Home » Sănătate » Cea mai simplă și eficientă soluție anti-căpușe. Ai nevoie de un ingredient banal din bucătărie

Cea mai simplă și eficientă soluție anti-căpușe. Ai nevoie de un ingredient banal din bucătărie

Manolică Anca / 25.05.2022, 10:13
Cea mai simplă și eficientă soluție anti-căpușe. Ai nevoie de un ingredient banal din bucătărie

Pe măsură ce temperaturile cresc, alegem să petrecem mai mult timp pe afară, la aer curat. Dar această relaxare poate veni la pachet și cu anumite bătăi de cap. Cum copiilor și animalelor de companie le place la nebunie să alerge și să se rostogolească prin iarbă, ei pot deveni o țintă sigură pentru căpușele înfometate. Iată cum poți scăpa de acești dăunători cu un ingredient banal.

Căpușele, inamicii sezonului cald

Căpușele sunt paraziți sugători de sânge cunoscuți ca arahnide parazite care aparțin familiei păianjenilor. Ele se plasează pe locul doi după țânțari în ceea ce privește transmiterea bolilor, răspândind boli infecțioase la oameni și animale și de la o gazdă mamiferă la alta.

Așadar, căpușele sunt unul dintre cei mai de temut dăunători, și nu din cauza mărimii sau a aspectului lor, ci din cauza problemelor de sănătate pe care le pot cauza ție, familiei și animalelor de companie. Așadar, este important să le ții mereu departe de casă și, dacă observi una, să acționezi cât mai repede pentru a o îndepărta.

Acești paraziți pot provoca infecții, mâncărimi și iritații ale pielii la animalele de companie și pot, de asemenea, transmite boli grave prin mușcăturile lor. Locurile lor preferate pentru a le găzdui pe prietenele noastre blănoase sunt:

  • urechile
  • gâtul
  • inghinalul

Dar mușcătura lor nu reprezintă un risc doar pentru animale, ci și pentru oameni, iar unele dintre bolile pe care le pot transmite sunt:

  • Paralizia de căpușă la copii
  • Boala Lyme
  • Tularemia
  • Febra căpușelor din Colorado
  • Febra cu pete din Munții Stâncoși

Soluția simplă și eficientă anti-căpușe

Produsele chimice de prevenire a căpușelor pot duce uneori la probleme care variază de la iritații ale pielii până la alte lucruri mai grave. Totodată, acești dăunători pot deveni rezistenți la aceste substanțe utilizate pe scară largă, ceea ce înseamnă că aplicarea unuia dintre ele nu reprezintă o garanție de siguranță. Iată cum prepari o soluție simplă și eficientă anti-căpușe.

Vei avea nevoie de:

  • bicarbonat de sodiu
  • sare de masă
  • apă
  • oțet de cidru de mere

Pas cu pas:

Amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu cu două linguri de sare și două linguri de apă până se formează o pastă. Dacă este necesar, mai adaugă puțină apă.

Pune acest amestec în locurile care servesc drept intrare pentru căpușe, deoarece bicarbonatul de sodiu este un incredibil repelent natural împotriva acestor paraziți.

Dacă vrei să faci amestecul un pic mai eficient pentru că ai animale acasă, încearcă să amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de sare, un pahar de oțet de mere și un pahar de apă. Pune soluția obținută într-o sticlă cu pulverizator, agită bine și pulverizează pe suprafețele unde ar putea circula insectele, chiar și pe blana sau hainele animalului tău de companie, deoarece nu este toxic.

Se aplică de 2-3 ori pe lună, mai ales pe timp de vară.