Home » Sănătate » Ce se întâmplă dacă pui ardei iute în șosete. Efectul nebănuit

Ce se întâmplă dacă pui ardei iute în șosete. Efectul nebănuit

Violeta Badea / 10.03.2021, 14:27
Ce se întâmplă dacă pui ardei iute în șosete. Efectul nebănuit

Ce se întâmplă dacă pui ardei iute în șosete. Efectul nebănuit. Ardeiul iute este folosit pentru fabricarea mai multor creme care ajută la tratarea durerilor musculare, iar reputația acestuia este într-o continuă creștere. Însă ce ai spune dacă ai pune acest ingredient în șosete? La o primă vedere sună destul de ciudat, dar efectele sunt uimitoare. În continuare vei afla ce beneficii nebănuite are asupra organismului nostru.

Ce se întâmplă dacă pui ardei iute în șosete

Pudra de chili se aplica pe toata supra piciorului
Pudra de chili se aplica pe toata supra piciorului

Ardeiul iute este renumit în întreaga lume pentru gustul usturăor și iute. Acesta este provocat de o substanță numită capsaicină. Aceasta a fost studiată în detaliu și s-a demonstrat că are rolul de a încălzi tot corpul, ajută la reducerea efectelor durerii, luptă contra bolilor cardiovasculare, dar are și capacitatea de a preveni apariția cancerului.

De asemenea, specialiștii ne recomandă să-l consumăm în sezonul rece, deoarece ne îmbunătățește circulația. Picioarele noastre sunt conectate la corp prin 72000 de terminații nervoase, iar pe măsură ce îmbătrânim, acestea cedează. Acesta este motivul pentru care ne simțim picioarele mai reci. O metodă eficientă pentru a îmbunătăți acest aspect este ardeiul iute sau piperul. În continuare vei afla ce se întâmplă dacă pui ardei iute în șosete.

  • Ardeiul iute încălzește picioarele

Ardeiul iute conține o componentă numită capsaicină, așa cum spuneam și mai sus. Când mănânci un ingredient care conține această substanță, circulația sângelui crește. De asemenea, atunci când capsaicina intră în contact direct cu pielea, acesta determină dilatarea vaselor de sânge și favorizează fluxul sanguin suplimentar. Rezultatul este acela că oferă căldură zonei. Unele persoane pot simți imediat senzația de încălzire, în timp ce la alte persoane se produce treptat.

  • Oferă un somn odihnitor

Dacă locuiți într-o zonă care are un climat rece, acest truc poate fi extrem de util. Spuneam mai sus că ardeiul iute încălzește picioarele, iar acest lucru vine la pachet cu un somn odihnitor. În cazul în care ați încercat multe metode pentru a vă menține picioarele calde pe parcursul iernii, dar niciunul dintre ele nu a funcționat, încercați această variantă cu ardei iute. Rezultatele vă vor uimi!

Cum se folosește

Trucul este recomandat in sezonul rece
Trucul este recomandat in sezonul rece

Cel mai simplu este să folosiți pudra de ardei iute. Tot ceea ce trebuie să faceți este să presărați puțin din acest praf pe talpa piciorului sau să puneți direct în șosetă. Atenție! Este foarte important să acoperiți toată zona piciorului, de la călcâi și până la degete. Un alt lucru important este să nu puneți foarte mult, deoarece s-ar putea să se încălzească prea tare și să provoace o senzație neplăcută.

Un alt lucru pe care trebuie să-l aveți în vedere este că șosetele albe vor căpăta o culoare roz, iar picioarele vor deveni roșii. În plus, vor mirosi ca niște chili. Este extrem de important să nu folosiți prea mult la început, deoarece s-ar putea să constatați că vă încălzește picioarele mai mult decât vă așteptați. Este recomandat să adăugați pudra treptat până când găsiți cantitatea potrivită pentru voi.