Vise și prevestiri ale lor. Ce anunță fiecare obiect, ființă sau fenomen pe care le visezi. Ți s-a întâmplat vreodată să visezi ceva și apoi ceea ce ai visat chiar să ți se întâmple? Ei bine, înseamnă că tocmai ai experimentat senzația de „deja-vu”. Acest vis te perturbă și te întrebi dacă a fost real sau nu. În acest articol veți afla ce semnificație au visele și prevestirile lor.
Numeroși oameni de știință și psihologi au încercat să răspundă la întrebarea „De ce visăm?”, dar nu au găsit un răspuns concludent. În opera sa, scrisă în anul 1990 și numită „Interpretarea viselor”, Freud spunea că visul este locul unde se exprimă inconștientul.
De asemenea, neurobiologul Michel Jouvet a încercat să descrie visele în anul 1992 și a lansat teoria conform căreia visul reprogramează ființa umană pentru a-i permite să-și conserve comportamentele instinctive. Alți specialiști au declarat că visele au rolul de a consolida memoria, însă acest lucru nu a fost dovedit până în prezent.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]„Visul permite să structurezi ceea ce s-a întâmplat peste zi. Visul se hrănește din trecut și poate alimenta viitorul, pentru că e vorba despre o gândire creatoare. E ceea ce numim legea atracției: într-un fel, atrag ceea ce gândesc sau ceea ce am visat”, a precizat Lisa Bartoli, psiholog și hipnoterapeut.
Tot Bartoli spune că de multe ori ni se întâmplă să ne amintim că am visat un anumit lucru sau o situație, dar abia după ce evenimentul respectiv trece. Cercetătoarea Perrine Ruby spune că este vorba despre un „bug al memoriei”,mai exact creierul ia drept vechi ceva care, de fapt, este nou. E vorba despre o clasificare defectuoasă făcută de creier, a explicat omul de știință.
Specialiștii spun că în cazul viselor cu evenimente viitoare, în comprație cu visele obișnuite, imaginile care ne apar sunt mult mai clare și par mare reale decât într-un vis oarecare. Aceștia au descoperit faptul că creierul este capabil să memoreze, fără ca noi să fim conștienți de asta, o serie fenomenală de detalii nesemnificative în aparență, pierdute prin numeroasele informații externe cu care suntem bombardați zilnic.
Astfel, în timpul somnului creierul face triajul: clasează informațiile, stabilește corelațiile și poate astfel prevedea evenimente a căror logică ne este inaccesibilă în stare de veghe. Asta ar fi una dintre explicațiile viselor cu caracter prevestitor.
Conform lui Christine Hardy, doctor în științe umane, fiecare detaliu pe care îl visezi te ajută considerabil. Reprezintă o posibilitate unică de a obține anumite informații despre viitor, iar acest lucru te ajută să te pregătești asupra acelui lucru. Acest lucru duce la o viață trăită mult mai intens.
Christine Hardy ne spune că îți poți explora mai mult bogăția interioară, în cazul în care îi permiți inconștientului să se exprime liber. Însă deschiderea conștientului presupune, pe de altă parte, revizuirea credințelor noastre și acceptarea că spiritul nostru, care rămâne un continuare un mister pentru știință, poate ascunde anumite date neexplorate încă.