Home » Life & Style » Unde să nu mergi în vacanță în luna iulie, dacă fugi de aglomerație și temperaturi ridicate

Unde să nu mergi în vacanță în luna iulie, dacă fugi de aglomerație și temperaturi ridicate

Manolică Anca / 27.06.2022, 12:45
Unde să nu mergi în vacanță în luna iulie, dacă fugi de aglomerație și temperaturi ridicate

Iulie este, de obicei, una dintre cele mai aglomerate luni pentru călătorii. Școala s-a terminat, părinții au concedii, iar vremea în multe părți ale lumii este cea mai caldă și mai însorită. Așadar, mulți pleacă în concedii în această perioadă. Dacă și tu te numeri printre aceștia, dar nu îți plac aglomerația și temperaturile ridicate, venim în ajutorul tău cu o listă de destinații unde să nu mergi în vacanță în luna iulie.

Destinații unde să nu mergi în vacanță în luna iulie

Iulie înseamnă vară, libertate, temperaturi în creștere, călătorii și multe festivaluri la care poți lua parte. Dar aceste lucruri atrag după ele și multă aglomerație.

Europa este cea mai frumoasă în lunile de vară, însă călătoriile în unele părți pot fi mai puțin ideale, din cauza temperaturilor foarte ridicate și nivelului de umiditate, aglomerației sau a insectelor. Așadar, în rândurile de mai jos, îți prezentăm o listă de destinații unde nu ar trebui să ajungi în vacanță în luna iulie.

  • Paris, Franța

Vara este sezonul de vârf pentru capitala Franței, așadar totul este scump și aglomerat. Martie și octombrie sunt perioade mai bune pentru a a vizita Parisul. Dacă vrei să experimentezi farmecul european din lumea veche, a artei și culturii, ai putea opta pentru Viena.

Paris, Franța
Paris, Franța
  • Unde să nu mergi în vacanță în luna iulie. Ibiza – Spania

Dacă optezi pentru o vacanță în Ibiza, dar sunt și copii, udul insulei Ibiza nu este o alegere excelentă. Optează să mergi aici, mai degrabă, în lunile mai sau septembrie. Atunci ai parte de mai multă liniște, iar vremea este perfectă.

  • Sevilla – Spania

Farmecul andaluz este celebru în întreaga lume. Dansurile pasionale de flamenco, tapas savuroase și zilele calde și însorite, turiștii sunt de-a dreptul fascinați de aceste lucruri. Totuși, pentru a te bucura din plin de basmul andaluz, evită să ajungi aici vara. În iulie și august, temperaturile pot depăsi chiar și 40 de grade Celsius. primăvara sau toamna te poți bucura pentru cea mai frumoasă experiență.

  • Veneția – Italia

De regulă, Veneția este un oraș extrem de aglomerat și, cu atât mai mult, în lunile de vară. Vizitează orașul de pe apă oricând după septembrie, atunci când poți avea canalele doar pentru tine.

Acest lucru este valabil pentru toată Italia. Dacă nu îți place căldura, atunci lunile iulie și august nu sunt o perioadă ideală pentru a merge. Mai degrabă alege luna septembrie sau octombrie, atunci când au loc o mulțime de festivaluri, temperaturile sunt mai blânde și turiștii sunt mult mai puțini.

  • Agra – India

Oricât de tentant ar fi să vezi Taj Mahal pe timp de vară, ar fi mai bine să nu faci asta. În această perioadă, se pot înregistra temperaturi caniculare de peste 40 de grade Celsius și unde mai pui că este extrem de aglomerat.

Taj Mahal
Taj Mahal
  • Highland – Scoția

Dacă plănuiești o vacanță de vară aici, megi pregătit! Sezonul de midge (o specie de insectă zburătoare mică) este la apogeu în iulie și august, așa că trebuie să te protejezi foarte bine.

Mai bine ai ajunge aici în septembrie sau octombrie, când culoarea schimbătoare a copacilor adaugă frumusețe peisajului, iar insectele nu sunt atât de enervante.

  • Unde să nu mergi în vacanță în luna iulie. Marrakesh – Maroc

Este extrem de cald și de aglomerat. Mai bine ai veni în aceste locuri primăvara sau toamna pentru zile însorite, dar nopți mai răcoroase și mai mult spațiu în bazarul pentru cumpărături.

  • Amsterdam – Olanda

Amsterdam este un alt oraș european extrem de aglomerat pe timp de vară. Optează, mai degrabă, pentru Rotterdam dacă dorești o experiență olandeză. Este locul perfect pentru iubitorii de arhitectură modernă.