Home » Politică » Justiție » Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 2 ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Tatăl fetei a făcut anunțul copleșitor

Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 2 ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Tatăl fetei a făcut anunțul copleșitor

Manolică Anca / 26.07.2021, 13:17
Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 2 ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Tatăl fetei a făcut anunțul copleșitor

Cazul Caracal este departe de a se încheia. Au trecut doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu, iar misterul din jurul acesteia încă persistă. Ce anunț compleșitor a făcut tatăl fetei și ce se întâmplă în prezent cu Gheorghe Dincă.

Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 2 ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu

Mulți am spune că ceea ce s-a întâmplat la Caracal este mai degrabă un scenariu de film horror. Este incredibil de greu de crezut că Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au putut trece din asemenea orori. Din păcate, totul a fost adevărat și s-a întâmplat în România anului 2019.

Pe 24 iulie 2019, Alexandra Măceşanu pleca de acasă, din satul său, Dobrosloveni, spre Caracal, pentru a se întâlni cu un prieten. Aceasta s-a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă, însă nu a mai ajuns niciodată înapoi acasă. A doua zi, adolescenta de 15 ani a sunat de trei ori la 112, chiar din casa lui Gheorghe Dincă, acolo unde a fost sechestrată, abuzată şi ulterior, ucisă fără milă, însă nu s-a întâmplat nimic. Ea nu a putut fi salvată de autorități.

În urmă cu doi ani, părinții Alexandrei Măceșanu aveau să își vadă fiica pentru ultima oară, înainte ca adolescenta să fie răpită, sechestrată și violată de Gheorghe Dincă. Îndurerat, tatăl fetei dă vina pe autorități, care nu au reușit să ajungă la timp, chiar dacă tânăra a apelat de trei ori la 112, cerând cu disperare ajutorul.

Cazul Caracal
Cazul Caracal

Tatăl Alexandrei Măceșanu: „Sufletul meu îmi spune că a fost traficată”

Doi ani, iar Ion Măceșanu nu se poate obișnui sub nicio formă cu lipsa fetei. El spune că îl copleșește durerea de fiecare dată când ajunge acasă și vede gol scaunul fetei. Bărbatul nu și-a luat nicio secundă gândul de la cele petrecute și încă mai speră într-o minune, refuzând să creadă ipoteza autorităților, cum că adolescenta ar fi moartă.

Ion Măceșanu spune că ar fi vorba, cel mai probabil, de trafic de persoane, însă totul este la nivel de anchetă, din cauza numărului mare de martori, care trebuie audiați în Cazul Caracal.

„O mare durere, mai ales când vine seara și punem masa și scaunul ei este liber. Păcat că statul nu face nimic! Mare păcat! Nu doresc la nimeni să treacă o secundă, un minut, prin ce trecem noi acum. La nimeni nu doresc (..) Nu s-a schimbat nimic.

Nimic nu s-a schimbat, nimic. Îmi pare rău că trăiesc în România. Dumnezeu să-i pedepsească. Acești doi ani au fost foarte grei. Sufletul meu îmi spune că a fost traficată. Ce spun ei că e moartă, asta nu s-a dovedit.”, a declarat tatăl Alexandrei, potrivit Gândul.ro.

Nici mama adolescentei de 15 ani nu se poate obișnui cu acest lucru și nu vrea să accepte această idee, ci dimpotrivă, i-a transmis fiicei și un mesaj, în care îi promite că nu va renunța niciodată la ea: „Eu vreau să-i transmit Alexandrei: Mami, să știi că noi nu vom renunța la tine, niciodată, indiferent ce s-ar întâmpla, ne-am da și viața pentru tine.”, a declarat Tudorița Măceșanu.

Atmosfera dezolantă din gospodăria lui Dincă

La doi ani distanță de la dispariția cutremurătoare a Alexandrei, gospodăria lui Gheorghe Dincă arată acum dezolant. Este complet părăsită, iar curtea a fost năpădită de buruienile care ating aproape un metru. O pătură de iederă urcă pe peretele principal al casei, dinspre stradă. Scara din grădină este plină de rugină și iarbă uscată. În spatele casei mai sunt câteva obiecte din fier vechi, iar poarta de culoare albastră este închisă cu un lacăt, și el ruginit.

Casa lui Gheorghe Dincă, acolo unde au stat sechestrate Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, arăta ca un depozit de deșeuri. Bărbatul aduna fier vechi pe care îl ținea în grădina casei lui. Cercetările efectuate la fața locului au durat 13 zile, timp în care o mulțime de echipe de investigatori au scormonit centimetru cu centimetru interiorul și au ridicat saci cu zeci de obiecte pentru a fi date spre expertiză.

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, trimis în judecată de un an şi jumătate

A trecut un an și jumătate de când Gheorge Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT, pentru viol, trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu este acuzat de viol.

2 ani de la Cazul Caracal și nicio rezolvare
2 ani de la Cazul Caracal și nicio rezolvare

Nouă luni de zile a stat dosarul crimelor de la Caracal în camera preliminară, pentru ca un judecător să verifice dacă probele au fost legal administrate de procurori. În aprilie, avocata familiei Melencu, cealaltă victimă a lui Dincă, spunea că procesul ar putea dura mulți ani, fiindcp să sunt zeci de martori care trebuie audiați.