Home » Sport » Simona Halep: Record pentru ea și România la Australian Open

Simona Halep: Record pentru ea și România la Australian Open

Redactia Știri / 25.01.2018, 11:12
Simona Halep: Record pentru ea și România la Australian Open

Simona Halep a jucat semifinala de la Australian Open cu Angelique Kerber. Meciul a început la ora 7 dimineața (ora României) și Simona Halep a reușit să câștige, deși nu fără emoții. 

Simona Halep a reușit atât pentru ea, cât și pentru tenisul românesc o premieră. E primul om din tenisul local care ajunge în finala Australian Open. Meciul semifinalei dintre Halep și Kerber a fost precedat de cealaltă semifinală: Elise Mertens și Caroline Wozniacki. Sportiva daneză este cea care îi amenință acum Simonei poziția de lider mondial.

La 9.41, ora României, Simona Halep a câștigat meciul care o duce direct în finală de la Australian Open. Scorul final a fost 6-3, 4-6 și 9-7 în decisiv. În cealaltă partidă, Caroline Wozniacki a câștigat, după ce a intrat în tie-break în setul al doilea: 6-3, 7-6 (2). Aceasta a spus la finalul meciului că e bine să fii prima calificată în finală și că va urmări cealaltă semifinală. Acum știe că va juca împotriva Simonei Halep.

Aceste două meciuri de la Australian Open au fost foarte importante pentru Halep. Șansele ei de a rămâne lider mondial au depins și de rezultatul meciului dintre Wozniacki și Mertens. Dacă învingea Mertens, Simona își păstra locul, chiar cu o înfrângere în fața lui Kerber. Totuși, în acest context, Wozniacki, fost lider mondial WTA în urmă cu șapte ani, s-a calificat în finală. Acum, singura șansă a Simonei Halep de a rămâne lider este câștigarea titlului la Australian Open.

Citește totul despre Simona halep pe Playtech.ro.