Home » Life & Style » Timp liber » Top 9 cele mai ciudate legi din lume. Riști o amendă usturătoare sau chiar închisoarea pentru aceste lucruri banale

Top 9 cele mai ciudate legi din lume. Riști o amendă usturătoare sau chiar închisoarea pentru aceste lucruri banale

Alexandru Cazacu / 22.09.2021, 17:59
Top 9 cele mai ciudate legi din lume. Riști o amendă usturătoare sau chiar închisoarea pentru aceste lucruri banale

Cetățenii fiecărui stat din lume trebuie să respecte legile țării respective, indiferent de cât de ciudate sunt acestea. Așadar, dacă ai ți-ai planificat o vacanță în străinătate, este recomandat să te conformezi legilor din acea țară, chiar dacă pentru tine ar putea părea ieșite din comun. În continuarea acestui articol, noi îți vom prezenta unele dintre cele mai ciudate legi din lume.

Cele mai ciudate legi din lume. Dacă nu le respecți riști să fii aspru sancționat

Dacă unele legi din România ți se par absurde, ei bine, există unele țări în lume care te vor face să îți schimbi părerea. Legile pe care le vom prezenta în rândurile următoare, sunt cu siguranță unele dintre cele mai neobișnuite. Iată o listă cu cele mai ciudate legi din lume.

Este ilegal să uiți de ziua de naștere a soției

Mai exact, țara despre care vorbim este Samoa. Aici nu vei primi doar o mustrare din partea consoartei dacă ai uitat de ziua ei de naștere. Deși nu este clar în ce constă sancțiunea, cert este faptul că e mai bine să îți amintești de ziua soției tale.

În Singapore, este interzis să mesteci gumă

Străzile din această țară sunt foarte curate, mai ales că și legile sunt foarte aspre pentru cei care aruncă gunoaie pe jos. Ei bine, în Singapore este interzisă vânzarea gumei de mestecat. Așadar, dacă vrei să vizitezi acest loc și ai gumă de mestecat la tine, ai face bine să scapi rapid de ea, deoarece vei fi amendat.

În Burundi nu ai voie să alergi în grup

Situat în estul Africii, statul Burundi a interzis joggingul în grup. De ce s-a luat această decizie? Ei bine, se pare că autoritățile sunt de părere că ”oamenii folosesc alergatul ca pretext pentru a organiza revolte”.

Legea somonului în Marea Britanie

Potrivit unei legi adoptate în 1986, în Anglia și Țara Galilor este ilegal să deții somon obținut în circumstanțe suspecte. Așadar, cei care se abat de la această regulă și primesc sau dețin somon în condiții suspecte riscă până la doi ani după gratii.

Nu-ți lăsa găina să treacă strada

Dacă ești din Quitman (Georgia) și deții o găină, nu ai voie să o lași să traverseze drumul. Se pare că legea a fost dată pentru ca proprietarii de găini să aibă în permanență grijă de păsările lor.

Cele mai ciudate legi din lume. Dacă nu le respecți riști să fii aspru sancționat
Cele mai ciudate legi din lume. Riști să fii sancționat dacă nu le respecți

Nu e voie să îți arăți în public afecțiunea față de persoana iubită

Dacă te afli pe străzile din Emiratele Arabe Unite, Qatar, Iran, Pakistan sau Oman, ar fi bine să nu îți săruți iubita. În aceste țări, sărutatul în public este considerat un comportament inadecvat și poate fi sancționat cu amendă sau chiar cu închisoare.

Este ilegal ca măgarul să doarmă în cada băii după ora 19:00

Da ai citit bine! Mai exact, este vorba de statul Arizona, unde legea a fost adoptată din cauza unui caz de amenințare publică din anul 1924. Un localnic obișnuia să își lase măgarul să doarmă într-o cadă. Așadar, într-o seară un baraj local s-a rupt, orașul a fost inundat, iar cada cu tot cu animal a ajuns la o milă depărtare. Din fericire, măgarul a supraviețuit, însă localnicii au făcut multe eforturi pentru a-l salva. La scurt timp după această întâmplare a fost adoptată și legea respectivă.

Statul american unde nu ai voie să flatulezi într-un loc public, joi, după ora 18:00

Încă există unele îndoieli cu privire la această lege, însă cert este faptul că este un decret care, cel mai probabil, nu a fost niciodată aplicat în Florida. Este posibil ca legea să fi fost scrisă în urmă cu foarte mulți ani și chiar uitată de atunci. Cu toate acestea, nu se exact dacă a fost adoptat vreodată un astfel de act normativ sau sunt doar zvonuri.

În Japonia trebuie să scapi de kilogramele în plus

Da, în Japonia există o lege care spune că nu ai voie să fii obez. Potrivit actului normativ, bărbații care au depășit vârsta de 40 de ani trebuie să aibă o talie care să nu depășească 80 de centimetri.