Home » Life & Style » Top 7 cele mai inteligente animale de pe planetă

Top 7 cele mai inteligente animale de pe planetă

Bucur Ioana / 07.12.2020, 17:39
Top 7 cele mai inteligente animale de pe planetă

Omul rămâne cel mai inteligent dintre animale, însă nu este singurul! Specialiștii au întocmit o listă fascinantă cu cele mai inteligente animale de pe planetă. Cum și-au câștigat un loc în acest top veverițele, ciorile sau…porcii?

Top șapte cele mai inteligente animale de pe planetă

De-a lungul timpului, zoologii sau fotografii ce își petrec luni în lir fotografiind animale sălbatice în natură, au fost uimiți descoperind cât de „istețe” sunt unele necuvântătoare. Iată top șapte cele mai inteligente animale de pe planetă:

Care sunt cele mai inteligente animale de pe planetă

1. Delfinii pot gândi în perspectivă

Pe primul loc în topul cu cele mai inteligente animale de pe planetă sunt delfinii. Aceste mamifere marine au personalitate proprie, foarte bine conturată, precum și o capacitate suprinzătoare de conștientizare a sinelui. În afară de om, sunt printre puținele animale ce au capacitatea de a gândi în perspectivă.

Care sunt cele mai inteligente animale de pe planetă

2. Cele mai inteligente animale de pe planetă. Ciorile pot rezolva puzzle-uri

În mod surprinzător, în topul celor mai inteligente necuvântătoare se regăsesc și ciorile și corbii. Studiile au arătat că aceste păsări pot folosi unelte pentru a-și îndeplini scopurile, pot rezolva puzzle-uri și, în plus, au o memorie foarte bună. Se pare că ciorile pot reține reține fețele umane, ținând minte potențialele pericole.

Care sunt cele mai inteligente animale de pe planetă

3. Veverițele

Veverițele sunt apreciate pentru capacitatea incredibilă de a ține minte sutele de ascunzișuri în care își păstrează nucile strânse, explică experții de la Universitatea Princeton. Ele ar reține aceste informații pentru câteva luni, ceea ce le ajută să supraviețuiască în sălbăticie.

Care sunt cele mai inteligente animale de pe planetă

4. Porcii își pot păcăli frații pentru o porție mai mare de mâncare

Din top cele mai inteligente animale de pe planetă nu pot lipsi porcii. Specialiștii care le-au studiat comportamentul au observat că aceștia reușesc să își „păcălească” frații pentru a consuma o cantitate mai mare de hrană. Ei ar putea înțelege emoții, sunt empatici și pot învăța cuvinte și expresii simple.

Care sunt cele mai inteligente animale de pe planetă

5. Cele mai inteligente animale de pe planetă – Caracatițele

Caracatițele au fost, ani în șir, un mister pentru oamenii de știință. Abilitățile lor emoționale și cognitive i-au uimit de specialiști, care le-au comparat abilitățile cognitive cu cele ale celor mai deștepte animale de pe planetă. Se pot camufla în apă și pot elibera cerneală pentru a distrage atenția prădătorilor. În plus, găsesc mereu căi de a evada, dacă sunt ținute în captivitate.

Care sunt cele mai inteligente animale de pe planetă

6. Cimpanzeii și oamenii împărtășesc aproximativ 99% din ADN

Un studiu publicat de healthypets.mercola.com plasează cimpanzeii pe primul loc în topul animalelor inteligente. Cimpanezii împărtăşesc aproximativ 99% din ADN-ul uman. Sunt cele mai apropiate „rude” ale omului şi, asemenea oamenilor, trăiesc în comunităţile sociale şi se pot adapta la medii diferite. Ei pot învăţa, de asemenea, limbajul semnelor. Chimpanzeii pot merge în poziţie verticală pe două picioare, sunt în primul rând vegetarieni şi  consumă doar ocazional carne.

Care sunt cele mai inteligente animale de pe planetă

7. Elefanții

Creierul unui elefant este mai mare decât al oricărui alt animal terestru, cortexul său având mai mulți neuroni decât creierul uman. Ca și în cazul delfinilor, sunt conştienţi de sine şi se pot recunoaşte în oglinzi. Sunt singurele mamiferele mari care locuiesc la pământ, ce comunică folosind semnale seismice.