Home » Life & Style » Timp liber » Top 4 familii despre care se spune că s-ar afla la conducerea lumii

Top 4 familii despre care se spune că s-ar afla la conducerea lumii

Alexandru Cazacu / 05.11.2021, 10:54

De-a lungul vremii, au existat mai multe organizații secrete, cum ar fi illuminati și masonii despre care se spunea că ar conduce lumea din umbră. Ei bine, se pare că ar există și unele familii mai puternice decât aceste grupări secrete, care ar avea control asupra unor factorii ce influențează întreaga omenire. Haideți să vedem care sunt aceste familii despre care se spune că s-ar afla la conducerea lumii.

Familii despre care se spune că s-ar afla la conducerea lumii

De-a lungul timpului s-a speculat că în spatele guvernelor s-ar afla familii puternice care manipulează deciziile acestora. După cum spuneam, se pare că aceste familii ar deține controlul asupra mai multor factori care influențează omenirea, acum ar fi produsele farmaceutice, cele mai importante bănci din lume și grupări militare, potrivit desoperă.ro. Iată câteva dintre familiile despre care se spune că ar deține o putere incredibilă asupra lumii.

Rockefeller

Familia Rockefeller s-a mutat în SUA în secolul al XVIII-lea. Cel care a fost responsabil pentru construirea acestui vast imperiu a fost John D. Rockefeller, fiul unui escroc. El a făcut avere investind în industria petrolului, înființând Standard Oil în 1870, în Cleveland. Ulterior, acesta și-a extins afacerea și în alte state.

Ei bine, Standard Oil a avut un monopol în industria petrolului, după ce a acapararea rafinăriilor rivale și prin dezvoltarea subvențiilor. Așadar, Standard Oil a ajuns să controleze aproximativ 90% din conductele și rafinăriile americane. De asemenea, familia era implicată și în sectorul imobiliar și bancar.

Familii care s-ar afla la conducerea lumii - Rockefeller
Familii despre care se spune că s-ar afla la conducerea lumii – Rockefeller

Familia Rothschild

Aceasta este una dintre cele mai influente familii din lume. De lungul timpului, multe teorii ale conspirației au luat naștere în jurul familiei Rothschild. Aceștia au câștigat importanță la sfârșitul secolului al XVIII-lea, când Mayer Amschel Rothschild și-a dezvoltat afacerea bancară. El era un colecționat de antichități din Frankfurt, iar în 1770 a primit un patronaj care i-a permis să intre în domeniul bancar. Se spune că, familia Rothschild a controlat la un moment dat, într-o oarecare măsură, rezervele federale ale Statelor Unite.

Morgan

Familia Morgan a adunat averea, în special, din industria bancară. John Pierpont Morgan a fost un finanțator și bancher de renume mondial. Acesta a condus o firmă bancară care mai târziu a fost cunoscută drept JP Morgan & Co. De asemenea, J.P Morgan a fost creditat pentru transformarea Wall Street-ului într-un grup organizat, strâns unit, prin încurajarea formării de trusturi și fuziuni. Toate acestea au contribuit la reducerea concurenței.

De asemenea, familia Morgan a fost responsabilă pentru dezvoltarea societății americane, deoarece a finanțat proiectele de cale ferată și a ajutat, de asemenea, la construirea unor mari corporații precum U.S. Steel și General Electric.

Bush

Familia Bush este o familie de politicieni americană din care fac parte cei doi foști președinți ai Statelor Unite, și anume George H. W. Bush și George W. Bush. Mulți alți membri ai aceste familii au ocupat, de asemenea, funcții importante de-a lungul existenței lor. În 2003, după declasificare unor documente secrete, au ieșit la iveală membrii societății ”Yale Skull and Bones”. Potrivit documentelor din Arhivele Naționale ale Statelor Unite, după ce SUA a intrat în război și existau informații importante despre planurile naziștilor, Prescott Bush (bunicul lui George W. Bush) a profitat de pe urma companiilor implicate în afacerile care au dus al ascensiunea lui Adolf Hitler, potrivit sursei citate.