Home » Sănătate » Dieta lui Cătălin Crișan – o cură veche, dar care s-a dovedit eficientă

Dieta lui Cătălin Crișan – o cură veche, dar care s-a dovedit eficientă

Pană Emanuela / 15.01.2021, 08:47

Până la urmă, artiștii sunt și ei oameni și nu sunt scutiți de problema kilogramelor în plus. Este și cazul celebrului cântăreț de muzică ușoară, Cătălin Crișan, care a făcut furori în cercul său de prieteni, dar mai ales în rândul fanilor, cu o dietă care l-a ajutat să slăbească nu mai puțin de 32 de kilograme. Cântărețul a avut o ambiție ieșită din comun, reușind să scape de surplusul de grăsime în doar 10 săptămâni, fără a se înfometa. Mai multe detalii despre regimul special pe care l-a urmat, în continuare.

Dieta lui Cătălin Crișan

Cătălin Crișan, artistul care ne-a fascinat mereu cu vocea lui, a reușit să slăbească într-un mod spectaculos mâncând, totuși, de cinci ori pe zi. Nu doar că nu s-a înfometat, dar a slăbit într-un timp record: 32 de kilograme în doar două luni și jumătate. De asemenea, artistul a mărturisit că această dietă nu i-a afectat nici sănătatea și nici rutina. Nu e de mirare că regimul special urmat de Crișan a devenit celebru, în urmă cu câțiva ani, în rândul celor care doresc să scape de kilogramele în plus.

Cu ceva vreme în urmă, artistul povestea că surplusul devenise deja o problemă majoră pentru el (ajunsese să cântărească 104 kilograme), astfel că nu a mai stat pe gânduri și a apelat la o dietă bazată pe cinci mese pe zi, pe care a „botezat-o“ cu numele lui. Dieta lui Cătălin Crișan este recomandată persoanelor care vor să slăbească mai mult de 15 kilograme, iar ideea din spatele ei este prevenirea senzației de foame.

Din acest motiv, artistul mânca de cinci ori pe zi, din trei în trei ore. Durata acestui regim este de 66 de zile și este structurat pe 6 etape. Cheia succesului este să nu ratați nicio masă și să respectați totul ca la carte. Iată care sunt regulile:

  • Se iau cinci mese pe zi, din trei în trei ore. Nu se sare peste mese;
  • Nu se mănâncă între mese;
  • Nu se mănâncă altceva în afară de alimentele specificate în regim;
  • Se consumă trei litri de lichide pe zi – apă, ceai, cafea. Sunt interzise sucurile;
  • Nu se mănâncă după ora 20:00;
  • Se găteşte fără ulei.

Citește și: Dieta Andreei Marin. Acesta este secretul vedetei TVR pentru o siluetă de vis. Ce a scos din alimentație

O cură veche, dar care s-a dovedit eficientă

În cele ce urmează vă vom face cunoscute cele șase etape ale dietei lui Cătălin Crișan, care promite rezultate spectaculoase. Alegând acest regim special puteți să mâncați pe săturate cinci mese și veți slăbi garantat minimum 15 kilograme în doar 10 săptămâni.

Dieta cu care Cătălin Crișan a slăbit peste 32 de kilograme

Cele șase etape ale regimului

Etapa 1 – 2 săptămâni

Se consumă: carne, peşte, organe, mezeluri, în orice cantitate, brânzeturi fermentate în limita a 100 de grame pe zi, un ou pe zi. Sunt permise condimentele, exceptând ceapa, usturoiul și hreanul. Zahărul și mierea sunt interzise.

Etapa 2 – 9 zile

În primele trei zile se mănâncă fructe crude sau gătite în limita a 500 de grame pe zi, legume crude sau gătite în orice cantitate şi lactate proaspete (în limita a 400 de grame pe zi) – lapte, chefir, caş, lapte bătut, brânză de vaci. Sunt interzise: strugurii, perele, prunele, smochinele, stafidele, nucile, seminţele, cartofii, porumbul, fasolea uscată. În următoarele șase zile se consumă carne, mezeluri şi ouă în orice cantitate.

Etapa 3 – 12 zile

În primele patru zile se mănâncă două ouă pe zi şi 100 de grame de brânzeturi nefermentate. Două dintre cele cinci mese vor consta în legume verzi, fără limită la cantitate: spanac, urzici, castraveţi, varză, broccoli, etc. În următoarele trei zile se consumă ouă, mezeluri şi carne în orice cantitate. Ulterior, urmează trei zile de fructe și legume: fructe în limita a 500 de grame pe zi, legume fără restricţii. Se pot consuma și lactate, maximum 500 grame pe zi. În ultimele trei zile se mănâncă din nou carne, mezeluri şi ouă, fără limite.

Etapa 4 – 13 zile 

În primele două zile se consumă fructe, 500 de grame pe zi, legume, fără restricții, și lactate – 500 de grame/zi. Următoarele trei zile sunt cele de carne și mezeluri, în orice cantitate. La una dintre cele cinci mese se servește o salată verde. Următoarele două zile sunt pentru fructe și legume. Ultimele trei zile – carne şi mezeluri.

Etapa 5 – 8 zile

În primele două zile se consumă fructe și legume. Se continuă cu lactate proaspete, o zi. Urmează 2 zile de fructe şi legume și trei zile de carne slabă şi mezeluri.

Etapa 6 – 10 zile

În primele două zile se consumă lactate, maximum 400 grame pe zi, fructe, cel mult 500 de grame pe zi şi legume fără limită de cantitate. În cele opt zile rămase se alternează câte o zi de fructe şi legume cu o zi de carne, mezeluri şi ouă.

Pe lângă respectarea etapelor, dieta lui Cătălin Crișan presupune și multă mișcare.