Home » Politică » Justiție » Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 2 ani de la dispariția fetelor Alexandra și Luiza. Avocata familiei Melencu face acuzații grave

Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 2 ani de la dispariția fetelor Alexandra și Luiza. Avocata familiei Melencu face acuzații grave

Manolică Anca / 26.08.2021, 15:46
Cazul Caracal. Ce se întâmplă la 2 ani de la dispariția fetelor Alexandra și Luiza. Avocata familiei Melencu face acuzații grave

Cazul Caracal revine în atenție și apar noi acuzații extrem de grave. La doi ani de la dispariția celor fetelor Alexandra și Luiza, avocata familiei Melecu aduce acuzații grave procurorilor care s-au ocupat de probe.

Mai bine de doi ani, iar cazul Caracal este departe de a se încheia

Cazul Caracal este departe de a se încheia. Au trecut mai bine de doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani răpită de Gheorghe Dincă. Deși fata a apelat cu disperare de trei ori 112, cerând ajutorul, autoritățile nu au reușit să o salveze.

Pe 24 iulie 2019, aceasta pleca de acasă, din satul său, Dobrosloveni, spre Caracal, pentru a se întâlni cu un prieten. Alexandra s-a urcat în mașina lui Gheorghe Dincă, însă nu a mai ajuns niciodată înapoi acasă.

A doua zi, adolescenta de 15 ani a sunat de trei ori la 112, chiar din casa lui Gheorghe Dincă, acolo unde a fost sechestrată, abuzată şi ulterior, ucisă fără milă, dacă e să ne luăm după primele declarații ale lui Dincă. Important de menționat faptul că acesta și-a schimbat de-a lungul timpului declarațiile cu privire la cele întâmplate.

Intervenția poliției în casa principalului suspect a venit prea târziu pentru Alexandra, după 19 ore de la apelul ei disperat și la 48 de ore de când fusese răpită. În dimineața zile de 26 iulie 2019, intrând în curtea casei lui Dincă, polițiștii nu au mai găsit decât cenuşă şi fragmente de oase sub un butoi. Trupul Alexandrei nu a fost găsit, iar Dincă le-a spus atunci anchetatorilor că a ucis-o și a ars-o în butoi.

Ororile au șocat o lume întreagă

Nu la mult timp de la prinderea lui Dincă, anchetatorii aveau să descopere că în aprilie acesta mai comisese o faptă. Luiza Melencu se urcase în mașina lui Gheorghe Dincă de la marginea orașului Caracal, pentru a se întoare acasă, în satul Dioști. Atunci fost ultima dată când Luiza a fost văzută în viață.

Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă

La acea vreme, răpirea și uciderea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșeanu cutremura o întreagă Românie și scotea la iveală numeroase legături ale clanurilor interlope cu oamenii legii, care s-au soldat cu demisii și demiteri, anchete și cu un proces care nici în ziua de astăzi nu a reușit să lămurească ce s-a întâmplat în acea zi nefastă. Cazul a fost atunci preluat de structura centrală a DIICOT.

Dosarul în care Dincă este acuzat că pe 24 iulie 2019 a răpit-o, a violat-o și a ucis-o pe Alexandra Măceșanu și cu trei luni înainte a ucis-o pe Luiza Melencu, a fost înregistrat în ianuarie 2020 la Tribunalul Olt din Slatina. Însă, se pare că procesul bate pasul pe loc.

Avocata familiei Melencu face acuzații extrem de grave

Avocata familiei Luiziei Melencu, Carmen Obârşan, spune că din 40 de probe trimise căre expertiza criminalistică genetică au fost analizate numai trei. Aceasta afirmă cu tărie că restul probelor nu au mai fost analizate deoarece procurorii nu au dorit acest lucru.

„Tot acest dosar Caracal a fost investigat într-un total dezinteres sau, mai bine zis, pentru a se proteja anumite persoane, care au legătură foarte mare cu aceste infracţiuni”, a declarat Carmen Obârșan, pentru Antena 3.

Aceasta mai susține că au fost găsite probe asupra cărora s-a făcut o expertiză, rezultatul fiind ADN-ul unei femei, același cu ADN-ul dinților de sub butoi, doar că nu se găsește niciun genotip cu care să fie asociat.