Home » Life & Style » Top 10 cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. Sumele fabuloase câștigate în 2021

Top 10 cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. Sumele fabuloase câștigate în 2021

Balan Daniel / 25.01.2022, 16:36
Top 10 cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. Sumele fabuloase câștigate în 2021

S-a stabilit deja de mult că social media este o excelentă rampă de lansare pentru profesioniștii care își expun munca, fie că este vorba de artă sau de experimente științifice nebunești. Iar YouTube, în special, a fost martor și a alimentat succesul creatorilor care fac videoclipuri de reacție, vloguri de călătorie, gătit acasă și multe altele. Cei mai bine plătiți Youtuberi din lume la ora actuală și-au construit un imperiu pe platforma de socializare. Iată cum arată top 10.

Cum arată topul cu cei mai bine plătiți Youtuberi din lume

Platforma digitală YouTube a devenit un spațiu foarte bine folosit de „influencerii” care, de câțiva ani, au cucerit un sector al populației cu videoclipuri interesante. Toată lumea este lipită de canalele lor, răsfoindu-le conținutul. Și cum pandemia de Covid-19 a limitat mult ieșirile, având doar YouTube și Netflix pentru a se distra, numărul de următoritori a crescut vertiginos, iar vedetele cu cele mai mari câștiguri obțin milioane de vizualizări pentru fiecare videoclip.

În prezent, există milioane de canale YouTube care au fost create pentru a aduce publicului conținut pe diverse subiecte, cum ar fi muzica, bucătăria, sportul, desenele animate, cinematograful, filmele, cărțile și altele, adică există informații și conținut pentru toate categoriile de public.

Chiar și în timp ce alte sectoare se luptă, afacerile pe YouTube sunt în plină expansiune. Forbes a publicat lista celor 10 creatori YouTube cu cele mai mari venituri, iar pentru al treilea an consecutiv, singura femeie de pe listă este o fetiță de 7 ani.

Top 10 cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. Sumele fabuloase câștigate în 2021 / Sursă foto: Pagina de Media
Top 10 cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. Sumele fabuloase câștigate în 2021 / Sursă foto: Pagina de Media

Cu ce se ocupă primii trei din listă

În total, top 10 cei mai bine plătiți Youtuberi din lume au câştigat împreună aproximativ 300 de milioane de dolari în 2021, un nivel record. Veniturile lor aproape că s-au dublat, înregistrând o creștere cu 40% faţă de anul precedent, potrivit unui clasamentul realizat de Forbes.

  • Locul 1 – MrBeast

Cel mai bine plătit Youtuber din lume este Jimmy Donaldson, americanul în vârstă de 23 de ani, cunoscut și sub numele de MrBeast. Acesta a câştigat 54 de milioane de dolari în 2021. Este o sumă record, pe care niciun YouTuber nu mai a câştigat-o vreodată.

Cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. MrBeast
Cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. MrBeast

MrBeast este cunoscut pentru cascadoriile sale de pe YouTube prin care donează sume mari de bani prietenilor sau unor organizații caritabile. Este considerat pionierul videoclipurilor filantropice cu cascadorii de pe YouTube. Este, de asemenea, unul dintre cei mai bine plătiți YouTuberi de pe planetă. În 2020 a câștigat 24 de milioane de dolari din canalul său de YouTube, din vânzarea de produse și din sponsorizări cu mărci precum Microsoft și Electronic Arts.

Un alt proiect care a atras atenția în 2021 a fost MrBeast Burger, o aplicație și un meniu care le permite fanilor să comande mâncăruri marca MrBeast de la 1.600 de restaurante din întreaga țară care au încheiat parteneriate cu el pentru a îndeplini comenzile. MrBeast se ocupă de marketing, promovând burgerii către cei aproape 90 de milioane de abonați ai săi de pe YouTube. El și restaurantele împart apoi profiturile din comenzi.

  • Topul cu cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. Locul 2 – Jake Paul

Paul a reveni pe această listă, ultima dată fiind în 2018, cu câștiguri de 21,5 milioane de dolari, în mare parte datorită câștigurilor sale din box. Anul trecut a avut trei meciuri bine mediatizate cu o pereche de luptători MMA: un meci cu Ben Askren, două cu Tyron Woodley, câștigându-le pe toate.

Jake Paul
Jake Paul

În multe privințe, boxul, un sport populat de mult timp de vedete controversate, este o potrivire naturală pentru Paul, el însuși nefiind străin de controverse. El a fost unul dintre cele mai populare nume de pe YouTube până când fratele său Logan a postat în decembrie 2017 un videoclip filmat într-o pădure japoneză sinistrĂ, renumită ca loc de sinucidere. Și-a atras atunci multe comentarii negative din partea fanilor, atât el cât și fratele său. Nici platforma YouTube nu a fost prea iertătoare.

Acum, ei pot câștiga din nou din reclamele de pe YouTube, dar Jake postează mai rar decât o făcea odată, folosind site-ul mai ales pentru a-și promova cariera de boxer, care îi aduce acum aproape 90% din veniturile sale.

  • Locul 3 – Markiplier

Puține vedete de pe rețelele de socializare reușesc să vândă produse așa cum face Markiplier, care a înregistrat vânzări deosebit de mari de tricouri, hanorace și alte articole legate de seria sa Unus Annus. Acesta este și motivul pentru care câștigurile sale aproape s-au dublat față de anul trecut. Acele videoclipuri Unus Annus au fost o colaborare cu YouTuberul Ethan Nestor-Darling și au rulat pe canalul YouTube al lui Markiplier începând cu 2019.

Cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. Markiplier
Cei mai bine plătiți Youtuberi din lume. Markiplier

Un an mai târziu, Markiplier le-a șters în mod deliberat pe toate. În continuare, acesta speră să își consolideze imaginea de star de televiziune. În 2021, el a filmat o adaptare pentru „The Edge of Sleep”, un thriller post-apocaliptic pe care l-a dramatizat inițial sub formă de podcast în 2019. Proiectul TV însă are nevoie de o „casă”, iar el speră să vândă serialul unei companii precum Netflix sau Hulu în cursul acestui an. Markiplier rămâne o prezență populară pe YouTube (31 de milioane de abonați).