Home » Sport » De ce a murit Maradona. Acuzații șocante

De ce a murit Maradona. Acuzații șocante

Bucur Ioana / 01.12.2020, 14:05
De ce a murit Maradona. Acuzații șocante

„Crimă”! Detalii tulburătoare au ieșit la iveală despre ultimele clipe din viața lui Diego Maradona. Presa a început deja să facă o comparație dureroasă cu o altă moarte celebră, în urmă căreia un medic a fost condamnat la închisoare. De ce a murit Maradona, de fapt! Acuzații șocante, făcute chiar de avocatul „El Pibe de Oro”.

De ce a murit Maradona, de fapt? Avocatul „El Pibe de Oro” a făcut acuzații grave

Fotbalul a pierdut una dintre cele mai strălucitoare stele. Stins din viață la doar 60 de ani, fanii din întreaga lume încearcă să accepte și să înțeleagă de ce a murit Maradona. O reacție ce amintește de șocu trăit de milioane de oameni, în iunie 2009, când ne părăsea Michael Jackson. La câtea zile după moartea Regelui Pop, autopsia aducea la lumină adevărata cauză a morții sale: intoxicație cu propofol, un sedativ puternic, folosit, în spitale, ca anestezic. La recomandarea medicului său, Conrad Murray, Jackson îl lua foarte des, în loc de somnifer. Doi ani mai târziu, pentru neglijența ce a dus la moartea artistului, Murray a fost condamnat la patru ani de închisoare, fiind găsit vinovat de ucidere involuntară.

Situația pare că s-a repetat și în cazul lui Diego Maradona. Încercând să explice de ce a murit Maradona, raportul preliminar al autopsiei a identificat drept cauză a decesului „insuficiența cardiacă”. În urma anunțului, a izbucnit un scandal uriaș, cel care a făcut acuzații grave la adresa medicilor ce ar fi trebuit să îl trateze pe fostul fotbalist fiind chiar avocatul acestuia, Matias Morla.

„E inexplicabil că, timp de 12 ore, prietenul meu n-a avut parte de atenţia şi de controlul personalului medical. Ambulanţei i-a luat mai mult de jumătate de o oră să ajungă. Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea şi voi cere ca aceste consecinţe să fie investigate până la capăt“, a scris Morla pe Twitter.

„Crimă”! Moartea lui Diego Maradona putea fi evitată. Șirul neglijențelor medicilor, dezvăluit de apropiații fostului fotbalist

Alfredo Cache, fostul medic personal al lui Maradona, a făcut și el o serie de reproșuri dure, susținând că acesta nu ar fi fost îngrijit așa cum trebuia și că ar fi trebuit să rămână internat în spital. „E inadmisibil ca un pacient în starea sa să se externeze după o săptămână, mai ales, în urma acelei operaţii. Să-l trimiţi acasă e o tâmpenie!”, a spus Cache.

Ziarul argentinian „Libero” a mers mai departe, catalogând drept „crimă” cum a murit Maradona. „Libero” scrie că fostul fotbalist ar fi avut nevoie de terapie postoperatorie serioasă, de durată. În urma autopsiei, la care au participat șase medici, s-a descoperit un edem pulmonar, ce ar fi contribuit la moartea lui Diego Maradona. Aceeași publicație a declarat că, dacă ar fi fost depistat la timp, șansele sale de supraviețuire ar fi fost mult mai mari.

Diego Maradona, în spital, alături de medicul acuzat de moarte sa, Leopoldo Luque
Diego Maradona, în spital, alături de medicul acuzat de moarte sa, Leopoldo Luque

Percheziții de amploare la casa medicului personal al lui Maradona: „M-a dat afară din casă!”

La scurt timp după apariția în spațiul public al valului de acuzații, Leopoldo Luque, medicul personal al lui Maradona, a devenit inamicul public numărul unu în Argentina. Poliția a demarat de urgență o anchetă și s-au făcut și percheziții la casa lui Luque, care este cercetat pentru ucidere din culpă. Mai mult, fiicele fostului fotbalist, Dalma, Giannina și Jana, au dezvăluit că medicul s-ar fi certat cu Maradona, în perioada în care îl avea în grijă, și, în timpul discuțiilor, fostbalistul ar fi fost bruscat de Luque. Într-o încercare disperată de a-și salva reputația, medicul a vorbit în fața presei:

„Diego detesta doctorii, psihologii, dar cu mine era altfel. Eu eram sincer cu el. Avea multe probleme, avea nevoie de ajutor, dar era un tip independent. Nu era însă nebun. M-a dat afară din casă de mai multe ori, apoi mă suna. Între noi, a fost o relaţie ca între tată şi fiu. Dacă eu nu eram acolo, Diego nu accepta nici să i se scoată un dinte. Iar atunci când se spune că ne-am certat, iată ce s-a întâmplat: m-am dus la el, îi era rău şi mi-a zis că nu vrea să vadă pe nimeni. Am intrat şi i-am spus să se scoale şi atunci s-a enervat şi m-a dat afară. Dar eu n-am renunţat, pentru că ştiam că are nevoie de ajutor. (…)

Eu sunt cel care l-a internat, care l-a dus cu forţa la spital. Apoi, el nu avea cum să fie mutat la neuropsihiatrie, aşa cum s-a sugerat, nu existau criterii medicale, în acest sens. Nici la un centru de reabilitare nu putea fi dus, era nevoie de acordul lui. În rest, sunt minciuni. N-a fost nicio eroare medicală. Diego a făcut stop cardiac, la pacienţii cu istoricul lui se întâmplă frecvent, e cauza cea mai comună de deces. S-a făcut totul pentru a reduce pericolul. Am prelungit şederea în spital cât mai mult posibil“, a adăugat Leopoldo Luque.

Maradona suferise  o operație pe creier în urmă cu două săptămâni, după ce medicii i-au descoperit un cheag de sânge. Intervenția a decurs cu succes, iar toți erau optimiști în privința sănătății fostului campion mondial din 1986. Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie, în jurul orei locale 12.00, în locuinţa fostului jucător din Buenos Aires.