Home » Sport » Ce se întâmplă cu Michael Schumacher, la aproape 8 ani de la teribilul accident. Soția lui a spus cum arată viața lor acum

Ce se întâmplă cu Michael Schumacher, la aproape 8 ani de la teribilul accident. Soția lui a spus cum arată viața lor acum

Manolică Anca / 17.09.2021, 12:19
Ce se întâmplă cu Michael Schumacher, la aproape 8 ani de la teribilul accident. Soția lui a spus cum arată viața lor acum

Ziua de 29 decembrie 2013 va rămâne o zi neagră atât pentru marele pilot Michael Schumacher, cât și pentru istoria Formulei 1. Este ziua în care viața celui mai titrat pilot din toate timpurile s-a schimbat radical, în urma unui accident teribil suferit pe pârtia de schi. Dezvăluiri emoționante ale soției, la aproape 8 ani de la teribilul accident. Cum arată viața lor acum.

Din 29 decembrie 2013, Michael Schumacher nu mai este cel pe care îl știam cu toții!

Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1, a suferit o căzătură teribilă acum aproape opt ani, în timp ce se afla la schi în stațiunea Meribel, din Apii francezi. Legendarul pilot s-a lovit cu capul de o stâncă și a suferit un traumatism cranian sever, ajungând la spital în comă.

Schumacher a lovit o piatră care era îngropată în zăpadă și a fost aruncat la trei metri deasupra pârtiei, aterizând într-o zonă presărată cu alți bolovani. Cu toate că purta o cască de protecție, campionul a rămas inconștient. În mai puțin de 24 de ore de la accident, acesta a fost supus unei operații pe creier, pentru înlăturarea cheagurilor de sânge. După două intervenții chirurgicale, medicii au decis să îl pună pe fostul pilot în comă indusă, pentru a-i proteja creierul. A stat aproape șase luni așa.

Michael Schumacher a suferit un accident teribil la schi
Michael Schumacher a suferit un accident teribil la schi

Cum este viața lui Michael Schumacher, la aproape 8 ani de la teribilul accident

După ce a fost externat, familia sa a decis să fie dus acasă, în Gland, Elveția, unde să își continue reabilitarea. În toată această perioadă de după, Corinna, soția marelui campionului mondial, a controlat în permanenţă fluxul de informaţii care ajunge în presă şi nu a permis decât câtorva persoane să îl viziteze. În ultimii aproape opt ani, ea a vorbit extrem de puțin despre starea lui de sănătate, spunând că „lucrurile mari încep cu pași mici”.

Fostul șef al echipei Ferrari, Jean Todt, acum președinte al FIA, a susținut că soția lui Schumacher, Corinna, a fost un sprijin vital pentru Michael și l-a ajutat să rămână în viață după accident. El este pe mâini foarte bune și continuă recuperarea.

„Am petrecut mult timp cu Corinna de când Michael a avut un accident grav de schi la 29 decembrie 2013. Este o femeie grozavă și conduce familia. Nu se așteptase la asta. S-a întâmplat brusc și nu a avut de ales. Dar o face foarte bine. Am încredere în ea, are încredere în mine.”, a declarat acesta, pentru Bild.

Dezvăluirile emoționante ale soției lui

Soția lui Michael Schumacher s-a luptat din răsputeri pentru ca fostul pilot să rămână în viață și continuă să o facă în fiecare zi. Spune că îi lipsește mult bărbatul iubit care era o dată, însă o alină gândul că este în viață, lângă ea, că îl poate atinge și vedea zi de zi, chiar dacă nu mai este omul pe care îl știa toată lumea.

„Bineînțeles, mi-e dor de Michael în fiecare zi. Dar nu doar mie îmi este dor de el. Sunt copiii, familia, tatăl său, toți cei din jur. Adică, tuturor le este dor de Michael, dar Michael este aici. Diferit, dar el este aici și asta ne dă putere, cred. Cred că el este pur și simplu foarte puternic din punct de vedere mental. Extrem de puternic.”, a declarat Corinna.

Michael Schumacher, alături de soția lui, Corinna
Michael Schumacher, alături de soția lui, Corinna

Femeia a mai făcut dezvăluiri și despre cum decurge viața lor în prezent. Ea a spus că face tot ce este mai bun pentru el și, la fel cum el și-a protejat familia în trecut, așa fac și ei acum. Să se bucure cât mai mult de viața sa privată.

„Suntem împreună. Trăim împreună acasă. Facem terapie. Facem tot ce putem pentru a-l face pe Michael mai bun și pentru a-l face să se simtă bine, confortabil.

Și să-l facem să simtă pur și simplu parte a familiei noastră, legătura noastră. Și indiferent de orice, voi face tot ce pot. Vom face cu toții. Încercăm să continuăm să fim o familie așa cum i-a plăcut lui Michael și încă îi place. Și continuăm cu viața noastră”, a mai declarat Corinna Schumacher.

Recent, presa din Marea Britanie scria că Michael Schumacher a fost capabil să stea într-un scaun cu rotile, însă nu poate încă vorbi normal.