Home » Life & Style » Top 8 cele mai frumoase orașe din Europa. Locuri superbe pe care trebuie să le treci pe lista de călătorii

Top 8 cele mai frumoase orașe din Europa. Locuri superbe pe care trebuie să le treci pe lista de călătorii

Cojocaru Cristian / 05.11.2021, 12:33
Top 8 cele mai frumoase orașe din Europa. Locuri superbe pe care trebuie să le treci pe lista de călătorii

Paris, Roma, Barcelona și nu numai sunt orașe din Europa pe care cu siguranță le-ai vizitat. Află însă că există și orașe mai mici, surprinzătoare și foarte frumoase despre care nu ai auzit și care pot reprezenta viitoarea ta destinație de vacanță.

Care sunt cele mai frumoase orașe din Europa

Orașele mici ale continentului sunt și ele de vis, chiar dacă nu sunt atât de promovate precum cunoscutele capitale. Arhitectura de care beneficiază dar și cultura din aceste locuri cu siguranță îți vor rămâne în minte pentru o lungă perioadă de timp având ce să povestești cunoscuților tăi. Iată câteva dintre cele mai frumoase orașe mici ale Europei.

Giethoorn, Olanda

Ei îl numesc Veneția Olandei, dar lui Giethoorn îi lipsește un lucru crucial pe care orașul italian îl are în plus: supraturismul. Ca și în Veneția, viața se învârte în jurul apei. Aici nu există mașini în centru, așa că singura modalitate de a te deplasa este pe jos sau pe apă. Vei putea face un turc cu barca în jurul caselor de stuf aflate pe insulele pline de turbă. În caz că ți se face foame, te poți opri la restaurantul cu stele Michelin Hollands-Venetië.

Guimarães, Portugalia

Guimarães este esențial pentru istoria Portugaliei. Orașul a fost numit prima capitală a țării în secolul al XII-lea, iar nucleul său medieval rămâne în mare parte intact, plin de mănăstiri, palate vechi grandioase și un castel care se prăbușește, construit pe o stâncă. Ca peste tot în Portugalia, brutăriile locale reprezintă una dintre surprizele țării, dar aici ar trebui să încerci specialitatea locală: torta di Guimarães – un preparat umplut cu dovlecei și migdale măcinate.

Roscoff, Franța

Orașele portuare pot fi murdare. Micuțul Roscoff nu este așa, chiar poate fi numit drăguț. Aflat în regiunea Bretaniei din Franța, acesta și-a construit averea pe baza comerțului maritim, inclusiv exportând celebra sa ceapă roz în Marea Britanie. Astăzi, este un centru de talasoterapie, folosind apa de mare pentru a trata afecțiunile medicale, precum și un frumos oraș. Ambarcațiuni de pescuit minuscule se plimbă în portul mic, având și unul mai mare, de unde pleacă feriboturile spre Plymouth, în Marea Britanie, mai departe.

Anghiari, Italia

Orașul se regăsește pe un deal în apropiere graniței dintre Toscana și Umbria. Anghiari este o încântare la prima vedere, fiind un oraș cu ziduri care acoperă împrejurul acestuia. Este un labirint pietonal de alei și străzi, plin de construcții mărețe care au fost ridicate de misterioșii ”bărbați de arme” mercenari care au trăit aici în perioada Renașterii. Află mai multe despre aceștia la Museo della Battaglia di Anghiari, care urmărește istoria unei bătălii medievale importante având loc pe o câmpie din afara orașului.

orașe europa
Nafplio din Grecia este un taramn de basm

Nafplio, Grecia

Minunatul Nafplio se întinde pe Marea Egee în Peloponez, cu castelul său venețian. De fapt, există trei castele de vizitat aici și este un oraș vechi frumos care se defășoară în spatele zidurilor antice. Aceasta a fost prima capitală a Greciei moderne, așa că există foarte multe lucruri de făcut. Dacă istoria reprezintă interesul tău major, atunci poți vizita muzeul arheologic care conține foarte multe obiecte vechi.

Mostar, Bosnia și Herțegovina

Stari Most din Mostar, sau ”Podul Vechi”, construit de otomani în secolul al XVI-lea, a fost mult timp considerat unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură islamică balcanică. Arcul înalt peste râul Neretva, este una dintre cele mai faimoase obiective turistice din Balcani și, în mod tradițional, localnicii se aruncă în apă de pe pod, în prezent fiind o oprire la Red Bull Cliff Diving World Series. Podul a fost distrus în noiembrie 1993 de forțele croate în timpul războaielor balcanice. Un pod a fost reconstruit în 2004, iar astăzi, Mostar este o destinație îndrăgită în Bosnia și Herțegovina.

Mazara del Vallo, Sicilia

Mazara del Vallo a fost fondat de fenicieni în urmă cu aproape 3.000 de ani, iar mai multe popoare cu diferite culturi au locuit pe insulă de-a lungul timpului. Zona sa Kasbah este similară cu o medină din Africa de Nord, totodată regăsindu-se o importantă comunitate din Tunisia. Astfel, vei găsi mai degrabă cușcuș în meniu decât paste. Una dintre cele mai cunoscute atracții este Satiro Danzante, fiind o statuie antică din bronz care a fost pescuită din mare în anul 1998.

Clovelly, Marea Britanie

Măgarii erau singura modalitate de a urca și de a coborî pe străzile abrupte din Clovelly, un frumos sat de pescari din Devon, sud-vestul Angliei. Astăzi, ei încă nu au reușit să aducă mașini în acest loc, fiind situat la baza unei stânci de 121 de metri. În schimb, mărfurile sunt transportate cu sănii trase de oameni. În cazul în care turiștii pot face față pentru a merge până la parcare, aceștia pot apela la un Land Rover.