Home » Politică » Ce pensii are Petre Roman, fostul premier al României. Încasează lunar aceste sume

Ce pensii are Petre Roman, fostul premier al României. Încasează lunar aceste sume

Bucur Ioana / 27.01.2021, 13:30

Profesor universitar, figură importantă în Revoluția din 1989, prim-ministru și om politic de succes. După o carieră de zeci de ani, plină de succese nebănuite, a venit momentul pensionării. Puțini ar crede ce pensie are Petre Roman, de fapt! Mai multe informații despre suma pe care o încasează lunar din partea statului fostul premier al României în materialul de mai jos!

Răsplata după zeci de ani de muncă. Ce pensie are Petre Roman, fostul premier al României?

În vârstă de 74 de ani, Petre Roman se bucură de liniștea adusă de anii pensionării. Fostul premier al României își dedică timpul soției sale, Silvia Chifiriuc, și fiului lor, Petrus, pe care, după cum a declarat chiar politicianul, vrea să îl vadă „crescând și ajungând om”. În cadrul unui interviu acordat publicației OK! Magazine, Petre Roman mărturisea că nu  se teme de bătrânețe, singura sa dorință fiind legată de fiul său:

„Nu-mi e teamă. Dimpotrivă. A deveni un om vârstnic înseamnă că trăieşti. Ăsta e un dar important: acela de-a te putea bucura în continuare de cele pe care le-a lăsat Dumnezeu. Eu am acum şi un motiv foarte puternic. Vreau să-mi văd copilul crescând şi ajungând om.” 

În ceea ce privește banii pe care îi câștigă în prezent, fostul premier a ajuns să culeagă roadele muncii de o viață. Astfel, acesta încasează lunar două pensii, o pensie pentru activitatea didactică, de 5.000 de lei pe lună, iar cea de-a doua, de 10.000 de lei pentru mandatele de parlamentar, conform wowbiz.ro.

Petre Roman se declară mulțumit de ceea ce are și mărturisește că niciodată nu a fost preocupat să facă avere.

Dacă vine vorba despre acest capitol, menționăm că fostul premier deține o casă în Voluntari (cumpărată în 2020), un teren în Constanța, 3 autoturisme, bijuterii în valoare de 15.000 de euro, dar și alte obiecte de valoare care ating cu lejeritate suma de 50.000 de euro.

 

Petre Roman, la marcarea a 30 de ani de existenţă postdecembristă a Senatului, in Senatul Romaniei, joi, 10 septembrie 2020. Inquam Photos / George Călin
Petre Roman, la marcarea a 30 de ani de existenţă postdecembristă a Senatului, în Senatul Romaniei, joi, 10 septembrie 2020. Inquam Photos / George Călin

Petre Roman, profesor și prim-ministru

Până la Revoluția din 1989, Petre Roman se ocupa de cariera universitară, iar din 1985 i se încredințase conducerea Catedrei de Hidraulica si Masini Hidraulice de la Facultatea de Energetica.
Devine, în 1990, profesor la Universitatea Tehnică din Chișinău. În primăvara anului 2000, primește titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Tehnice din Chisinau, Republica Moldova.

Petre Roman a ocupat funcția de prim-ministru al României în perioada 26 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991. Apoi tot pe plan politic, este deputat de Brașov, în perioada 19 decembrie 2012 – 9 februarie 2015, după care devine deputat în București (1990 – 1996), urmând ca între 1996 – 2004 să ocupe funcția de senator.

Petre Roman ar fi putut face parte din Consiliul General al Capitalei. Anunțul neașteptat al fostului premier 

După rezultatul alegerilor locale 2020, Petre Roman, propus de Gabriela Firea pe lista consilierilor generali PSD, a anunțat că a renunțat la mandat.

„Eu am renunțat la mandat. Am făcut cerere de renunțare, având în vedere că Gabriela Firea nu a câștigat și PSD e în opoziție. Practic, nimic din ce îmi propusesem, proiectele pe care le-am propus erau complet blocate. Având în vedere compatibilitatea destul de redusă cu grupul de acolo, am renunțat”, a declarat Petre Roman pentru Europa Liberă.

Fiul lui Petre Roman, un cuceritor în devenire
Fiul lui Petre Roman, un cuceritor în devenire

Cum arată fiul lui Petre Roman? Petrus este copia fidelă a tatălui său 

Petre Roman și Silvia Chifiriuc s-au căsătorit în anul 2009 și au devenit părinții unui băiețel pe care l-au botezat Petrus. În vârstă de 11 ani, puștiul promite deja să fie un mare cuceritor! Petrus este copia fidelă a tatălui său moștenindu-i șarmul. Fiul lui Petre Roman este elev la Școala Franceză și vorbește deja foarte bine limba franceză.

Petre Roman și fiul său, Petrus, au apărut împreună la emisiunea „Aici eu sunt vedeta” de la Antena 1. Petrus a dezvăluit atunci că Petre Roman obișnuiește să stingă luminile prin casă pentru a face economie. De asemenea, băiatul a mărturisit că tatăl său are o pasiune pentru drumeții pe munte și că obișnuia să îl poarte și pe el într-un rucsac atunci când era mic.   

„Îmi cunosc bine copilul, pe Petrus. Este un copil care reacționează și gândește frumos. E așezat temeinic în ce gândește și, câteodată, are și mult umor. Așadar, mă aștept la lucruri bune”, spunea Petre Roman înainte de emisiune.