Home » Sport » Totul despre Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep de la Wimbledon 2022. Detalii mai puțin știute despre cariera ei

Totul despre Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep de la Wimbledon 2022. Detalii mai puțin știute despre cariera ei

Manolică Anca / 05.07.2022, 15:11

Tocmai când cariera Amandei Anisimova era în plină ascensiune, moartea subită a tatălui ei a schimbat totul, mai puțin dragostea ei profundă pentru acest sport și legătura acestuia cu istoria familiei sale. Iată povestea de viață a adversarei Simonei Halep de la Wimbledon 2022, Amanda Anisimova.

Cine este Amanda Anisimova

Amanda vine dintr-o familie cu origini ruse, care s-a mutat peste Ocean în 1998, cu fiica lor Maria, pe atunci în vârstă de zece ani. Patru ani mai târziu se năștea Amanda, care a început să joace tenis încă de la vârsta de doi ani.

Olga și Konstantin au învățat împreună cu fiicele lor toate dedesubturile acestui sport, tatăl ei ajungând să îi fie antrenor. După cum a spus Nick Saviano, unul dintre mentorii americancei la academia la care ea se antrenează, părinții Amandei au sacrificat multe pentru a-i asigura tot ce era necesar să facă performanță.

Astfel, Anisimova a avut de la o vârstă fragedă o echipă cu preparator fizic, cu antrenor sau cu manager, fiind reprezentată de celebra firmă IMG. Și succesul nu a întârziat să apară. A câștigat titlul la US Open la junioare în 2017, după care a renunțat să mai joace la turnee de asemenea categorie de vârstă.

În același an făcea pasul spre seniori, debutând pe tabloul unui turneu de Grand Slam, la doar 15 ani. A jucat la Roland Garros, grație unui wildcard, dar a pierdut în primul tur în fața japonezei Kurumi Nara.

În anul 2019, o tragedie avea să o debusoleze puțin. Tatăl ei, Konstantin, a murit în luna august, făcând-o pe Anisimova să se retragă de la US Open. Însă a reușit să revină înapoi pe terenul de tenis, făcând câteva mișcări majore în carieră în ultima vreme. A semnat un contract de imagine pe termen lung cu Nike, de asemenea, ea l-a angajat pe Carlos Rodríguez, unul dintre cei mai de succes antrenori din tenisul feminin, care a ajutat-o cândva pe Justine Henin să își găsească drumul după moartea unui părinte.

Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep la Wimbledon 2022
Amanda Anisimova, adversara Simonei Halep la Wimbledon 2022

Simona Halep o întâlnește în sferturi la Wimbledon 2022

Ajunse în a doua săptămână de turneu la Wimbledon, Simona Halep și Amanda Anisimova vor lupta pentru un loc în semifinală. Cele două s-au întâlnit de trei ori până acum, sportiva din România având 2-1 la general. Halep s-a impus în turul 3 la Roland Garros 2020, scor 6-0, 6-1 și în sferturi de la Bad Homburg 2022, 6-2, 6-1. De partea cealaltă, Anisimova a câştigat primul lor duel în sferturi la Roland Garros 2019, scor 6-2, 6-4.

Câștigătoare a turneului de Grand Slam de la Wimbledon în 2019, Simona Halep singura campioană de pe iarba londoneză care încă se mai află în cursă la ediția din acest an.

Partida dintre cele două va avea loc miercuri, 6 iulie, la o oră care urmează să fie anunțată de organizatori. Reamintim faptul că ATP și WTA au decis că nu vor acorda puncte pentru participarea la Wimbledon 2022, după ce organizatorii de la All England Club au interzis participarea jucătorilor din Belarus și Rusia la ediția din acest an.