Home » Meteo » Meteo 30 august – 27 septembrie 2021. Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Meteo 30 august – 27 septembrie 2021. Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Alexandru Cazacu / 30.08.2021, 11:53
Meteo 30 august – 27 septembrie 2021. Vremea se răcește. Ce temperaturi se vor înregistra în România

Meteo 30 august – 27 septembrie 2021. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Află în următoarele rânduri cum va fi vremea în prima lună de toamnă. Se pare că luna septembrie vine cu temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an.

Meteo 30 august – 27 septembrie 2021. Vremea se răcește în România

Potrivit specialiștilor ANM, în această săptămână temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade, în aproape toată țara. Potrivit estimărilor pentru intervalul menționat, valorile termice vor fi mai scăzute în regiunile intracarpatice. Haideți să vedem cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.

Meteo 30 august – 6 septembrie 2021

În prima săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice pentru această perioadă din an, în majoritatea regiunilor. Cu toate acestea, o abatere termică negativă mai accentuată va fi în regiunile intracarpatice.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric se va situa în general, în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile României.

Săptămâna 6 septembrie – 13 septembrie 2021

În cea de-a doua săptămână, temperaturile medii vor fi de asemenea puțin mai scăzute decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a teritoriului. Din punct de vedere al precipitațiilor, cantitățile acestora vor fi situate în jurul celor normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile țării.

Săptămâna 13 septembrie – 20 septembrie

În cea de-a doua parte a perioadei de prognoză valorile termice medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval din an, pe întreg teritoriul. În a treia săptămână a intervalului, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată România.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 septembrie – 27 septembrie 2021

Pentru ultima săptămână a intervalului de prognoză, specialiștii ANM estimează că temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale, în toate regiunile țării. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă, pe întreg teritoriul.

Meteo 30 august - 27 septembrie 2021. Vremea se răcește în toate regiunile țării
Meteo 30 august – 27 septembrie 2021. Vremea se răcește în toate regiunile țării

Cum va fi vremea în luna septembrie

Conform meteorologilor, în luna septembrie temperaturile medii vor înregistra o scădere destul de mică față de cele din luna august. Ba chiar mai mult de atât, luna septembrie va fi mai puțin instabilă, datorită persistenței deasupra cele mai mari părți a Europei a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, care unește Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european.

Așadar, după cum am menționat anterior, temperaturile din această săptămână vor fi puțin mai scăzute decât cele normale pentru prima lună de toamnă, în toate regiunile țării.

Temperaturile specifice lunii septembrie

Potrivit datelor înregistrate între 1961 – 2020 la stațiile meteorologice ANM, temperatura medie multianuală a lunii septembrie depășește valoarea de 18 grade Celsius doar în Lunca Dunării, pe litoral și izolat în Delta Dunării și sud-vestul Banatului.

Totodată, valorile termice medii ale aerului se situează între 16 și 18 grade Celsius în Câmpia Română, în Dobrogea, în zonele deluroase ale Olteniei și Munteniei, Câmpia de Vest, în estul și sudul Moldovei. Pe de altă parte, în zonele montane de peste 1.500 de metri, temperaturile medii coboară până la 4 – 8 grade, iar la altitudini de peste 2.500 de metri se înregistrează temperaturi sub 3 grade, potrivit Agerpres.