Home » Sport » De ce a refuzat Traian Băsescu grațierea lui Gică Popescu, în 2014. Motivul, dezvăluit de Victor Ponta

De ce a refuzat Traian Băsescu grațierea lui Gică Popescu, în 2014. Motivul, dezvăluit de Victor Ponta

Alexandru Cazacu / 15.06.2021, 10:56
De ce a refuzat Traian Băsescu grațierea lui Gică Popescu, în 2014. Motivul, dezvăluit de Victor Ponta

În 2014, fostul internațional român a primit o condamnare de 3 ani, o lună și 10 zile cu executare în dosarul în care au mai fost trimiși la închisoare și alți oameni din fotbal. Mai exact, atunci și-au aflat sentințele și George Copos, Victor Becali, Ioan Becali, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Gigi Nețoiu și Jean Pădureanu.

De ce a refuzat Traian Băsescu grațierea lui Gică Popescu, în 2014

Ei bine, după condamnarea lui Gică Popescu, mai mulți oameni din fotbalul românesc și nu numai, au cerut grațierea fostului internațional, însă Traian Băsescu, președintele României la acea vreme, a refuzat acest lucru. Cu toate acestea, ”Baciul” a executat doar jumătate din pedeapsa primită în Dosarul Transferurilor, fiind eliberat de după gratii în luna noiembrie 2015.

Victor Ponta a vorbit la ”Sinteza Zilei” de la Antena 3 despre motivul pentru care Traian Băsescu a refuzat grațierea lui Gică Popescu. Discuția a avut loc în contextul în care Gică Popescu, Hagi și Dorinel Munteanu au primit bilete la tribuna a doua, în timp ce la tribuna oficială au stat oameni politici precum Ludovic Orban, Nicușor Dan sau Dan Barna. Potrivit fostului premier, Băsescu a  refuzat grațierea fostului internațional român pe motiv că ”sar ăștia”.

”Dumneavoastră vorbiți despre faptul că Gică Popescu sau Gică Hagi nu au avut loc în tribuna oficială, dar haideți să ne întoarcem. E dureros, dar dacă nu vrem să vorbim despre ce doare, nici nu se întâmplă nimic.

Noi, România, pe Gică Popescu l-am băgat în pușcărie. E plină România de hoți, de corupți, de șpăgari, dar noi l-am băgat pe Gică Popescu. Și atunci când eu m-am dus la Traian Băsescu”, a declarat Victor Ponta la Antena 3.

De ce a refuzat Traian Băsescu grațierea lui Gică Popescu
De ce a refuzat Traian Băsescu grațierea lui Gică Popescu

Traian Băsescu a refuzat propunerea lui Victor Ponta

Fostul premier al României susține că i-a propus lui Traian Băsescu să îl grațieze pe Gică Popescu, însă fostul președinte a refuzat propunerea pentru simplul fapt că ”sar ăștia”, care potrivit lui Victor Ponta, erau chiar cei din tribune.

”Noi doi, nu era nimeni în jur… și i-am spus: Domnule președinte, eu vă fac propunerea, că așa spune legea, pentru grațiere, având în vedere ce a făcut pentru această țară.

Și a zis: Nu bă că sar ăștia pe noi. Știți care ăștia săreau pe el sau pe mine, sau pe dumneavoastră dacă îl apărați pe Gică Popescu? Ăștia care sunt acum în tribună. Ăștia erau ăia care săreau și a trebuit să stea în închisoare”, a explicat Victor Ponta.

Gică Popescu nu ar fi fost de acord cu grațierea

Deși mai mulți oameni din fotbalul românesc au cerut grațierea fostului internațional, iar președintele României de la acea vreme i-a refuzat-o, Gică Popescu susține că nici măcar nu ar fi fost de acord.

”Dacă acest lucru venea în prima lună, l-aș fi acceptat. Dar după ce a trecut timpul m-am obișnuit, dar a început să intervină orgoliul și mândria. La un moment dat orgoliul și mândria au primat în fața a ceea ce putea să urmează. Deja președintele spusese că nu voia să mă grațieze. Cu cât trecea timpul, cu atât era înverșunarea mai mare”, a declarat Gică Popescu, la Kanal D.