Home » Life & Style » Top 7 cele mai ciudate tradiții din lume. De ce sparg grecii farfurii la nuntă

Top 7 cele mai ciudate tradiții din lume. De ce sparg grecii farfurii la nuntă

Voicu Costin / 21.02.2022, 08:50

Fiecare popor este însoțit de propriile tradiții și obiceiuri. ȘI românii mai au încă tradiții pe care le respectă, multe dintre ele diferă și în funcție de zonă. La nuntă, încă se mai fură mireasa, obicei datat de zeci de ani. Dar și alte popoare au propriile obiceiuri. Grecii, spre exemplu, sparg farfurii la petreceri și nunți. Care este motivul și ce alte obiceiuri ciudate mai există în lume?

Top 7 cele mai ciudate tradiții din lume

De ce sparg grecii farfurii?

Unul dintre obiceiurile practicate de greci este spartul farfuriilor la petreceri sau nunți. De ce practică ei acest obicei?

Grecii au fost oameni petrecăreți și încă din cele mai vechi timpuri obișnuiau să arunce la picioarele dansatoarelor cu cuțite. Obiceiul, fiind unul periculos, s-a hotărât să fie înlocuite cuțitele cu farfurii. În timp, tradiția a venit însoțită și de superstiție, oamenii crezând că spartul farfuriilor aduce noroc sau înlătură relele. Chiar și în România, acest obicei a fost împrumutat, iar la nunțile grecilor, dar și ale românilor se sparg farfurii.

Famadihana – Dans cu morții

O tradiție funerară, urmată de tribul Malagasy din Madagascar, spune că oamenii dansează literalmente cu cadavrele ca parte a obiceiului Famadihana. După ce au adus trupurile strămoșilor din pământ, le înfășoară din nou în pânză curată și dansează în jurul mormântului pe muzică live. Ritualul este urmat o dată la șapte ani.

Polterabend – sparge vasele și adu-i pe noii căsătoriți să curețe mizeria

În această ciudată tradiție germană de dinaintea nunții, prietenii și familia mirilor se adună și sparg farfurii. Mirii trebuie să curețe toată mizeria. În acest fel, ei ajung să exerseze „munca împreună în momente dificile”.

Se aruncă copilul pentru noroc în India

Acest ritual este urmat mai ales în Karnataka, unde nou-născuții sunt aruncați de pe templul Sri Santeswar, înalt de 15 metri. Aceştia nu sunt omorâţi, ci sunt evident prinși de familie într-o cârpă. Cuplurile care sunt binecuvântate cu un copil, după ce au făcut un jurământ la temple, urmează această tradiție veche de 500 de ani.

Cea mai amuzantă față din Anglia

Gurningul este o tradiție rurală engleză celebrată din 1267. A existat chiar și un Campionat Mondial de Gurning în Anglia în care participanții fac cea mai ciudată față posibilă. Dacă credeți că aceasta este o tradiție prostească, nu ați putea greși mai mult. Peter Jackman, campion mondial de patru ori, și-a îndepărtat dinții pentru a obţine cele mai ciudate expresii ale feţei.

Mâncarea cenușei morților în Venezuela și Brazilia

Un obicei pe cât de ciudat, pe  atât de înspăimântător! Triburi din Venezuela și Brazilia consumă cenușa morților. Un pic exagerat, nu-i așa? Exact asta face tribul Yonamamo din Brazilia și Venezuela. Deoarece tradiția le interzice să păstreze orice parte a corpului, aceasta este arsă, iar rămășițele sunt împărțite între membrii familiei și consumate de toți.

Inele pentru a avea gâtul ca cel al unei girafe în Thailanda

Tribul Karen din Thailanda este fascinant prin prisma gâturilor lungi. Femeile din trib poartă inele la gât pentru a obține un gât mare, pe care îl consideră a fi un simbol al frumuseții și eleganței. Fetele încep să poarte inele la gât când au 5 ani și se adaugă mai multe inele pe măsură ce cresc.