Home » Sănătate » Ceai de usturoi și ghimbir – 5 motive să îl încerci

Ceai de usturoi și ghimbir – 5 motive să îl încerci

Manolică Anca / 11.01.2021, 15:43
Ceai de usturoi și ghimbir – 5 motive să îl încerci

Ceai de usturoi și ghimbir. Chiar dacă unora s-ar putea să nu le placă gustul ușor înțepător, ceaiul este un remediu foarte bun, folosit din cele mai vechi timpuri, care ajută la îmbunătăţirea stării de sănătate în mai multe feluri. Iată câteva motive pentru care ar trebui să guști acest ceai.

Ceai de usturoi și ghimbir. Beneficii

1. În sezonul rece, atunci când gripele și alergiile lovesc cel mai puternic, căutăm tot felul de tratamente care să ne ajute să ne facem bine. Așadar, un bun remediu poate fi un ceai de usturoi si ghimbir, care are efecte benefice asupra stării de sănătate. Gustul puțin înțepător, poate fi diluat cu zeamă de lămâie și miere, combinația de ingrediente fiind un bun anti-inflamator si antioxidant care ajută la vindecarea mai multor boli.

2. Datorită valorii nutriționale ridicate, acest ceai de ghimbir și usturoi este considerat a fi miracolul care prelungește viața, pentru că apără organismul de tot felul de microbi, viruși sau bacterii care pot afecta starea de sănătate. Ceaiul este benefic persoanelor care suferă de:

  • Artrită
  • Astm
  • Tensiune ridicată
  • Colesterol mărit
  • Gaze și indigestie
  • Dureri de cap
  • Probleme de circulație
  • Hemoroizi
  • Probleme cu tenul, inclusiv acneea
  • Dureri de dinți
  • Obezitate
  • Ulcer stomacal
Ceaiul de usturoi și ghimbir este un bun anti-inflamator si antioxidant
Ceaiul de usturoi și ghimbir este un bun anti-inflamator si antioxidant

Ceai de usturoi și ghimbir. Beneficii usturoi

3. Usturoiul conține alicină, o substanță cu proprietăți anticancerigene, antibacteriene, antimicrobiene și antivirale, fiind un puternic antioxidant. Consumul de usturoi furnizează toate vitaminele de care ai nevoie pe parcursul zilei, precum A, B1, B2, C. De asemenea, usturoiul poate fi folosit pentru tratarea paraziților si viermilor si este eficient în cazul cancerului la sân, colon și prostata, micșorând tumorile. Ceaiul de usturoi protejează vederea, pielea și previne îmbătrânirea prematură, fiind adesea recomandat pentru reducerea colesterolului şi a hipertensiunii.

Ceai de usturoi si ghimbir – Beneficii ghimbir

4. Ghimbirul se folosește de secole pentru a calma stomacul deranjat, însă este și un antiviral natural. Acesta ajută corpul să producă dermicidina, un antibiotic natural din glandele sudoripare care curăță în permanenență pielea. Ghimbirul are proprietăți anti-inflamatorii atât de puternice, consumul unei căni de ceai este la fel de eficient ca ingerarea unei pastile de ibuprofen.

5. Ghimbirul este, de asemenea, folosit în ameliorarea a stărilor de greaţă, a răului de mişcare şi a lipsei apetitului. Studii recente nu numai că i-au confirmat aceste beneficii, dar au completat cu faptul că un consum frecvent de ghimbir proaspăt ar creşte gradul de asimilare al calciului în organism şi ar avea efecte antiinflamatorii.

Cum prepari ceaiul de usturoi și ghimbir

Ingrediente

  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 rădăcina medie de ghimbir
  • 2-3 bucăți mici de turmeric
  • 1 lămâie mare
  • miere
  • piper cayenne

Mod de preparare

Se mărunțește ghimbirul, turmericul și usturoiul și se pun la fiert într-un litru de apă. Se acoperă și lasă la fiert timp de o oră. Se completează cu apă, în așa fel încât să rămână un litru. Apoi, se taie lămâina în felii subțiri și se adaugă în oală pentru înca 20-30 de minute. Tot atunci se poate pune și piperul cayenne. La final, se strecoară și se lasă la răcit. După ce s-a răcit bine, se adaugă și mierea.