Home » Sănătate » Câte calorii are un șnițel de pui versus unul de porc

Câte calorii are un șnițel de pui versus unul de porc

Violeta Badea / 31.03.2021, 16:51
Câte calorii are un șnițel de pui versus unul de porc

Câte calorii are un șnițel de pui versus unul de porc. Nu există persoană care să nu fi mâncat măcar o dată în viață șnițel! Fie că este de porc sau de pui merge de minune așezat lângă un piure de cartofi, orez sau chiar singur, nu-i așa? Ei bine, această plăcere nevinovată s-ar putea să ne aducă câteva kilograme în plus, iar caloriile le numărăm în funcție de tipul șnițelului. 

Câte calorii are un șnițel de pui versus unul de porc

Șnițelul a apărut pentru prima dată în Austria, dar s-a răspândit extrem de repede și pe meleagurile noastre. Tot ceea ce trebuie să faceți pentru a-l obine este să prăjiți o bucată de carne bătută și trecută prin ou și făină sau pesmet. Carnea poate fi de mai multe feluri: de vită, de curcan, de pui sau de porc. În acest material, noi ne vom rezuma la ultimele două.

După cum ați observat, șnițelul se prepară foarte simplu, este sățios și gustos, motiv pentru care este consumat atât de frecvent de milioane de oameni. Singura problemă este că acest preparat nu își găsește locul pe lista alimentelor sănătoase. Din nefericire, rezultatele își fac apariția imediat pe cântar și nu ne este afectată doar greutatea, ci și sănătatea. Probabil v-ați întrebat de multe ori câte calorii are un șnițel de pui, iar răspunsul nu va mulțumit de loc. Ei bine, un șnițel de porc reprezintă deja o adevărată bombă calorică.

Snitel de pui versus snitel de porc
Snitel de pui versus snitel de porc

Câte calorii are un șnițel de pui

Așa cum am spus și mai sus, șnițelul de pui este foarte gustos, dar nu la fel de sănătos. Carne de pui conține multe substanțe nutritive, dar depinde foarte mult de modul în care este preparată. De asemenea, caloriile unui șnițel de pui variază foarte mult și în funcție de bucata de carne pe care o alegem: poate fi una mai grasă sau una mai slabă, mușchi, piept. Iată ce valori orientative avem pentru un șnițel de pui.

  • Pentru 100 de grame:

– 226 de calorii

– 14 proteine

– 12 lipide

– 16 carbohidrați

– 0 fibre

  • Pentru 200 de grame:

– 452 de calorii

– 28 de proteine

– 24 lipide

– 32 carbohidrați

– 0 fibre

  • Pentru 300 de grame:

– 678 de calorii

– 42 de proteine

– 36 de lipide

– 48 de carbohidrați

– 0 fibre

După cum putem observa, șnițelul de pui conține o mulțime de calorii, iar specialiștii nu încurajează oamenii să consume acest preparat. Dacă totuși iubiți prea mult șnițelul, atunci trebuie să luați în considerare următoarea variantă. Încercați să gătiți șnițelul fără ulei, astfel va aveaun număr mai mic de calorii. Astfel, o cantitate de 300 de grame va avea doar 382, 5 de calorii, prin urmare proprția de înjumătățește.

Câte calorii are un șnițel de porc

Șnițelul de porc reprezintă o adevărată bombă calorică, deoarece acest tip de carne conține destul de multă grăsime. Dacă o mai și prăjim și o dăm prin pesmet, lucrurile s-ar putea să scape de sub control. În ciuda efectelor dăunătoare, carnea de porc rămâne în preferințele românilor și nu numai.

Ca să preparațiun șnițel cât de cât mai sănătos este recomandat să îndepărtați porțiunile cu grăsime de pe bucata de carne. De asemenea, specialiștii recomandă să gătiți acest preparat fără ulei și să conumați o cantitate rezonabilă. Iată ce valori avem pentru un șnițel de porc.

  • Pentru 100 de grame:

– 270 calorii

– 18, 5 proteine

– 8, 7 lipide

– 6 carbohidrați

– 0 fibre

  • Pentru 200 de grame:

– 480 calorii

– 37 proteine

– 17,4 lipide

– 12 carbohidrați

– 0 fibre

  • Pentru 100 de grame:

– 720 calorii

– 56 proteine

– 27 lipide

– 18 carbohidrați

– 0 fibre