Home » Politică » Din ce își câștigă banii Liviu Dragnea, la 58 de ani. Planul nebănuit al fostului lider PSD

Din ce își câștigă banii Liviu Dragnea, la 58 de ani. Planul nebănuit al fostului lider PSD

Manolică Anca / 20.09.2021, 15:35
Din ce își câștigă banii Liviu Dragnea, la 58 de ani. Planul nebănuit al fostului lider PSD

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat condiționat pe 15 iulie din Penitenciarul Rahova, în urma deciziei Tribunalului Giurgiu. Iată din ce își câștigă banii Liviu Dragnea, în prezent, și ce planuri mărețe are pentru viitor. Va intra din nou în politică?

Din ce își câștigă banii Liviu Dragnea

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Rahova ca urmare a unei decizii luată de Tribunalul Giurgiu. La ieșire, acesta declara că perioada de detenție a fost una de „suferință, abuzuri” și a subliniat că România a ajuns dintr-o „țară prosperă, o dictatură feroce.” El se afla în închisoare din 27 mai 2019, atunci când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni, în dosarul DGASPC Teleorman.

La două luni de la eliberare, Dragnea a apărut duminică, 19 septembrie, pentru prima dată într-un platou de televiziune. Fostul președinte al PSD a explicat că nu are o avere de multe milioane de euro, dar că „nu moare de foame” cu resursele financiare pe care le are. Potrivit declarațiilor sale, el trăiește din două treimi din salariul său, restul find pus sub sechestru de DNA, din salariul Irinei și din banii pe care îi primește de la copiii săi.

Însă, nu a dorit să dea detalii despre ce salariu încasează. În ziua în care a fost eliberat, Liviu Dragnea spunea că va lucra la firma fiului său. Totodată, la momentul anunțului privind eliberarea lui Liviu Dragnea, întrebată fiind de jurnaliști unde va lucra și ce va face după eliberare, Irina Tănase, iubita lui, spunea: „Întrebați-l pe el. (…) Eu pot să vă spun despre mine. Vreau să îmi dezvolt biroul de mediator pe care îl am. Sunt studentă la Drept si vreau să fiu avocat”.

Liviu Dragnea va spriji un nou partid
Liviu Dragnea va spriji un nou partid

Va sprijini un nou partid construit de Codrin Ștefănescu

Liviu Dragnea a vorbit și despre sprijinul pe care îl va acorda unui partid nou-înfiinţat, numit Alianţa pentru Patrie. Potrivit lui fostului lider PSD, formațiunea a luat naștere în urma demersurilor făcute de Codrin Ștefănescu. El a spus că noul partid nu va fi naţionalist, iar principalul obiectiv va fi „bunăstarea românilor”.

„Prin octombrie am avut o discuţie cu Codrin Ştefănescu. Mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiţi, de infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie – 20%.

Am zis că sunt de acord şi îl voi sprijini cu tot ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică, administrativă, economică, să se întâmple acest partid”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea Plus.

Fostul lider social-democrat a dezvăluit că va discuta cu avocatul său „să analizeze posibilitatea unei acţiuni în instanţă” pentru a înțelege concret dacă are sau nu dreptul să ocupe funcţii într-un partid. „Unii spun că eu nu am voie să ocup vreo funcţie într-un partid. Eu pentru partidul ăsta voi face foarte multe lucruri”, a spus în încheiere Liviu Dragnea.