Home » Sănătate » Ce se întâmplă în organismul tău, atunci când mănânci prea sărat. 4 semne care se văd imediat pe corp

Ce se întâmplă în organismul tău, atunci când mănânci prea sărat. 4 semne care se văd imediat pe corp

Bucur Ioana / 02.11.2020, 10:02
Ce se întâmplă în organismul tău, atunci când mănânci prea sărat. 4 semne care se văd imediat pe corp

Se vorbește tot mai des despre efectele negative pe care consumul excesiv de sare le are asupra sănătății organismului uman. Însă, ceea ce puțini știu este că tensiunea arterială ridicată nu este singurul semn ce ar trebui să ne pună pe gânduri. Iată ce se întâmplă în corpul tău, dacă mănânci prea sărat. Aceste 4 semne se văd imediat pe corp.

Primele semne care apar în corp atunci când mănânci prea sărat

Pentru prea mulți dintre noi, a adăuga „puțină” sare în mâncare este deja un gest reflex. Da, face mâncarea mai gistoasă, însă lista efectelor negative pe care le are asupra sănătății este prea lungă ca să poată fi ignorată.  Ce se întâmplă în organismul tău, atunci când mănânci sărat? Nu doar tensiunea arterială are de suferit, dar semnele pe care ți le dă propriul corp sunt, de multe ori, trecute cu vederea.

Semne ce apar atunci când mănânci prea sărat – Fii atent(ă) la inelul de pe deget!

Extremitățile umflate nu apar doar din cauza kilogramelor în plus. Dacă valoarea afișată pe cântar te mulțumește, însă observi că ai degetele umflate așa mult încât inelele pe care e porți încep să te strângă, acesta poate fi unui dintre primele semne pe care ți le dă corpul atunci când mănânci prea sărat. Cea mai frecventă cauză este retenția de apă provocată de consumul excesiv de sare, potrivit csid.ro.

Semne ce apar atunci când mănânci prea sărat – Ai observat că ajungi să consumi cantități mult mai mari de apă decât în mod normal

Senzația de gură uscată sau sete continuă poate fi un alt semn ce apare atunci când mănânci prea sărat. Dacă avem o dietă bogată în sare, sodiul pătruns în organism va extrage apa din țesuturi, iar consecința este senzaia descrisă mai sus. Și rinichii au de suferit din cauza consumului excesiv de sare. În perioadele în care aportul de sodiu este crescut, aceștia trebuie să facă eforturi suplimentare pentru a-l elimina, ceea ce înseamnă vizite mai dese la toaletă.

Hipertensiunea nu este singurul semn al unei diete bogate în sare
Hipertensiunea nu este singurul semn al unei diete bogate în sare

Ce se întâmplă cu concentrarea, atunci când mănânci prea sărat?

Munca la birou pare mai plăcută când avem lângă noi un bol sau o pungă cu ceva de „rontăit” – covirgei, chipsuri sau alte gustări sărate. Ei bine, se pare că acestea îți pot scădea productivitatea, nu sunt doar nesănătoase și pot duce la acumularea unor kilograme în plus nedorite. Sarea din compoziția lor favorizează deshidratarea, ce poate provoca confuzie, lipsă de concentrare, stare de leşin, ameţeli şi niveluri reduse de energie.

Durerea de cap, un alt semnal de alarmă transmis de organism, atunci când mănânci prea sărat. Studiul unei echipe de cercetători englezi a avut concluzii neașteptate

Poate fi greu de crezut că, de fapt, gustările sărate mâncate la birou sau acasă pot fi cauza aparițiilor durerilor de cap, însă acest fapt a fost dovedit științific. Un studiu apărut recent în publicația de specialitate „British Medical Journal”, a demonstrat că adulții care consumă 3.500 de miligrame de sodiu pe zi au un risc de trei ori mai ridicat de a suferi de migrene față de cei care consumă doar 1.500 de miligrame de sodiu.