Home » Life & Style » Timp liber » Top 12 aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Unde se află. FOTO

Top 12 aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Unde se află. FOTO

Manolică Anca / 23.10.2021, 12:05

Cui nu îi place să călătorească și să descopere o mulțime de locuri superbe pe care planeta le oferă? La acestea se adaugă cunoașterea unor culturi noi, a unor mâncăruri noi, cazarea la hoteluri frumoase și, de ce nu, aterizarea pe un nou aeroport. Unul poate care se află chiar lângă ocean. Iată o listă de aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume.

1. Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Rio de Janeiro (SDU)

O călătorie cu avionul spre Rio de Janeiro va fi o pură încântare. Vei zbura deasupra unor munți luxurianți mărginiți de plaje superbe de nisip și de Oceanul Atlantic dincolo, într-unul dintre cele mai frumoase decoruri naturale din lume.

În timp ce zborurile internaționale aterizează pe Aeroportul Internațional Galeão, din afara centrului orașului, Santos Dumont – aeroportul mai mic al orașului – servește multe destinații interne, chiar zboruri de transfer către São Paulo. Acesta nu numai că se află în centrul orașului, dar este chiar în Golful Guanabara, pe un teren recuperat, care oferă niște imagini incredibile. Pe partea dreaptă poți vedea icoanele din Rio, inclusiv Muntele Sugarloaf.

Aeroportul din Rio de Janeiro (SDU)
Aeroportul din Rio de Janeiro (SDU)

2. São Paulo (GRU)

Cel mai mare oraș vorbitor de portugheză din lume, cu o populație imensă de 12,3 milioane de locuitori, São Paulo este o așezare intimdantă atât de la sol, cât și de la înălțime. Un zbor pe timp de noapte te va introduce într-un peisaj de vis: o galaxie de lumini strălucind atât de puternic încât chiar și norii strălucesc ca și cum ar fi în viață. Indiferent de locul pe care îl ai în avion (exceptându-le pe cele din drepturi aripilor) îți vor oferi o priveliște excepțională.

Peisajul strălucitor al orașului São Paulo
Peisajul strălucitor al orașului São Paulo

3. Santiago de Chile (SCL)

Dacă iubești peisajele de iarnă, sigur o vedere deasupra Anzilor te va încânta, de-a dreptul. Un zbor spre Santiago îți va oferi de toate. Munți, dealuri aride și apoi câmpii, pe măsură ce intri în bazin pentru a ateriza. Alege un loc pe partea stângă a avionului pentru a te putea bucura pe deplin de aceste priveliști.

Munții Anzi, în zborul spre Santiago de Chile (SCL)
Munții Anzi, în zborul spre Santiago de Chile (SCL)

4. Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Malé (VIA)

Când te gândești la Maldive, sigur îți vin în minte numai peisaje spectaculoase, cu nisip alb, ape turquiose și palmieri. Ei bine, imaginează-ți să vezi totul de sus, din avion. Ai posibilitatea dacă iei un zbor spre Aeroportul Internațional Velana, chiar în larg de Malé, pe insula Hulhulé.

Malé (VIA) / Sursă foto: Pan Zhiwang/Imaginechina/AP
Malé (VIA) / Sursă foto: Pan Zhiwang/Imaginechina/AP

5. Veneția (VCE)

Din aer, Veneția arată ca un pește ce înoată spre continent, bătând cu coada în Marea Adriatică. Nu vezi asta de la sol, însă din aer sigur poți observa acest spectacol, în timp ce te îndrepți spre aeroportul Marco Polo, la nord de centrul orașului, pe continent.

Poți vedea barierele de inundații MOSE și insula Lido, acoperișurile de teracotă, clopotnițele îndesate și chiar fulgerele Canalului Mare. În ultimele câteva secunde ale zborului, vei vedea insulele Burano și Torcello, înainte de a ateriza în mijlocul mlaștinilor sărate din laguna de nord.

Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Marco Polo din Veneția
Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Marco Polo din Veneția

6. Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Genova (GOA)

Există puține variante mai bune de a face o intrare în Mediterană decât cu o aterizare pe aeroportul din Genova, a cărui pistă este o peninsulă de pământ recuperat pe Marea Ligurică, chiar în afara centrului orașului.

În funcție de locul din avion, ai ocazia să vezi casele viu colorate din centrul orașului Genova care se învârte pe stâncă, cu munții ridicându-se în spatele lor, ori vei avea senzația că aterizezi pe apă.

Aeroportul din Genova
Aeroportul din Genova

7. Nisa (NCE)

La fel ca Genova de-a lungul coastei și Santos Dumont din Rio, aeroportul din Nisa este construit pe apă, cu pista pe un teren recuperat. În funcție de partea în care stai în avion, vei putea admira marea strălucitoare sau Coasta de Azur.

Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Aeroportul din Nisa
Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Aeroportul din Nisa

8. Cape Town (CPT)

Înconjurat de două oceane – Indian și Atlantic – și cu Muntele Table care se ridică în spate, Cape Town oferă, la fel ca Rio de Janeiro, un cadru natural spectaculos. Imaginea de mai jos sigur nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Cape Town
Cape Town

9. Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. San Francisco (SFO)

Cu amestecul său de coastă și dealuri, San Francisco oferă unul dintre cele mai frumoase peisaje din lume. În funcție de locul în avion, vei avea ocazia să admiri de sus vederea orașului cu imensul pod Golden Gate sau priveliști superbe asupra oceanului și zona de golf.

Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. San Francisco (SFO)
Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. San Francisco (SFO)

10. Londra Heathrow (LHR)

Aeroportul Heathrow poate fi departe de centrul Londrei, dar dacă zbori prin abordarea estică, vei avea o vedere panoramică a capitalei Regatului Unit. Vei putea admira Tamisa prin centrul Londrei, pe lângă Greenwich și Canary Wharf, vei trece pe deasupra London Bridge și St Paul’s și, în final, pe lângă Palatul Buckingham și parcurile regale care îl înconjoară. Chiar înainte de aterizare, vei putea vedea Stadionul Wembley.

Vei avea vederi superbe ale râului Tamisa pe această rută către Londra Heathrow
Vei avea vederi superbe ale râului Tamisa pe această rută către Londra Heathrow

11. Kigali (KGL)

Rwanda este frumoasă din aer, iar aterizare în capitala Kigali arată țara în cel mai frumos mod. Trecând din Republica Democratică Congo în Rwanda, veți trece peste dealuri verzi luxuriante, stricate cu case și dungi roșii ale drumurilor locale de pământ, toate susținute de munți în depărtare pentru un plus de dramatism. Pe partea dreaptă, ar trebui să vezi lacul Kivu, care este și granița între Rwanda și DCR, înainte de a coborî peste dealuri.

Zborul spre Kigali oferă vederi fantastice ale peisajului rural verde din Rwanda
Zborul spre Kigali oferă vederi fantastice ale peisajului rural verde din Rwanda

12. Aeroporturi cu cele mai spectaculoase piste de aterizare din lume. Las Vegas (LAS)

Sigur, Las Vegas nu mai are nevoie de nicio prezentare. Știm cum toții cât de spectaculos este, mai ales pe timp de noapte când totul pare că prinde și mai multă viață. Iar vederea din avion este, cu siguranță, absolut excepțională.

De sus poți admira vederi spectaculoase ale faimosului Strip, vederi ale deșertului nesfârșit Mojave care îl înconjoară, te vei apropia de Lacul Mead și Barajul Hoover, și vei putea admira în toată splendoarea lor „dealurile” de gresie ale Red Rock Canyon.

Las Vegas, văzut de sus
Las Vegas, văzut de sus