Home » Politică » Câți copii are Vladimir Putin și care este, de fapt, vârsta lui reală. 13 detalii nebănuite despre președintele Rusiei

Câți copii are Vladimir Putin și care este, de fapt, vârsta lui reală. 13 detalii nebănuite despre președintele Rusiei

Bucur Ioana / 13.11.2020, 13:45
Câți copii are Vladimir Putin și care este, de fapt, vârsta lui reală. 13 detalii nebănuite despre președintele Rusiei

Vladimir Putin, secretele unei vieți începute în sărăcie cruntă. Era un copil-problemă, izolat de colegi și profesori. A renunțat la o carieră spectaculoasă pentru un post la Primărie, de unde era să fie dat afară după doar câteva luni. Cum a ajuns „codașul clasei” cel mai temut lider de pe planetă? 13detalii nebănuite despre președintele Rusiei.

Vladimir Putin, copilul-problemă

Vladimir Putin, liderul politic ale cărui declarații au dat, nu doar o dată, fiori reci celor mai puternici oameni din lume, s-a născut în Leningrad, pe 7 octombrie 1952. Era al treilea copil venit pe lume în familia sa, dar singurul care avea să supraviețuiască. În anii ’30, mama sa a născut alți doi băieți. Unul a murit când avea doar câteva luni, al doilea a fost răpus de difterie, în timpul asediului Leningradului. Mama lui Vladimir Putin, Maria Ivanova Selomova, era muncitoare într-o fabrică, în timp ce tatăl său, Vladimir Spiridonovici Putin fusese militar în marina sovietică, într-o unitate submarină. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Vladimir Spiridonovici a lucrat pentru NKVD – Ministerul de Interne al Uniunii Sovietice de la acea vreme – într-un grup de sabotaj, în timp ce tatăl său patern, Spiridon Putin, fusese bucătarul lui Vladimir Lenin și Iosif Stalin.

Primii ani din viața lui Vladimir Putin au fost sinonimi cu sărăcia. A crescut într-un apartament comun, în Leningrad. Școala la care învăța era vizavi de blocul în care locuia. Comportamentul său violent, indisciplinat i-a adus multe probleme. Până în clasa a cincea, Vladimir Putin era printre puținii elevi din clasa sa, ce avea nu mai puțin de 45 de copii, care nu fuseseră incluși în organizația locală de pionieri. În clasa a șasea, își descoperă pasiunea pentru sport. Începe cu sambo, o formă de arte marțiale originară din Rusia, apoi trece la judo, ce îi va aduce numeroase premii.

Vladimir Putin și mama sa
Vladimir Putin și mama sa

Absolvent de Drept, Vladimir Putin a fost recrutat de KGB

Puțini știu faptul că Vladimir Putin este absolventul secției de Drept Internațional a Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat din Leningrad. Lucrarea sa de licență analiza politica Statelor Unite ale Americii pe continentul African. Anii de studenție i-au adus și înscrierea ca membru în Partidul Comunist. Vladimir Putin a fost recrutat de KGB la scurt timp după absolvire, în serviciul de contraspionaj. Și-a petrecut cinci ani, din 1985 până în 1990, l-a Dresda, pe atunci Republica Democrată Germană, unde fusese repartizat de KGB.

După întoarcerea în Rusia, Vladimir Putin a primit un post la facultatea de relații internaționale a Universității din Leningrad. O lună mai târziu, pe 20 august 1991, demisiona, formal, din serviciile de securitate a statului. Se întâmpla a doua zi după anihilarea loviturii de stat împotriva lui Gorbaciov.

Fostul agent KGB ajunge consilier în Primărie. Cum a pierdut Vladimir Putin 93 de milioane de dolari

Cariera politică a lui Vladimir Putin începe în Primăria Sankt Petersburg, când a fost numit consilier al primarului în domeniul afacerilor internaționale. Apoi, a fost numit șef al Comisiei pentru Relații Externe, însărcinat cu promovarea relațiilor internaționale și a investițiilor străine. La nici un an după ce a preluat conducerea comisiei, activitatea lui Vladimir Putin a fost analizată de o comisie a Consiliului Legislativ al orașului. În urma anchetei, s-a descoperit că Putin ar fi fost responsabil de pierderi de 93 de milioane de dolari. În ciuda recomandării comisiei, ca Vladimir Putin să fie demis, nu au existat consecințe imediate, el păstrându-și postul încă patru ani.

Vladimir Putin, alături de prima soție și cele două fiice
Vladimir Putin, alături de prima soție și cele două fiice

Câți copii are Vladimir Putin

Viața personală a președintelui Rusiei a fost întotdeauna învăluită în mister. Cu toate că a fost căsătorit, timp de 30 de ani, cu aceeași femeie, presa a vorbit despre mai multe relații interzise și chiar și copii secreți. În vârstă de 68 de ani, Vladimir Putin are, oficial, doi copii. Doar că eforturile depuse de administrația de la Kremlin de a ține departe de ochii presei detalii despre viața de familie a președintelui Rusiei, a dus la speculații care mai de care mai bizare, unii susținând că Vladimir Putin nu ar avea, de fapt, niciun moștenitor. Cel care a pus punct speculațiilor a fost chiar Vladimir Putin, care a dezvăluit că este mândru de cele două fiice ale sale, care „continuă să studieze și să lucreze”.

„Nu au fost niciodată copii-vedetă şi au încercat mereu să evite a ieşi în evidenţă în viaţa publică. Trăiesc în Rusia. Nu au învăţat nicăieri decât în Rusia. Sunt mândru de ele, continuă să studieze şi lucrează. Fetele mele vorbesc fluent trei limbi europene”, a dezvăluit Vladimir Putin.

Vladimir Putin are doi copii din căsătoria de 30 de ani cu prima sa soție, Lyudmila Shkrebneva, de care a divorțat, în 2013. Ekaterina și Maria s-au născut în Dresda, în perioada în care Vladimir Putin fusese trimis de KGB în Germania. Unele surse scriu că Maria s-ar fi născut, de fapt, în Leningrad. Însă există un zvon neconfirmat conform căruia Vladimir Putin ar mai avea un copil cu gimnasta Alina Kabaeva. Cei doi s-au cunoscut în 2004 la reședința prezidențială din Novo-Ogaryovo, însă nu există nicio dovadă conform căreia între cei doi s-a petrecut ceva.