Home » Sport » Totul despre Nikola Jokić, jucătorul care a obținut cel mai mare contract din istoria NBA. Pentru ce sumă record a bătut palma

Totul despre Nikola Jokić, jucătorul care a obținut cel mai mare contract din istoria NBA. Pentru ce sumă record a bătut palma

Alexandru Cazacu / 06.07.2022, 10:46
Totul despre Nikola Jokić, jucătorul care a obținut cel mai mare contract din istoria NBA. Pentru ce sumă record a bătut palma

Conform jurnaliștilor de la CNN, jucătorul de baschet Nikola Jokić și echipa Denver Nuggets au căzut de acord cu privire la un nou contract în valoare de peste 260 de milioane de dolari. Așadar, acesta ar putea deveni cel mai mare contract din istoria NBA. În ultimele două sezoane, Nikola Jokić a fost cel mai eficient jucător din NBA.

Nikola Jokić, jucătorul care a obținut cel mai mare contract din istoria NBA

Născut la 19 februarie 1995, Nikola Jokić este un jucător profesionist de baschet sârb. El joacă pentru Denver Nuggets pe poziția centrală. Supranumit „Jokerul”, Nikola a fost selectat de Nuggets în runda a doua a draftului NBA 2014.

În sezonul NBA 2018 – 2019, în timp ce conducea Denver Nuggets în semifinalele Conferinței de Vest, el a primit primele sale selecții All-Star și All-NBA First Team. În sezonul următor, a primit din nou onoruri All-Star și All-NBA, în timp ce își conducea echipa în finala Conferinței de Vest. Jokić se clasează printre primii 10 cei mai buni jucători NBA din toate timpurile.

Jokić sa născut în orașul Sombor din nordul Serbiei. A crescut într-un apartament cu două dormitoare împreună cu cei doi frați ai săi, părinții și bunica. Jokić și-a dezvoltat pasiunea pentru baschet încă de la o vârstă foarte fragedă.

Totul despre Nikola Jokić, jucătorul care a obținut cel mai mare contract din istoria NBA
Totul despre Nikola Jokić, jucătorul care a obținut cel mai mare contract din istoria NBA

Contractul de 264 milioane de dolari pentru cinci ani

Actualul MVP al NBA, Nikola Jokić, și conducerea clubului Denver Nuggets ar fi ajuns la un acord cu privire la o prelungire a contractului pentru o perioadă de 5 ani. Este vorba despre o sumă de 264 milioane de dolari, acesta fiind, după cum spuneam, cel mai mare contract din istoria NBA.

Conform lui Shams Charania de la The Athletic și Stadium, Nikola Jokić va avea opțiunea de a juca în sezonul 2027 – 2028 pentru o sumă de 60 milioane de dolari. În ultimele două sezoane, Nikola a avut o medie de 26,7 puncte, devenind cel mai eficient jucător din National Basketball Association (NBA), potrivit Basketball-Reference.

Nikola Jokić ar putea deveni cel mai bine plătit jucător de baschet

În vârstă de 27 de ani, baschetbalistul a avut o contribuție foarte importantă la calificarea în playoff a echipei Denver Nuggets în fiecare dintre ultimele patru sezoane, conform sursei citate anterior. Deși noul contract încă nu a fost semnat, se pare că ambele părți au fost de acord cu prevederile acestuia.

Mă gândesc, bineînțeles, dacă va fi o ofertă pe masă, normal că mă gândesc să o accept, pentru că îmi place cu adevărat această organizație, îmi place cu adevărat de oamenii care lucrează aici. Sunt într-o relație foarte bună cu toată lumea, de la patron până la responsabilul cu echipamentul”, a spus atunci Nikola Jokic.

De asemenea, Amick spune că este de așteptat ca Denver Nuggets să îi ofere baschetbalistului sârb o prelungire de cinci ani, iar astfel Jokić ar putea deveni cel mai bine plătit jucător din NBA. El a avut o ascensiune incredibilă și a ajuns foarte repede un superstar al baschetului. În cel de-al patrulea sezon în NBA a fost convocat pentru All Star Game, iar în ultimele două sezoane a fost desemnat chiar MVP.