Home » Sănătate » Ce înseamnă un puls normal și cum variază bătăile inimii în funcţie de vârstă

Ce înseamnă un puls normal și cum variază bătăile inimii în funcţie de vârstă

Redactia Știri / 25.06.2017, 09:23
Ce înseamnă un puls normal și cum variază bătăile inimii în funcţie de vârstă

Cât trebuie să fie pulsul normal și cum poți detecta posibilele probleme de sănătate sunt întrebări la care vom răspunde în cadrul acestui articol.

Pulsul sau ritmul cardiac ne arată de câte ori bate inima cuiva pe parcursul unui minut. Valorile pulsului pot dezvălui informații importante cu privire la starea de sănătate a unei persoane, motiv pentru care este necesară măsurarea periodică a acestuia, scriu cei de la Playtech.ro.

Dacă te preocupă întrebarea Cât trebuie să fie pulsul normal, ar trebui să știi, înainte de toate, că frecvența pulsului variază de la o persoană la alta și că pot exista mici variații, care nu trebuie să te îngrijoreze. De obicei, pulsul este influențat de: activitățile fizice întreprinse, de gen, vârstă și de starea generală de sănătate, dar nu numai.

Cât trebuie să fie pulsul normal și cum se măsoară

Pentru a măsura frecvența pulsului există mai multe metode, dar, în principiu, ritmul cardiac poate fi măsurat cel mai ușor în acele zone ale corpului unde arterele importante trec aproape de suprafața pielii. Cele mai bune locuri în care poate fi măsurat pulsul sunt: încheieturile mâinilor, interiorul cotului, partea laterală a gâtului, partea superioară a membrelor inferioare, notează heart.org.

Pentru o estimare corectă, plasați un degetul arătător și mijlociu pe una dintre aceste zone și măsurați numărul de bătăi pe parcursul a 60 de secunde. Experții sugerează ca atunci când măsori ritmul cardiac să fii liniștit pentru cel puțin 10 minute înainte de a începe.

După cum am menționat, frecvența pulsului se măsoară în funcție de numărul de bătăi pe minut (bpm) și are valori normale diferite în funcție de vârstă.

  • Nou născut de până la o lună: 70-190 bpm
  • Copii între 1 și 5 ani: 80-120 bpm
  • Copii între 5 și 15 ani: 70-100 bpm
  • Adulți: 60-90 bpm
  • Atleți: 40-60 bpm

Citește totul despre Cât trebuie să fie pulsul normal AICI