Home » Politică » Cine este Mircea-Horațiu Nicolaidis, cel care îl înlocuiește pe Piedone la conducerea Primăriei Sectorului 5. Studii, carieră, viață personală

Cine este Mircea-Horațiu Nicolaidis, cel care îl înlocuiește pe Piedone la conducerea Primăriei Sectorului 5. Studii, carieră, viață personală

Manolică Anca / 13.05.2022, 09:17
Cine este Mircea-Horațiu Nicolaidis, cel care îl înlocuiește pe Piedone la conducerea Primăriei Sectorului 5. Studii, carieră, viață personală

Joi, 12 mai, Cristian Popescu-Piedone, actualul edil al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare. Este acuzat de acuz în serviciu în legătură cu tragedia de la clubul Colectiv, din octombrie 2015. În locul lui la conducerea interimară a Primăriei Sectorului 5 vine Mircea-Horațiu Nicolaidis. Cine este acesta și ce îi leagă pe cei doi.

Mircea-Horațiu Nicolaidis, noul edil-interimar de la Sectorul 5

În urma deciziei definitive a magistraților de a-l trimite la închisoare pe actualul edil al Sectorului 5, viceprimarul Mircea Horațiu Nicolaidis a fost delegat să conducă Primăria până la organizarea unor noi alegeri. Cristian Popescu Piedone și-a delegat atribuțiile la conducerea Primăriei Sectorului 5 încă din data de 2 mai, înainte de precedentul termen la care se aștepta dictarea sentinței în dosarul Colectiv.

Așadar, vreme de șase luni, Mircea Horațiu Nicolaidis va fi edil-interimar până la organizarea de noi alegeri. Legătura dintre ei este mai veche de două decenii, potrivit Libertatea, din perioada în care au lucrat în administrația Sectorului 6. Acesta și-a arătat susținerea și joi, când l-a așteptat pe Piedone în fața Penitenciarului Rahova, alături de o mulțime de oameni, în ropote de aplauze.

[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]

Ce funcții a mai ocupat Nicolaidis

Actualmente Viceprimar al Sectorului 5, Mircea-Horațiu Nicolaidis a fost ales, la alegerile locale din septembrie 2020, consilier local și apoi viceprimar cu susținerea Partidului Puterii Umaniste, din care face parte și Piedone, partid fondat de Dan Voiculescu.

Iată ce scrie în CV-ul său publicat pe site-ul Primăriei:

  • ianuarie 1996 – septembrie 2004 – Șef Serviciu de Administrare Piețe Sector 6;
  • noiembrie 2005 – mai 2006 – Inspector de specialitate Serviciul Corp Control asistenţă socială şi protecţie a drepturilor copilului;
  • mai 2006 – martie 2009 – Director Executiv Adjunct la Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Sector 4;
  • martie 2009 – ianuarie 2017 – Director General la Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului Sector 4;
  • ianuarie 2017 – prezent – Consilier la Administrația Porturilor Dunării Giurgiu.
  • septembrie 202o – Viceprimar al Primăriei Sectorului 5 din Capitală

Legăturile dintre cei doi politicieni au rădăcini de pe vremea când au lucrat în administrația sectorului 6. În perioada 2000-2004, Cristian Popescu Piedone a fost consilier general și inspector la Primăria Sectorului 6, timp în care Nicolaidis era șeful Administrației Piețelor Sector 6.

Scandalul public în care a fost implicat primarul interimar

Scandalurile nu l-au ocolit pe Nicolaidis. În anul 2014, acesta a fost implicat într-un caz revoltător, când șase persoane cu dizabilități mintale, aflate în grija DGASPC 4, și-au pierdut viața într-un centru ilegal din Breaza. În urma anchetei, s-a descoperit că o singură persoană decedată era înregistrată la acel centru.

Pacienții ar fi trebuit să fie îngrijiţi de „Casa Sfântului Toma” din Breaza în baza unui acord încheiat cu DGASPC, în 2012, conform căruia firma ar fi încasat 250.000 de euro din bani publici. Contractul a fost semnat de Nicolaidis, pe atunci director DGASPC, cu toate că centrul funcţiona fără autorizaţie, după cum a relatat sursa citată anterior.

Atât Piedone, cât și Nicolaidis au avut contracte cu firme de salubritate. În anul 2019, cel care a fost numit primar interimar la Sectorul 5, a încasat un salariu de 60.000 de lei de la firma Urban.

De asemenea, deținea cu nevasta sa un teren forestier și unul intravilan, două spații comerciale, un apartament, o casă și un autoturism. Avea o datorie de 24.000 de euro. Până la momentul actual, declarația sa de avere nu s-a modificat.