Home » Sănătate » Obiceiuri alimentare din cauza cărora vei trăi mai puțin

Obiceiuri alimentare din cauza cărora vei trăi mai puțin

Violeta Badea / 10.02.2021, 11:55
Obiceiuri alimentare din cauza cărora vei trăi mai puțin

Obiceiuri alimentare din cauza cărora vei trăi mai puțin. Ai grijă ce mănânci, deoarece îți poate scurta viața. Da, auzit bine! Mai mulți cercetători au realizat anumite studii care demonstrează că aproximativ toate decesele cauzate de unele boli au legătură cu ceea ce consumăm zilnic. Iată că o alimentație echilibrată și sănătoasă ne ajută să trăim mai mult și să fim mai energici. În acest articol vă vom prezenta câteva obiceiuri alimentare la care ar trebui să renunțăm  pentru a avea o viață mai lungă.

Obiceiuri alimentare care îți scurtează viața

Cercetărorii au demonstrat că alimentele pe care le consumăm au un rol foarte important pentru buna funcționare a întregului organism, dar și pentru longevitate. De asemenea, nerespectarea celor trei mese pe zi duce la apariția anumitor boli. O alimentație sănătoasă are următoarele beneficii:

  • Ține departe kilogramele nedorite și reduci riscul unor afecțiuni cronice
  • Reduci riscul de cancer
  • Eviți obezitatea
  • Reduci riscul de diabet
  • Menții inima sănătoasă
  • Ai oase și dinți mai puternici
  • Memoria este îmbunătățită
  • Somnul este mai odihnitor

Mai jos vă prezentăm câteva obiceiuri alimentare care ne scurtează viața. Nutriționiștii avertizează că acestea sunt foarte periculoase pentru sănătatea nostră.

Bauturile carbogazoase iti scurteaza viata
Bauturile carbogazoase iti scurteaza viata

Băuturile carbogazoase

Bauturile carbogazoase conțin zahăr  sau îndulcitori artificiali care ne distrug sănătatea. Sunt responsabile pentru 7,4% din decesele cauzate de infart, accident vascular și diabet. Aceste băuturi nu conțin componente nutritive, precum vitamine sau minerale, iar conținutul lor constă în apă filtrată și zaharuri rafinate. În această categorie regăsim: cola, sucuri de fructe cu adaos de zahăr sau băuturi energizante.

Lipsa fructelor

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a avea grijă de organismul nostru este de a consuma cât mai multe fructe. Acestea conțin resurse importante de minerale şi antioxidanţi, care ajută la hrănirea şi protecţia celulelor. De asemenea, au un rol foarte important în imunitate și protejează corpul de anumiteboli foarte grave. Pentru o viață lungă și sănătoasă este important să adăugați în alimentație voastră zilnică un măr, o banană sau alte tipuri de fructe proaspete.

Lipsa legumelor

La fel ca și în cazul fructelor, legumele au un rol foarte important pentru sănătatea noastră. Acestea sunt pline de substanțe nutrtitive și nu trebuie să lipsească din alimentația echilibrată. În caz contrat, bolile își vor face apariția.

Consumul exagerat de sare

Excesul de sare în organism este extrem de dăunător, deoarece provoacă hipertensiunea arterială, insuficiență cardiacă sau produce accidentul vascular cerebral. De asemenea, medicii avertizează că excesul de sare mărește colesterolul și produce afecțiunile de la nivelul rinichilor.

Consumul cărnii de porc

Nu degeaba se zice că carnea de porc este „grea”. Aceasta provoacă creşterea colesterolului şi duce la afecţiuni cardiace. De asemenea, în carnea de porc se pot găsi bacterii rezistente la antibiotice, printre care: salmonella, stafilococul auriu sau listeria monocytogenes. Ca alternativă, nutriționiștii recomanda carnea de pește.

Consumul de amidon

Aici regăsim cartofii și pastele făinoase. Cartofii conțin un procent foarte mare de amidon, iar dacă îi și prăjim în ulei, nivelul caloric este extrem de mărit. Cartofii prăjiți sunt un pericol pentru sănătatea noastră. Aceștia pot duce la obezitate sau pot provoca boli de inimă. Un studiu a demonstrat că cei care mănâncă cartofi prăjiți mai mult de două ori pe săptămână au un risc mult mai ridicat de moarte prematură decât cei care consumă cartofi prăjiți doar ocazional.