Home » Life & Style » Timp liber » Top 6 cei mai buni Youtuberi români, în funcţie de veniturile câştigate. Câți bani au încasat de fapt în ianuarie 2022

Top 6 cei mai buni Youtuberi români, în funcţie de veniturile câştigate. Câți bani au încasat de fapt în ianuarie 2022

Manolică Anca / 08.02.2022, 13:21
Top 6 cei mai buni Youtuberi români, în funcţie de veniturile câştigate. Câți bani au încasat de fapt în ianuarie 2022

Nu este cel mai cunoscut Youtuber de la noi și nici nu are cei mai mulţi abonaţi sau cele mai multe vizualizări dar, cu toate acestea, a reușit să ajungă pe primul loc în topul cu cei mai buni Youtuberi români, în funcţie de veniturile câştigate în luna ianuarie 2022. Iată cum arată clasamentul realizat de celebrul Selly, pentru prima lună din acest an.

Cei mai buni Youtuberi români, în funcţie de veniturile câştigate în ianuarie 2022

La sfârșitul anilor 2010, a apărut un nou fenomen pe internet, „YouTuberul”. În timp ce, anterior, câștigarea de bani în domeniul divertismentului era rezervată doar câtorva norocoși, în prezent, oricine are o conexiune la internet își poate câștiga existența făcând ceea ce îi place. Cu condiția să muncească.

Astfel că, ideea de a deveni YouTuber a devenit tot mai populară în ultimii ani. Hai să aflăm, însă, și cât de profitabilă este. Cunoscutul vlogger Selly a postat, la finalul lunii ianuarie, un video pe canalul său de Youtube prin care spune, „cu subiect şi predicat”, câţi bani câștigă cei mai buni Youtuberi români. Desigur, cei care au vrut să recunoască acest lucru.

YouTuberii chestionaţi de acesra au ales să îşi spună doar veniturile generate în ultimele 30 de zile de această platformă, inclusiv datorită abonaţilor premium, donaţiilor sau codurilor de gaming, dar fără să adauge și contractele de publicitate, cele care aduc, de fapt, marile sume.

Clasament Youtuberi / Clipul lui Selly „CATI BANI FAC YOUTUBERII ROMANI *oficial*“ - Pagina de Media
Clasament Youtuberi / Clipul lui Selly „CATI BANI FAC YOUTUBERII ROMANI *oficial*” – Pagina de Media

Cine sunt cei șase Youtuberi din top

1. Codin Maticiuc 

Are 41 de ani și se laudă cu reușite în multe domenii. Este actor, producător de film, scrie cărți și mulți ani a fost cunoscut sub titulatura de „crai de Dorobanți” sau „băiat de bani gata”. Maticiuc provine dintr-o familie bogată, dar în ultimii ani și-a construit propria avere.

S-a lansat în mai multe proiecte, strânge bani pentru renovarea spitalelor publice din România, a lansat cartea „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” și acum, recent, a dar drumul la un podcast, „La Mijloc”, pe Youtube, unde are diverși invitați celebri.

2. Dorian Popa

Dorian Popa are un succes imens în mediul online, de ani bun, ajungând să fie unul dintre cei mai bine plătiți vloggeri de la noi. Actor, cântăreț și, mai nou, influencer, artistul a adunat o mulțime de fani pe conturile sale de socializare.

Pe Youtube postează fel și fel de videouri în care le arată tuturor trucuri utile, în care prepară mâncăruri în câțiva pași simpli, în care încântă ochii pasionaților de mașini cu diferite exponate superbe și le dă mai multe detalii despre cum ar trebui acestea îngrijite. De asemenea, venituri îi aduce și cățelul Cheluțu, care a făcut furori după ce a fost lansată celebra piesă „Înoată Cheluțu”.

3. Selly

Andrei Șelaru a devenit un adevărat exemplu pentru toți tinerii din România care visează să ajungă cunoscuți pe rețelele de socializare. Deși nu pare greu, acest lucru nu se poate obține peste noapte, fiind nevoie de multă muncă. Iar el muncește de din anul 2012, când a urcat primul vlog al său, intitulat „Selly’s Vlog -10 lucruri despre mine”, ce conținea informații despre cine este și ce urmează să facă. Până pe 2 martie 2021, videoclipul a strâns peste 440.000 de vizualizări.

De-a lungul timpului, Selly a devenit o revelație pe piața online din România, în prezent având 3,07 milioane de abonați pe canal. Printre temele abordate în vloggurile sale se numără teme legate de probleme tinerilor, muzică, mediul online și școală.

4. Mitzu

S-a alăturat pe platformă pe 28 iunie 2017 și până în prezent a reușit să adune 611k de abonați. Un guru al jocurilor de noroc, acesta a devenit pentru construcțiile și provocările sale de skin-uri Fortnite. Unul dintre cele mai populare videoclipuri YouTube ale sale „Challenge-ul *GLIDER RANDOM* în FORTNITE !” a câștigat mai mult de 1,4 milioane de vizualizări.

5. Theo Zeciu

Theo Zeciu este un live streamer pe Youtube si gamer profesionist de mai bine de doi ani, cu peste 500k de fani pe conturile de socializare și jumătate de milion pe contul lui de Youtube. El își ține fanii la curent cu cele mai noi tendințe în materie de jocuri și lifestyle.

6. Vlad Munteanu

Youtuberul și-a creat canalul în anul 2014, încărcând un prim videoclip numit „Prezentarea mea/a canalului!”. Până în prezent a reușit să adune peste 1,8 milioane de abonați, pe care îi încântă cu un mix de videoclipuri de comedie și vloguri. El colaborează des cu fratele său geamăn, Cristi, pe Youtube.