Home » Sănătate » Savantul care și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani. Ce s-a ales de el

Savantul care și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani. Ce s-a ales de el

Manolică Anca / 10.12.2021, 12:57
Savantul care și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani. Ce s-a ales de el

Aspirația la tinerețea veșnică este tot mai prezentă în mintea noastră. De-a lungul timpului, fie din cauza fricii, lăcomiei sau pur și simplu a setei de cunoaștere, oamenii au apelat la diverse modalități de a transforma acest vis în realitate. Acesta este și cazul lui Anatoli Brouchkov, savantul care și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani.

Savantul care și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani spune că acestea dau viață eternă

Dr. Anatoli Brouchkov, un om de știință rus, a devenit celebru în urmă cu câțiva ani pentru că și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani. O bacterie care era încă vie. Numită Bacillus F, aceasta a fost extrasă dintr-o mostră de permafrost din Muntele Mammoth din regiunea nord-siberiană Yakutsk în 2009.

Dr. Brouchkov a constatat că bacteria era veche de 3,5 milioane de ani și chiar a prosperat în aceste condiții. Studiile efectuate asupra bacteriei au arătat că aceasta avea un efect pozitiv asupra șoarecilor, muștelor de fructe și culturilor. Se pare că aceasta a făcut ca tot ce se afla în jurul ei să trăiască mai mult. Șoarecii au trăit mai mult, culturile au crescut mai repede și au fost mai rezistente la înghețul din regiunea siberiană.

De asemenea, și oamenii zonei păreau să trăiască o viață mai lungă decât media. În mod firesc, Dr. Brouchkov a crezut că Bacillus F ar putea fi „fântâna tinereții”. Problema era că încă nu se știa cum funcționează exact acest mecanism. Așadar, savantul a decis să devină cobai și să testeze bacteria și efectele acesteia pe el însuși.

„După experimente de succes pe șoareci și muștele fructelor, m-am gândit că ar fi interesant să încerc cultura bacteriană inactivată. Dacă putem găsi modul în care bacteriile rămân în viață, probabil că am fi capabili să găsim un instrument care să ne extindă propria viață”, a spus Anatoli Brouchkov.

Savantul care și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani
Savantul care și-a injectat o bacterie veche de 3,5 milioane de ani

Și-a înjectat bacteria în 2013

În anul 2015, el a fost intervievat și a fost întrebat despre efectele pe care le-a avut injectarea bacteriei asupra sa. Acesta a spus să se simțe mai sănătos ca niciodată și nivelul său de energie este mai crescut. Povestea despre Dr. Brouchkov a murit după un timp. El însuși a susținut că injecția a fost mai mult o „cascadorie publicitară” și nu cel mai bun mod de a face știință.

Cu siguranță mai sunt încă multe cercetări care trebuie făcute asupra Bacillus F înainte de a se putea afirma în mod legitim că acesta este o sursă de viață lungă. Între timp, Dr. Brouchkov s-a ținut destul de departe de ochii presei.

Brouchkov nu este singurul om de știință care analizează bacterii străvechi extrase din adâncurile înghețate ale celor mai nordice regiuni ale lumii, deși s-ar putea să fie unul dintre puținii care fac acest lucru în căutarea vieții veșnice. Timp de decenii, oamenii de știință au recuperat bacterii din permafrostul siberian și le-au analizat proprietățile.

De exemplu, CDC a analizat un virus preistoric gigantic (este observabil cu un microscop obișnuit) recuperat din permafrost într-un laborator secret în luna septembrie. Anul trecut, cercetătorii de la Academia Rusă de Științe au secvențiat genomul unei plasmide rezistente la medicamente izolate din bacterii găsite în permafrost. Astfel de virusuri antice sunt extrem de complexe, cu sute și sute de gene care codifică proteine. Pe scurt, sunt multe lucruri pe care nu le știm încă despre ele.