Home » Life & Style » Timp liber » Trei profeții făcute de Arsenie Boca. Marele oraș care ar putea să dispară de pe harta României

Trei profeții făcute de Arsenie Boca. Marele oraș care ar putea să dispară de pe harta României

Alexandru Cazacu / 05.09.2021, 12:27
Trei profeții făcute de Arsenie Boca. Marele oraș care ar putea să dispară de pe harta României

Părintele Arsenie Boca este considerat de unii credincioși a fi cel mai important duhovnic român al secolului trecut. El s-a născut la 29 septembrie 1910 și a trecut în neființă pe data de 28 noiembrie 1989. Ei bine, de-a lungul vremii el a făcut mai multe profeții, printre care și unele despre cutremure devastatoare.

Profețiile lui Arsenie Boca

Teolog, ieromonah și artist plastic, părintele Arsenie Boca a făcut în timpul vieții sale mai multe profeții atât despre prezent, cât și despre vremurile care vor veni. După cum spuneam, unele dintre acestea vorbesc despre cutremure devastatoare care vor face ravagii în țara noastră. Mai departe, noi îți vom prezenta o serie de profeții făcute de Arsenie Boca. Iată care sunt acestea.

Două dintre seismele prezise de Arsenie Boca au avut loc deja în secolul trecut. Părintele se referea la cutremure ca fiind ”cele două ouări”. Cu toate acestea, profeția sa vorbește și despre o a treia ”ouare” (un al treilea cutremur) care va la lovi Bucureștiul și va face ca acesta să dispară de pe hartă.

„Se va oua de două ori, iar la a treia ouare, marele oraș va fi șters de pe fața pământului pentru păcatele lui”, spunea Arsenie Boca.

Profețiile părintelui sunt însemnate în mai multe lucrări, iar unele mărturii ale părintelui Arsenie sunt susținute chiar de apropiați ai săi. Așadar veridicitatea acestor profeții are o legătură directă cu fidelitatea cu care aceștia au transmis vorbele lui Arsenie Boca.

Profețiile făcute de părintele Arsenie Boca
Profețiile făcute de părintele Arsenie Boca

Profețiile lui Arsenie Boca – ”Vă vor cerne, vor lua totul!“

În relatările Surorii Septimia Maniș din cartea ”Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca“, se arată că părintele Arsenie ”văzuse” dinainte că românii vor fi împovărați de taxe.

”Îmi pare rău de voi că sunteți slăbiți în credință. Veți cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși.

Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul! Să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”.

Profeția lui Arsenie Boca: ”Vor rămâne bisericile goale”

O altă profeție a părintelui Arsenie Boca este însemnată în cartea ”Mărturii din Țara Făgărașului despre părintele Arsenie Boca“. Aceasta spune că oameni își vor pierde, dar vorbește mai ales despre ”rătăcirea” preoților.

”Vine timpul, și e foarte aproape, când toți preoții vor repara bisericile, iar alții vor construi altele noi, dar nelucrând ei la sufletul omului, vor rămâne bisericile goale, cucuvelele vor cânta într-însele. Roadele slăbirii în dreapta credință a teologilor în facultăți și seminarii vor fi preoții, care vor fi și mai slabi ca învățătorii lor; mai ales în Transilvania ortodoxia aproape că va dispărea, ultima redută va fi Sibiul, dar va cădea și acesta. Dumnezeu nu forțează mântuirea nimănui. Cine are minte să ia aminte”.