Home » Politică » Iohannis îl susține pe Cioloș, dar nu vrea un premier independent

Iohannis îl susține pe Cioloș, dar nu vrea un premier independent

George Stanciu / 29.09.2016, 13:26
Iohannis îl susține pe Cioloș, dar nu vrea un premier independent

Klaus Iohannis a afirmat, joi, că, din punctul său de vedere, ar fi indicat ca Dacian Cioloş să lucreze în continuare la proiecte după parlamentare, dar că e necesar ca premierul să își declare fie adeziunea, fie cel puțin simpatia pentru partidul alături de care vrea să continue. Iohannis a subliniat din nou că, nu va nominaliza un premier independent.

Întrebat dacă are în vedere apropiere a lui Dacian Cioloş de PNL, Iohannis a răspuns că asta este ”o întrebare la care Cioloş va trebui să răspundă în perioada următoare, fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte”.

”Recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia, sau adeziunea, sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare”, a continuat Iohannis.

El a mai transmis că Dacian Cioloş poate să lucreze în continuare la proiectele importante, ”dacă acum când ecuaţia este incertă îşi declară intenţiile de viitor”.

”Mai devreme sau mai târziu sigur ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste proiecte”, a mai spus Klaus Iohannis, conform news.ro.

Președintele a precizat că după alegerile din 11 decembrie nu va nominaliza ”persoane independente politic” pentru postul de premier. ”După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid, aşa funcţionează democraţia”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă a discutat recent cu Dacian Cioloş despre o anumită simpatie a primului ministru pentru un partid politic, Iohannis a răspuns că ”atunci când Cioloş a luat o decizie sau va dori să intre într-un fel în această campanie electorală, va şti să mă anunţe şi să vină la o discuţie”.

Premierul Dacian Cioloş a transmis, în 31 august, la TVR, că nu va intra într vreun partid politic, dar că nici nu va crea o formaţiune politică şi nici nu va candida la alegeri, dar că şi-a încurajat membrii cabinetului ce vor să facă politică să devină implicați, pentru a continua proiectele ce au începute deja, dar nu a vrut să să facă vreun comentariu cu privire la ideea ca el să fie numit din nou premier.

„Eu am mai spus în vreo două, trei rânduri, cu toate că văd că tot apar speculaţii, indiferent de ce spune eu. De asta mă întreb dacă mai are rost să spun vreun lucru, pentru că oricum speculaţiile vor continua şi dacă eu vă repet că nu mă înscriu într-un partid politic, nu îmi fac un partid şi nu candidez la alegerile din acest an”, a transmis Cioloş.

Întrebat dacă ar fi de acord să fie în premier după alegeri, în cazul în care aceasta ar fi propunerea partidelor, Cioloş nu a dorit să facă un comentariu: „Nici nu interpretez un «dacă» sau un «parcă»”.

Sursă imagine: www.bn24.ro