Home » Meteo » Prognoza meteo 31 mai – 13 iunie 2021. Când se încălzește de fapt vremea. Anunțul făcut de ANM

Prognoza meteo 31 mai – 13 iunie 2021. Când se încălzește de fapt vremea. Anunțul făcut de ANM

Alexandru Cazacu / 31.05.2021, 14:26
Prognoza meteo 31 mai – 13 iunie 2021. Când se încălzește de fapt vremea. Anunțul făcut de ANM

Prognoza meteo 31 mai – 13 iunie 2021. Meteorologii vin cu noi informații despre vremea din următoarele două săptămâni. Când se încălzește vremea și ce temperaturi vom avea la începutul verii, puteți afla în continuare.

Prognoza meteo 31 mai – 13 iunie 2021. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie ne aduc estimările meteorologice pentru perioada 31 mai – 13 iunie 2021. Potrivit meteorologilor ANM, în următoarea perioadă vremea se va încălzi, iar temperaturile vor crește în toate regiunile țării.

Vremea în Banat

În primele zile ale intervalului, vremea va fi mai rece decât cea normală pentru această perioadă din an, cu temperaturi maxime de aproximativ 18 grade și minime de 8 grade, în medie regională. Cu toate acestea, din 2 iunie, vremea se va încălzi, iar în perioada 5-13 iunie, media valorilor maxime va ajunge la 25…26 de grade, iar a celor minime va fi de 13 grade.

În ceea ce privește precipitațiile, ploile se vor semnala pe arii extinse pe 31 mai și 1 iunie, dar și în intervalul 6 – 13 iunie.

Prognoza meteo 31 mai – 13 iunie 2021. Vremea în Crișana

Vremea va fi  răcoroasă la începutul intervalului de prognoză, când regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi diurne de 17…19 grade și nocturne de 7…8 grade, în medie. Însă, în intervalul 6 – 13 iunie, va avea loc o încălzire treptată a vremii, când se vor înregistra maxime termice de 24…25 de grade și minime de 12…13 grade.

Temporar va ploua aproape pe tot parcursul perioadei menționate, însă ploile se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai importante cantitativ în jurul datei de 31 mai, dar și între 8 și 13 iunie.

Vremea în Transilvania

Astăzi și în următoarele două zile, vremea răcoroasă pentru această perioadă din an, temperaturile maxime fiind situate în jurul a 15…16 grade și minimele vor fi de 6…7 grade, în medie regională. Cu toate acestea, între 3 și 5 iunie, vremea se va încălzi treptat, iar în intervalul 6 – 13 iunie, va ajunge la temperaturi normale pentru început de vară. Așadar, media temperaturilor diurne va ajunge la 22…24 de grade, iar a celor minime la aproximativ 11 grade.

Ploile își vor face apariția pe întreg parcursul intervalului de prognoză, însă acestea vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse pe data de 31 mai, dar și între 8 și 12 iunie.

Maramureș

Vremea va fi răcoroasă, în primele 4 zile ale intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime ale mediilor de 16…18 grade și minime de 6…7 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta, astfel în intervalul 5 – 13 iunie temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu maxime diurne de 23…24 de grade și nocturne de aproximativ 11…12 grade.

Pe 31 mai și în intervalul 8 – 13 iunie, probabilitatea de ploi mai însemnate cantitativ și pe arii extinse va fi mai mare. Însă, între 4 și 7 iunie, se vor semnala ploi slabe și pe arii mai restrânse.

Prognoza meteo 31 mai – 13 iunie 2021. Vremea în Moldova

De asemenea, în Moldova vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, până în data de 3 iunie, mai ales în cursul zilelor, când valorile maxime se vor situa între 15 și 18 grade, în medie. Pe timpul nopților media minimelor va fi de 8…9 grade.

Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar la sfârșitul primei săptămâni, temperaturile vor ajunge la medii diurne de 20…22 de grade și de 10…11 grade, la cele nocturne. Cea de-a doua săptămână a intervalului va fi caracterizată de un regim termic apropiat de normal, cu maxime în medie de 23…25 de grade și minime medii de 12…13 grade.

În primele trei zile ale intervalului de prognoză se vor semnala fenomene asociate instabilității atmosferice, când local se vor cumula și cantităţi de apă mai însemnate. Ploile, în general slabe cantitativ, își vor face apariția cu caracter temporar și pe spații mai mici și în restul intervalului.

Cum va fi vremea la sfârșitul lunii mai și începutul lui Iunie
Cum va fi vremea la sfârșitul lunii mai și începutul verii

Vremea în Dobrogea

Ca și în celelalte regiuni, în Dobrogea, vremea va fi rece în primele zile, când valorile maxime medii vor fi de 16…18 grade și minimele în medie de 10…12 grade. Ulterior, temperaturile vor fi în creștere treptată, iar la sfârșitul primei săptămâni a intervalului de prognoză vor ajunge la medii diurne de 21…22 de grade și nocturne de 13…14 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă din an, cu maxime în medie de 22…24 de grade și minime medii de 14…15 grade.

În primele două zile se vor semnala fenomene asociate instabilității atmosferice, iar local se vor cumula cantităţi de apă însemnate. Ploile, în general slabe cantitativ, vor apărea cu caracter temporar și pe spații restrânse și în restul intervalului.

Vremea în Muntenia

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de temperaturi puțin scăzute, cu maxime ce se vor situa în general sub 22…20 de grade și minime de 8…11 grade. Ulterior, după data de 3 iunie valorile termice se vor apropia treptat de cele specifice intervalului, astfel că media maximelor termice va fi în general între 24 și 26 de grade, iar a minimelor între 11 și 15 grade. Vor fi intervale de timp cu fenomene specifice instabilității atmosferice, cu o probabilitate mai mare în zilele de 31 mai, 1 iunie și după data de 6 iunie.

Oltenia – Prognoza meteo 31 mai – 13 iunie 2021

Spre deosebire de celelalte regiuni, în Oltenia, media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 18…20 de grade în primele două zile, până spre 25…26 de grade în jurul datei de 5 iunie. În a doua săptămână a intervalului de prognoză, temperaturile nu vor mai prezenta variații semnificative. Cu toate acestea, media temperaturilor minime se va menține scăzută, de 8…9 grade, până în dimineața zilei de 3 iunie, însă ulterior va crește treptat, astfel că până în data de 7 iunie va atinge 12…13 grade. În primele zile de prognoză și din nou, după data de 6 iunie, se va semnala o probabilitate mai mare pentru perioade cu manifestări specifice instabilității atmosferice.