Home » Life & Style » Unde alimentezi ieftin dacă pleci în Bulgaria sau Grecia. Totul despre costuri și traseu

Unde alimentezi ieftin dacă pleci în Bulgaria sau Grecia. Totul despre costuri și traseu

Manolică Anca / 24.06.2022, 16:42
Unde alimentezi ieftin dacă pleci în Bulgaria sau Grecia. Totul despre costuri și traseu

Unde alimentezi ieftin dacă pleci în Bulgaria sau Grecia. Te-ai decis ca vara aceasta să pleci în vacanță în altă țară, iar pe lista ta se află Bulgaria sau Grecia? Ei bine, este extrem de important să știi din timp, dacă pleci cu mașina, cam cât te-ar costa drumul până la destinație. Descoperă, în rândurile de mai jos, la ce costuri să te aștepți dacă alegi varianta călătoriei cu mașina.

Unde alimentezi ieftin dacă pleci în Bulgaria sau Grecia

Și în această vară, Bulgaria și Grecia rămân două dintre cele cele mai căutate destinații de vacanță printre români. Peisajele, plajele de poveste și apa cristalină a mării ne fac să revenim îna ceste locuri frumoase.

Așadar, dacă și tu ai decis ca vara asta să îți petreci concediul pe litoralul elen sau pe cel din Bulgaria, ei bine, este important să îți faci cîteva calcule înainte. Înainte de a pleca, trebuie mai întâi să știi cam cât te costă drumul, care sunt prețurile la carburanți, de unde este cel mai bine să alimentezi și ce alte taxe există.

Cele mai vizitate destinații din Grecia rămân Thassos şi Halkidiki, așa că trebuie facem o listă a costurilor cu drumul până acolo. Trebuie să ții cont de faptul că în România un litru de benzină este 1,586 euro, în Bulgaria – 1,518 euro, iar în Grecia – 2,171 euro, iar un litru de motorină este în ţara noastră 1,748 euro, în Bulgaria – 1,619 euro şi în Grecia – 1,911 euro.

Unde alimentezi ieftin dacă pleci în Bulgaria sau Grecia. Așadar, varianta mai ieftină ar fi să faci ultimul plin în Bulgaria, înainte de a intra în Grecia. Acolo carburanţii sunt mai scumpi, mai ales în sezonul estival. De exemplu, parcurgerea a 600 de kilometri ar costa între 72 şi 80 de euro în Bulgaria, în timp ce în Grecia, aceeaşi distanţă va costa între 92 şi 104 euro.

Vacanță în Grecia
Vacanță în Grecia

Cât costă drumul până în Grecia

Dacă drumul tău pornește din București, iar destinația finală este Thassos, ei bine, până la feribotul de la Keramoti sunt 600 de kilometri. Așadar, un drum până acolo ar costa 76 de euro, în cazul benzinei, şi 83 de euro, în cazul motorinei, dacă alimentezi din România, iar consumul mediu este de 8 litri la suta de kilometri, potrivit hotnews.ro.

În ceea ce priveşte taxele de drum, pentru a traversa Bulgaria este necesar să achiziționezi o vignetă imediat ce intri pe teritoriul acestui stat. Ea costă, pentru o săptămână, 15 leva (7,6 euro). Dacă concediul tău în Grecia durează mai mult de şapte zile, va trebui să cumpări vignetă de Bulgaria şi la întoarcere. Taxa poate fi plătită la vamă, în benzinării sau online, pe site-ul autorităţii de resort din Bulgaria.

Un alt lucru important de menționat este că în Grecia nu există vignetă, pentru că se plătesc anumite taxe de autostradă în funcţie de tipul de maşină. O călătorie dus-întors ar însemna cam 15 euro până în Thassos.

De asemenea, ai grijă unde parchezi în Grecia. Parcarea ilegală se pedepseşte cu o amendă cuprinsă între 40-150 euro, la care se adaugă reţinerea plăcuţelor de înmatriculare pentru o perioadă de 20 de zile, precum şi plata taxei de parcare pentru acest interval de timp.