Home » Sănătate » Aliment pentru slăbit, recomandat de nutriționistul Mihaela Bilic. “Absoarbe grăsimea ca un burete”

Aliment pentru slăbit, recomandat de nutriționistul Mihaela Bilic. “Absoarbe grăsimea ca un burete”

Violeta Badea / 06.04.2021, 16:44
Aliment pentru slăbit, recomandat de nutriționistul Mihaela Bilic. “Absoarbe grăsimea ca un burete”

Aliment pentru slăbit, recomandat de nutriționistul Mihaela Bilic. “Absoarbe grăsimea ca un burete”. Pe asta sigur nu o știai! O banală legumă ajută la pierderea în greutate. Aceasta este foarte sănătoasă, are un conținut ridicat de vitamine și te ajută să slăbești rapid. În acest material vei afla ce aliment minune te scapă de kilogramele în plus.

Aliment pentru slăbit, recomandat de nutriționistul Mihaela Bilic

Odată cu încălzirea vremii și trecerea la o vestimentație mai lejeră, multe doamne și domnișoare observă că sezonul rece și-a lăsat amprenta asupra siluetei lor. Din fericire, o dietă echilibrată vă poate ajuta să obțineți forma fizică de altădată. Specialiștii nu recomandă dietele drastice, deoarece acestea pun sănătatea în pericol. De aceea, cel mai bine este să alegem alimentele potrivite.

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit care este leguma banală care te ajută să câștigi lupta cu kilogramele în plus. Cu siguranțăm nu te-ai gândit la ea până acum! Nu este vorba despre varză, roșii sau castraveți, ci despre vânătă. Conform medicului, această legumă are numeroase calități nutritive precum: apă, fibre, minerale și vitamine din grupul B, dar regăsim și anumite calități unice printre care faptul că are capacitatea de a „absoarbe grăsimea ca un burete”.

„Dincolo de calitățile ei nutritive (apă, fibre, minerale si vitamine din grupul B ), vânăta are o proprietate aparte: absoarbe grăsimea ca un burete. Și mai e un amănunt de care trebuie ținut cont: vinetele nu pot fi consumate crude! Tratamentul termic are rolul nu numai de a le schimba consistența, dar neutralizează si solanina, o substanță toxică ce poate da indigestie. Prin urmare, vinetele se gătesc – fie coapte direct in flacără sau pe plită/grătar, fie băgate la cuptor, fie ca ingredient in nenumărate preparate culinare: tocăniță, zacuscă, ghiveci, lasagnia, musaca, sau umplute cu orez, ciuperci, carne etc. Un lucru trebuie subliniat: 100 g vinete au sub 30 cal, iar o lingură de ulei 100 cal (indiferent de ulei)”, a precizat Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.

Vinetele au capacitatea de a absoarbe grasimea din organism
Vinetele au capacitatea de a absoarbe grasimea din organism

Cum să gătești sănătos vinetele

Nutriționistul Mihaela Bilic ne dă câteva sfaturi pentru a găti corect aceste legume extrem de sănătoase. În primul rând, atunci când preparăm o salată ar trebui să înlocuim uleiul cu pasta de susan, deoarece conține mai puține calorii. Un alt truc este acela de a opări vinetele în prealabil timp de două minute în apă cu sare. Apoi, le lăsăm la scurs pe un șervețel. Așa nu vor mai absorbi ulei.

De asemenea, medicul vă recomandă să folosiți un spray pentru ulei cu care sa pulverizați doar un strop de grasime și este bine să preferați gatitul la cuptor, deoarece în felul acesta nu riscați ca preparatul sa se ardă. În plus, puneți sos de roșii sau bulion în orice mâncare, e mai gustos si mai dietetic decât uleiul.

Un alt truc este acela de a steriliza borcanele de zacuscă prin fierbere la abur sau în cuptorul fierbinte, deoarece în felul acesta se pot păstra în siguranță chiar daca ați redus cantitatea de ulei din rețetă la jumătate plus ca va fi mai ușor de digerat fară atâta prăjeală.