Home » Life & Style » Imagini rare cu Vladimir Putin din tinerețea lui. Dintr-un adolescent romantic s-a transformat într-un lider de temut

Imagini rare cu Vladimir Putin din tinerețea lui. Dintr-un adolescent romantic s-a transformat într-un lider de temut

Cojocaru Cristian / 25.03.2022, 10:30

Vladimir Putin este unul dintre cei mai temuți lideri în prezent, dând dovadă de multe ori de indiferență și sânge rece. Cu toate acestea, există imagini rare cu Putin din care reiese latura lui umană, pe vremea când era doar un adolescent naiv și romantic.

Imagini rare cu Putin din care reiese latura lui mai puțin dură

Probabil că această latură dură al lui Vladimir Putin s-a dezvoltat de pe vremea când era agent al KGB. Acesta a intrat în politică la începutul anilor ’90, iar prima sa funcție înaltă, a fost cea de prim-ministru, în anul 1999. Ulterior, acesta a devenit președintele în funcțiune a statului, urmând ca la alegerile care au avut loc în martie 2000, să reușească să păstreze postul.

De atunci, el început să își impună pumnul de fier în conducerea Rusiei. Cu toate acestea, nu a fost dintotdeauna așa. Vladimir Putin s-a născut la data de 1 octombrie 1952 la Leningrad, actualul Sankt Petersburg.

La acea vreme, Uniunea Sovietică interzicea religia, iar mama lui a ales să-l boteze în mare secret, creștin ortodox, rămând un membru practicant al bisericii. Tatăl său, a fost un veteran de război decorat, iar ulterior acesta muncea într-o fabrică de prelucrare a metalului.

În săptămâna în care Putin era numit prim-ministru, tatăl lui decedat. Mama liderului de la Kremlin, murea la un an și jumătate mai târziu. Aflat la universitatea de stat din Leningrad, Putin era campionul școlii la judo, în anul 1974, iar un an mai târziu, își obținea diploma în drept.

Acesta și-a continuat studiile, obținând un doctorat în economie. După terminarea facultății de drept, Putin a ales să intre în KGB. Dacă inițial se spunea că el se afla în departamentul de elită al informațiilor externe, un articol din Newsweek arăta că prima sa poziție era în cadrul unui departament care se ocupa cu recrutarea străinilor în țară pentru a servi intereselor KGB.

imagini rare putin
Vladimir Putin alaturi de parintii sai

Motivul pentru care a demisionat din KGB

Putin a demisionat din KGB, având gradul de colonel, mergând pe calea politicii. Acesta a renunțat la serviciul de informații din dorința de a schimba ce se petrecea atunci în Rusia, dar probabil că și din cauza persecuțiilor suferite de către colegii săi după căderea Zidului Berlinului. Cu toate că primul său discurs promitea multe, în prezent este într-o opoziție totală cu faptele de pe teritoriul Rusiei:

„Libertate de exprimare, libertatea conștiinței, libertatea presei, dreptul la proprietatea privată, acestea sunt principiile de bază ale unei societăți civilizate, principii ce trebuie protejate”.

Putin ocupă poziția de președinte de 22 de ani, ultimele alegeri prezidențiale având loc în anul 2018, atunci când a reușit să obțină cel de-al 4-lea mandat de președinte, până în anul 2024. Astfel, Vladimir Putin este cel mai longeviv șef de stat, de la Stalin încoace, acesta conducând Uniunea Sovietică timp de trei decenii.

În fața Dumei de Stat, ceea ce reprezintă camera inferioară a Parlamentului rus, Vladimir Putin a anunțat într-o apariție neașteptată faptul că susține amendarea Constituției. Dacă acest lucru ar avea loc, atunci Putin ar putea conduce Rusia până în anul 2036, depășindu-l pe Stalin la numărul de ani petrecuți la conducere.

Opoziția, dar și mulți alți cetățeni s-au arătat împotriva acestei idei, cu atât mai mult cu cât doresc ca mandatul lui Putin să se încheie cât mai repede. Reacția acestora a constat în afirmații precum „o lovitură de stat constituțională” sau „Turkmenizarea” Rusiei.