Home » Politică » Vasile Blaga a demisionat de la conducerea PNL

Vasile Blaga a demisionat de la conducerea PNL

George Stanciu / 28.09.2016, 13:35
Vasile Blaga a demisionat de la conducerea PNL

Vasile Blaga a declarat că acuzațiile ce i s-au adus miercuri la DNA l-au convins să își depună demisia din funcția de copreşedinte PNL. Acesta renunță și la șefia campaniei pentru alegerile parlamentare.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac”, a declarat Vasile Blaga.

El mai adaugă faptul că, având în vedere aspectele curente, va acționa așa cum se cuvine.

”Îmi depun demisia din funcţia de copreşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a susținut Vasile Blaga.

DNA a început urmărirea penală a lui Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă. În același dosar sunt urmăriţi penal şi omul de afaceri Horaţiu Brună Berdilă, dar și fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan. Procurorii susțin că între 2011 și 2012 Blaga ar fi primit cu trei ocazii diferite, prin intermediul unui interpus, un total de 200.000 de euro, dar şi alți  500.000 de euro de la fostul primar.

În comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se arată că procurorii de la Serviciul Teritorial Ploieşti au început efectuarea urmăririi penale faţă de Vasile Blaga și Gheorghe Ştefan, pentru trafic de influenţă. Fostul primar este acuzat și de folosirea influenţei dată de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă este acuzat de cumpărare de influenţă, arată news.ro.

DNA afirmă că în 2009 în cadrul PDL a apărut „o înţelegere vădită” între persoane ce dețineau funcţii de conducere, secretarul general Blaga Vasile şi vicepreşedintele Ştefan Gheorghe, în vederea obţinerii de finanțe pentru partid.

„Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către firme dispuse să cotizeze pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte”, indică DNA.

Sursă imagine: www.romaniatv.net