Home » Politică » Ce pensie are Petre Roman, fostul premier al României. Aceasta este suma pe care o încasează lunar din partea statului

Ce pensie are Petre Roman, fostul premier al României. Aceasta este suma pe care o încasează lunar din partea statului

Bucur Ioana / 29.10.2020, 12:04

Profesor universitar, figură importantă în Revoluția din 1989, prim-ministru și om politic de succes. După o carieră de zeci de ani, plină de succese nebănuite, a venit momentul pensionării. Puțini ar crede ce pensie are Petre Roman, de fapt! Aceasta este suma pe care o încasează lunar din partea statului fostul premier al României.

Răsplata după zeci de ani de muncă. Ce pensie are Petre Roman, fostul premier al României?

În vârstă de 74 de ani, Petre Roman se bucură de liniștea adusă de anii pensionării. Fostul premier al României își dedică timpul soției sale, Silvia Chifiriuc, și fiului lor, Petrus, pe care, după cum a declarant chiar politicianul, vrea să îl vadă „crescând și ajungând om”. În cadrul unui interviu acordat publicației OK! Magazine, Petre Roman mărturisea că nu  se teme de bătrânețe, singura sa dorință fiind legată de fiul său:

„Nu-mi e teamă. Dimpotrivă. A deveni un om vârstnic înseamnă că trăieşti. Ăsta e un dar important: acela de-a te putea bucura în continuare de cele pe care le-a lăsat Dumnezeu. Eu am acum şi un motiv foarte puternic. Vreau să-mi văd copilul crescând şi ajungând om.” 

Din informațiile publicate de bugetul.ro, fostul premier al României se poate bucura în continuare de un trai decent, având în vedere suma pe care o încasează lunar din partea statului. Potrivit sursei, Petre Roman primește annual 38.500 de lei, cee ace înseamnă că are o pensie de aproximativ 3.200 de lei pe lună.

Petre Roman, la marcarea a 30 de ani de existenţă postdecembristă a Senatului, in Senatul Romaniei, joi, 10 septembrie 2020. Inquam Photos / George Călin
Petre Roman, la marcarea a 30 de ani de existenţă postdecembristă a Senatului, în Senatul Romaniei, joi, 10 septembrie 2020. Inquam Photos / George Călin

Petre Roman ar fi putut face parte din Consiliul General al Capitalei. Anunțul neașteptat al fostului premier 

După rezultatul alegerilor locale 2020, Petre Roman, propus de Gabriela Firea pe lista consilierilor generali PSD, a anunțat că a renunțat la mandat.

„Eu am renunțat la mandat. Am făcut cerere de renunțare, având în vedere că Gabriela Firea nu a câștigat și PSD e în opoziție. Practic, nimic din ce îmi propusesem, proiectele pe care le-am propus erau complet blocate. Având în vedere compatibilitatea destul de redusă cu grupul de acolo, am renunțat”, a declarat Petre Roman pentru Europa Liberă.

Fiul lui Petre Roman, un cuceritor în devenire
Fiul lui Petre Roman, un cuceritor în devenire

Cum arată fiul lui Petre Roman? Petrus este copia fidelă a tatălui său 

Petre Roman și Silvia Chifiriuc s-au căsătorit în anul 2009 și au devenit părinții unui băiețel pe care l-au botezat Petrus. În vârstă de 11 ani, puștiul promite deja să fie un mare cuceritor! Petrus este copia fidelă a tatălui său moștenindu-i șarmul. Fiul lui Petre Roman este elev la Școala Franceză și vorbește deja foarte bine limba franceză.

Petre Roman și fiul său, Petrus, au apărut împreună la emisiunea „Aici eu sunt vedeta” de la Antena 1. Petrus a dezvăluit atunci că Petre Roman obișnuiește să stingă luminile prin casă pentru a face economie. De asemenea, băiatul a mărturisit că tatăl său are o pasiune pentru drumeții pe munte și că obișnuia să îl poarte și pe el într-un rucsac atunci când era mic.   

„Îmi cunosc bine copilul, pe Petrus. Este un copil care reacționează și gândește frumos. E așezat temeinic în ce gândește și, câteodată, are și mult umor. Așadar, mă aștept la lucruri bune”, spunea Petre Roman înainte de emisiune.