Home » Politică » Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. „Sunt șocată!”. Ce are de gând să facă

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. „Sunt șocată!”. Ce are de gând să facă

Manolică Anca / 02.03.2021, 17:18
Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. „Sunt șocată!”. Ce are de gând să facă

Elena Udrea a fost condamnată marți, 2 martie 2021, la 8 ani de închisoare cu executare. Vestea a venit ca un șoc pentru fosta blondă de la Cotroceni, care a făcut niște declarații uluitoare. Iată ce le-a spus jurnaliștilor și ce intenționează să facă în perioada următoare.

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

Vești foarte proaste pentru Elena Udrea, care a aflat că a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu suspendare pentru mai multe fapte de corupție. Aceasta este acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită, într-un dosar privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009. După aproape patru ani de cercetare judecătorească, dosarul Elenei Udrea a ajuns la final, blonda primind o sentință de executare a 6 ani de închisoare, plus un spor de 2 ani. În același dosar apare și numele Ioanei Băsescu, fata cea mare a fostului președinte al României. Aceasta a primit cinci ani de închisoare pentru delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani, în același dosar privind alegerile electorale. Ambele condamnări, însă, nu sunt definitive, putând fi atacate cu apel.

Elena Udrea a fost condamnată în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009 / Sursă foto: INQUAM - Octav Ganea
Elena Udrea a fost condamnată în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009 / Sursă foto: INQUAM – Octav Ganea

Conform procurorilor, în cursul anului 2009, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume importante de bani ce proveneau din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală și care au fost folosite, apoi, la plata unor servicii prestate în campania electorală.

Primele declarații după aflarea veștii. A blestemat-o pe judecătoarea care a dictat sentința

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre condamnarea clientei sale în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Acesta a spus că „acuzațiile sunt absurde”, iar „motivarea sumară din ședința publică este ieșită din limitele legii”. Mai mult, acesta a spus că vor ataca acastă decizie, în speranța că la „Înalta Curte de Casație și Justiție lucrurile vor fi puse în ordine și în lege”.

Nu au întârziat să apară nici declarațiile Elenei Udrea, care s-a declarat șocată la aflarea veștii. Ea a aruncat vorbe grele și dureroare într-un interviu. Fostul ministru al Turismului nu s-a sfiit să o acuze pe judecătoare că a dictat această sentință „la comandă”, din dorința de a se răzbuna pe Traian Băsescu.

„Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute (..) Dacă ar fi vrut să mă condamne, doar dacă este ordin, e ordin să o condamnăm pe Elena Udrea, cu atât mai mult în dosarul lui Traian Băsescu. Sistemul de astăzi, habar nu am cine o mai da ordine, nu știu cine mai merge cu plicul galben”, au fost primele declarații ale Elenei Udrea.

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare / Sursă foto: INQUAM - Octav Ganea
Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare / Sursă foto: INQUAM – Octav Ganea

Mai mult, aceasta a blestemat-o pe judecătoarea care a dictat sentința, spunând că își dorește ca ceea ce simte copilul ei la aflarea veștii, să simtă și copiii acesteia.

„Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar.

Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a declarat Elena Udrea la Antena 3.

Elena Udrea a revenit în România pe 8 iulie 2019, la aproape un an și jumătate de la fuga sa în Costa Rica. Atunci și-a anunțat revenirea pe Facebook, spunând că a renunțat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica, pentru că dorește să își crească fetița acasă. Pe finalul interviului, Elena Udrea a susținut că nu va mai pleca din țară și a adăugat că speră că la apel i se va da dreptate.