Home » Sănătate » Cât timp se pot păstra ouăle vopsite de Paște în frigider. Termenul recomandat de specialiști

Cât timp se pot păstra ouăle vopsite de Paște în frigider. Termenul recomandat de specialiști

Manolică Anca / 26.04.2022, 14:29
Cât timp se pot păstra ouăle vopsite de Paște în frigider. Termenul recomandat de specialiști

Înainte de sfânta sărbătoare pascală, gospodinele vopsesc ouă, care sunt nelipsite de pe mesele românilor. Ouăle se ciocnesc între membri familiei sau prieteni și apoi se mănâncă împreună. De multe ori, însă, tindem să vopsim mai multe decât ajunge să mâncăm în aceste zile de sărbătoare. Iată cât timp le mai poți păstra la frigider.

Cât poți ține ouăle vopsite de Paște în frigider

Specialiștii în domeniul sănătății vin cu sfaturi importante pentru români. Aceștia le transmit să fie precauți atunci când vine vorba despre păstrarea mâncării pentru un timp îndelungat. Deși multe gospodine spun că ouăle pot sta și două săptămâni la frigider, fără să fie dăunătoare, acest lucru nu este adevărat.

Potrivit acasă.ro, ouăle fierte tari rezistă doar două sau trei zile la temperatura camerei, dacă aceasta nu depășește 20 de grade Celsius. După, este bine să fie băgate la frigider. Dar chiar și așa, ele ar trebui consumate în timp util și fără să facem abuz. Practic, ele ar trebui ținute maximum 5-7 zile la rece, recomandă medicul Radu Tincu.

„Nu este indicat să păstrăm la frigider ouăle deja fierte mai mult de 5-7 zile. În cazul în care ouăle sunt consumate de către copii sau femei însărcinate, atunci numărul zilelor scade, ajungând la 3-4 zile. La temperatura frigiderului pot fi menținute câteva zile, fără probleme.”, spune medicul Radu Tincu.

De asemenea, unii specialiști ne recomandă să le păstrăm la frigider, în cartonul în care le-am cumpărat, mai degrabă decât în spațiul special destinat aflat pe ușa frigiderului. Potrivit acestora, temperatura din interiorul frigiderului este constantă față de cea de pe ușă. Ea tinde să crească atunci când tot deschidem frigiderul.

Ouă de Paște
Ouă de Paște

Ce poți face cu ouăle rămase de la Paște

Dacă și tu ai rămas cu multe ouă fierte după masa de Paște și nu știi ce să faci cu ele, află că există o mulțime de soluții delicioase pe care le poți prepara extrem de rapid, iar rezultatele te vor încânta atât pe tine, cât și pe membrii familiei. În rândurile de mai jos venim cu o idee simplă pentru tine.

Ouă umplute cu pastă de ton

Ingrediente:

  • șase ouă fierte tari
  • două linguriţe de muştar
  • o conservă cu ton
  • 30 de g de unt moale
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • o lingură de maioneză, pentru ornat

Mod de preparare:

Se decojesc cele șase ouă şi se taie pe jumătate, pe lung. Se scot gălbenuşurile și se pun într-un blender. Se adaugă deasupra tonul bine scurs, muştarul şi untul și se se mixează. Ulterior, se adaugă sare și piper, după gust și se amestecă bine până se obține o pastă fină.

La final, această pastă se pune în albușuri și se nivelează. Ouăle umplute se ornează cu puţină maioneză şi pătrunjel proaspăt. Apoi, se așează pe un platou cu frunze de salată şi felii de roşii.