Home » Sănătate » Câtă apă să consumi pe zi, dacă vrei să slăbești. Indicații prețioase din partea specialiștilor

Câtă apă să consumi pe zi, dacă vrei să slăbești. Indicații prețioase din partea specialiștilor

Violeta Badea / 29.03.2021, 09:52
Câtă apă să consumi pe zi, dacă vrei să slăbești. Indicații prețioase din partea specialiștilor

Câtă apă să consumi pe zi, dacă vrei să slăbești. Indicații prețioase din partea specialiștilor. Cu siguranță ai auzit de nenumărate ori că este bine pentru sănătate să consumi cât mai multă apă. Știai că acest lucru te ajută și în procesul de slăbire? Ei bine, acest truc te poate ajuta să ajungi la silueta pe care ți-o dorești cu o singură condiție: să consumi cantitatea recomandată de specialiști. În continuare vei afla câți litri de apă trebuie să bei pe zi ca să scapi de kilogramele în plus. 

Câtă apă să consumi pe zi, dacă vrei să slăbești

Apa te ajută să slăbești. Da, ai auzit bine! Cu toate că nu ajută deloc la arderea caloriilor, acest lichid te poate ajuta enorm în procesul de slăbire. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, corpul nostru conține în proporție de peste 50% apă. Aceasta se regăsește în interiorul celulelor, la suprafață, dar și în afara lor. Consumul de apă poate preveni îmbătrânirea organismului și te poate ajuta să slăbești, deoarece acest lichid miraculos scoate din celule impuritățile, sărurile și reziduurile în procesul de descompunere.

Mai mult decât atât, consumând mai multă apă nu mai avem senzația aceea neplăcută de foame. De asemenea, aceasta oferă energie suficientă organismului și putem desfășura activități fizice. Însă, contrar lucrurilor pe care le știai până acum, doi litri de apă nu sunt suficienți. Specialiștii arată că barbații ar trebui să consume o cantitate de 3,7 litri de apă pe zi, iar femeile o cantitate de 2,7 litri pe zi.

Cata apa sa consumi pe zi, daca vrei sa slabesti
Cata apa sa consumi pe zi, daca vrei sa slabesti

Indicații prețioase din partea specialiștilor

Este important să bei apă suficientă în fiecare zi dacă vrei să rămâi sănător, tânăr și dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, însă nu este suficient. Pentru a avea rezultate cât mai bune contează foarte mult să ai și o dietă echilibrată și să faci mișcare în fiecare zi.

Cantitatea de care vă vorbeam mai sus nu se referă exclusiv la apă, ci și la alimentele care conțin apă precum: fructele, legumele, sucuri, supe, sosuri și multe altele. Așadar, dacă nu ești obișnuit să consumi foare multă apă, o poți înlocui cu aceste alimente. De exemplu, vara poți consuma pepene roșu, deoarece conține aproximativ 95% apă.

Un lucru pe care trebuie să-l menționăm este că nevoia de apă a corpului variază de la o persoană la alta. Depinde de activitatea pe care o desfășoară, de temperatura de afară, de regimul alimentar sau de starea generală de sănătate. Specialiștii spun că o persoană care merge la sală în fiecare zi trebuie să depășească cantitatea pe care am specificat-o mai sus.

Cum te ajută consumul de apă

Consumul de apă are capacitatea de a activa metabolismul, astfel grăsimile nu se vor mai depune în organism. Medicii atrag atenția că persoanele care nu consumă suficientă apă pot avea probleme cu rinichii, deoare aceștia nu vor funcționa la capacitate maximă. Astfel, o parte din sarcina lor va fi transferată ficatului, iar acesta nu face altceva decât să transformele rezervele în grăsimi.

De asemenea, consumul de apă alungă senzația de foame și oferă energia necesară organismului. Dacă nu ești obișnuit să consumi apă, ai putea să urmezi câțiva pași pentru a te obișnui cu această regulă. Dimieața, imediat după ce te-ai trezit, consumă un pahar cu apă. Pe parcursul zilei, trebuie să consumăm, din când în când, jumătate de pahar de apă. Treptat, organismul se va obișnui cu consumul de lichide și îți va cere el mai multă apă.