Home » Sănătate » Motivul pentru care dr. Anthony Fauci recomandă purtarea a două măști. Cum ne ajută acest lucru de fapt

Motivul pentru care dr. Anthony Fauci recomandă purtarea a două măști. Cum ne ajută acest lucru de fapt

Stan Nicu / 26.01.2021, 20:12
Motivul pentru care dr. Anthony Fauci recomandă purtarea a două măști. Cum ne ajută acest lucru de fapt

Motivul pentru care dr. Anthony Fauci recomandă purtarea a două măști. Cum ne ajută acest lucru de fapt. Da, autoritățile medicale recomandă purtarea a câte două măști, în contextul noii apărute tulpine de coronavirus din Marea Britanie, care este mult mai contagioasă și mai letală.

Omenirea, în stare de șoc. Se recomandă purtarea a câte două măști de protecție suprapuse. De ce?

S-a aflat de ce recomandă dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, purtarea a două măști de protecție.

Recomandarea vine odată cu apariția și răspândirea noii tulpini identificate de către cercetătorii din Marea Britanie. În contextul în care noua tulpină este mai transmisibilă cu 70% și cu 30% mai mortală, specialiștii în sănătate recomandă purtarea a câte două măști de protecție suprapuse.

Noile variante de coronavirs, prezente în 20 de state din SUA

Am văzut ce se întâmplă în alte ţări care au avut un control relativ bun al coronavirusului, apoi aceste variante au preluat controlul şi s-a constatat o răspândire explozivă a virusului”, a declarat medicul de urgenţă Leana Wen pentru CNN.

De asemenea, oficialii din Minnesota au anunţat ieri că au detectat varianta P.1 a virusului la un călător din Brazilia. Varianta acesata de coronavirus este una dintre cele patru atent urmărite de autorităţile sanitare şi pare mai
contagioasă. În plus, oficialii din sănătate au mai declarat că, de asemenea, tulpina britanică a fost detectată în peste 20 de state din SUA.

Mersul la cumpărături, periculos în contextul noilor tulpini de coronavirus

În timp ce America pare să se îndrepte în direcţia corectă în ceea ce priveşte rata de infectare, cu 42 de state care raportează tendinţe în descreștere, progresul poate fi anulat dacă noile variante de coronavirus vor prelua conducerea, a spus Leana Wen.

Prevenirea escaladării pandemiei se traduce printr-o vigilenţă suplimentară. ”Dacă ne-am gândit că mersul la magazin a fost relativ sigur, există o probabilitate mai mare de a lua coronavirusul prin aceste activităţi zilnice”, a spus Leana Wen, adăugând că purtarea măştilor de protecţie mai de calitate, reducerea ocaziilor în care ieşim la cumpărături sau în spaţii aglomerate în interior pot fi mai mult decât utile.

Anthony Fauci, două măști sunt mai eficiente

La rândul lui, dr. Anthony Fauci a declarat pentru televiziunea NBC că purtarea a două măşti de protecție este probabil mai eficientă în oprirea răspândirii noii tulpini de coronavirus. ”Dacă aveţi o acoperire cu un singur strat, puneţi peste un alt strat, este probabil mai eficient”, a declarat Anthony Fauci.

Există și o veste bună, și anume, potrivit lui Anthony Fauci, că vaccinurile actuale Covid-19 par să fie eficiente și împotriva noilor variante. De asemenea, compania Moderna a informat că vaccinul său a creat anticorpi care neutralizează variantele de corobnavirus găsite pentru prima dată în Marea Britanie şi Africa de Sud. Lumea medicală avansează îngrijorări vizavi de faptul că vaccinul ar putea avea o eficiență scăzută împotriva tulpinii apărute pentru prima dată în Africa de Sud, însă compania lucrează în prezent la acest aspect.

Vaccinul Johnson&Johnson, în teste în mai multe țări

Între timp, vaccinul Johnson&Johnson se află în teste în Africa de Sud, SUA şi Brazilia, iar rezultate ar putea oferi informaţii despre cum funcţionează acesta în faţa noilor tulpini de coronavirus, a declarat unul dintre dezvoltatori.

Până acum, circa 19 milioane de persoane, adică aproape 6% din populaţia SUA, au primit cel puţin prima doză de vaccin anti-coronavirus, potrivit datelor CDC. De asemenea, peste 3,3 milioane de persoane au fost complet imunizate, primind al doilea rapel.