Home » Politică » Dan Voiculescu află dacă va fi eliberat condiționat

Dan Voiculescu află dacă va fi eliberat condiționat

Sebastian Rotaru / 13.12.2016, 09:09
Dan Voiculescu află dacă va fi eliberat condiționat

Marți, Dan Voiculescu află dacă va fi eliberat condiționat, după ce cererea sa va fi analizată la Judecătoria Sectorului 5. Acesta trebuie să execute o treime din pedeapsa de zece ani, primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Dan Voiculescu a executat până în acest moment doi ani și patru luni de închisoare, iar avocatul lui Dan Voiculescu a înregistrat, în 28 noiembrie, la Judecătoria Sectorului 5, cererea de eliberare condiţionată a fondatorului trustului Intact, iar instanţa a stabilit iniţial termenul de judecată pentru 17 ianuarie. Voiculescu a solicitat instanţei să stabilească un termen mai scurt de judecată, cererea fiind admisă de Judecătoria Sectorului 5, care a decis ca cererea ca solicitarea să fie analizată în 13 decembrie, relatează news.ro.

„Se admite cererea. Se preschimbă termenul pentru 13.12.2016. Se citează petentul. Se încunoştinţează apărătorul ales. Se emite adresă către Penitenciarul Rahova pentru a comunica, sub sancţiunea amenzii judiciare către directorul unităţii, relaţiile solicitate până la data de 9.12.2016”, potrivit deciziei instanţei.

În 25 noiembrie, cererea lui Dan Voiculescu a fost analizată şi de Comisia Penitenciarului Rahova, unde acesta execută pedeapsa. Membrii Comisiei de la Penitenciarul Rahova au analizat cât a executat efectiv din pedeapsă Dan Voiculescu, dacă are zile câştigate pentru că a prestat activităţi în timpul detenţiei, dar şi comportamentul acestuia.

În urma analizării cererii, membrii Comisiei au stabilit că Dan Voiculescu nu are în prezent executată o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare, potrivit unor surse din sistemul penitenciar.

Instanţa de la Judecătoria Sectorului 5 care va analiza cererea lui Dan Voiculescu va lua în considerare şi recomandarea făcută de Comisia de liberări condiţionate de la Penitenciarul Rahova.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a declarat, pentru News.ro, că Dan Voiculescu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru liberare condiţionată, respectiv fracţia din pedeapsă executată, comportament exemplar şi stăruinţă în muncă, precizând că acesta nu a avut abateri de când a fost încarcerat.