Home » Meteo » Prognoza meteo 22.03-19.04.2021. Când se încălzește vremea în România

Prognoza meteo 22.03-19.04.2021. Când se încălzește vremea în România

Alexandru Cazacu / 19.03.2021, 14:17
Prognoza meteo 22.03-19.04.2021. Când se încălzește vremea în România

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie vin cu vești noi despre vremea din perioada 22 martie – 19 aprilie. Când se încălzește vremea în România și ce temperaturi vom avea în perioada următoare puteți afla în continuarea articolului.

Prognoza meteo 22 martie – 19 aprilie. Când se încălzește vremea în România

Vineri, 19 martie, meteorologii ANM au publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Se pare că temperaturile vor atinge valori normale pentru perioada caledaristică. Potrivit specialiștilor, în prima parte a intervalului menționat vremea se va păstra rece, însă la finalul lunii martie și în luna aprilie, termometrele vor arăta o creștere și primăvara își va face simțită prezența în toate regiunile țării.

Săptămâna 22 – 29 martie

În prima săptămână a intervalului temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normal pentru această perioadă din an, în toate regiunile țării, în special în centru și în zonele montante. Precipitațiile își vor face apariția mai ales în regiunile sudice, dar și deficitar în vest, nord-vest și centrul țării, iar în rest regimul pluviometric va fi normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 29 martie – 5 aprilie

Odată cu începutul lunii aprilie, termometrele vor indica valori apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în tot teritoriul, în special în Carpații Meridionali. Așadar, primăvară va începe să își facă simțită prezența.

Prognoza meteo pentru săptămâna 5 – 12 aprilie

De asemenea, în intervalul 5 – 12 aprilie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă calendaristică, mai ușor scăzute în sud, sud-est și în regiunile montane. Precipitațiile se vor semnala pe alocuri, însă regimul pluviometric va avea tendință ușor mai scăzută la munte.

Vremea în săptămâna 12 – 19 aprilie

În acest interval, mediile valorilor termice vor fi situate în general în jurul celor specifice pentru această perioadă. Cu toate acestea, este posibilă o ușoară abatere termică negativă, local în zonele extracarpatice și la munte. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru intervalul menționat, în toate regiunile țării.

Prognoza meteo 22 martie - 19 aprilie. Când se încălzește vremea în România
Prognoza meteo 22 martie – 19 aprilie. Când se încălzește vremea în România

Vremea în weekend

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne prezintă și vremea în perioada 20 martie – 21 martie 2021. Potrivit meteorologilor, în weekend, vremea va fi în general înnorată în toate regiunile țării, cu posibile averse de ploaie.

București

În Capitală, cerul va fi parțial noros, iar temperaturile maxime în weekend nu vor depăși 8-9 grade ziua, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad Celsius.

Constanța

De asemenea, în Constanța cerul va fi noros. Temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius.

Brașov

Precum și în Constanța sau București, în Brașov cerul va fi preponderent noros, temperatura maximă în weekend fiind situată între 4 și 7 grade Celsius, iar valorile minime între -6 și -2 grade Celsius.

Cluj Napoca

Pe de altă parte, în Cluj Napoca cerul va fi preponderent senin, cu temperaturi maxime de cuprinse între 4 și 6 grade Celsius, iar cele minime între -7 și -4 grade Celsius.