Home » Sport » Unde se va recupera, de fapt, Simona Halep. Decizia de ultimă oră

Unde se va recupera, de fapt, Simona Halep. Decizia de ultimă oră

Manolică Anca / 14.05.2021, 14:33
Unde se va recupera, de fapt, Simona Halep. Decizia de ultimă oră

Încrezătoare în forțele proprii și dornică să apere trofeul câștigat sezonul trecut în turneul de la Foro Italico, Simona Halep a pășit foarte motivată pe teren. Dar cine s-ar fi gândit că, la scorul de 6-1, 3-3 pentru româncă, ea avea să părăsească în lacrimi și șchiopătând terenul de joc. Ce diagnostic a primit și unde se va recupera Simona Halep după accidentare.

Unde se va recupera Simona Halep după accidentarea din turneul de la Roma

Deși este suprafața sa preferată de joc, zgura pare să nu fie cu noroc pentru ea în acest sezon. Campioană en-titre la Roma în turneul de la Roma, Simona Halep a fost nevoită în acest an să abandoneze în turul al doilea al turneului, deși o conducea pe jucătoarea de origine germană, Angelique Kerber, cu 6-1, 3-3.

Atunci când Kerber avea 30-0, pe serviciul ei, Simona a returnat mingea, moment în care a acuzat o durere la gamba piciorului stâng. A cerut imediat îngrijiri medicale, dar nu a mai putut să continue partida, părăsind „Grand Stand Arena” cu lacrimi în ochi și şchiopătând, ajutată de echipa ei, de Angelique Kerber, dar și de Monica Niculescu.

După două zile de investigații medicale și tratament de specialitate, Simona Halep a oferit detalii importante despre accidentare, dezvăluind rezultatul RMN-ului și unde se va recupera.

„Salutare tuturor. După un RMN pe care l-am făcut aici la Roma pot confirma că am o mică ruptură în gamba stângă. Voi zbura azi spre casă și voi începe recuperarea în bazin, iar apoi voi intra și în sala de forță luni. Rămân pozitivă și voi face tot ce pot pentru a reveni cât mai repede în ciruit. Vă mulțumesc tuturor și sper să ne vedem în curând”, a scris Simona Halep pe rețelele de socializare.

Mesajul Simonei Halep
Mesajul Simonei Halep

Simona Halep revine în țară după accidentarea suferită la Roma

În cel mai fericit scenariu, Simona ar putea să revină pe teren după doar două săptămâni, deci există șanse să o vedem evoluând la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, turneu pe care l-a câștigat în premieră în 2018. Însă, totul va depinde de modul în care va răspunde organismul ei la tratament și recuperare pe care o va începe imediat ce ajunge în România.

Simona Halep era campioana en-titre la Roma, iar accidentarea din turul al doilea ar putea-o face să piardă locul trei în clasamentul WTA. Acest lucru va fi posibil dacă Elina Svitolina se va impune pentru a treia oară în carieră la Foro Italico. Aceasta este singura jucătoare care o mai poate întrece pe Simona în clasament, după ce Aryna Sabalenka a fost eliminată în optimile de finală.

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre accidentarea Simonei

RMN-ul efectuat în urma accidentării a arătat că Simona Halep a suferit ruptură musculară la gamba stângă. Iar ceea ce i se întâmplă acum se numeşte ghinion pur, după cum a remarcat şi Cristian Tudor Popescu printr-o postare pe contul său de Facebook. Acesta a spus că accidentarea sportivei a fost una extrem de bizară și că nu a mai văzut așa ceva pe un teren de tenis.

„Adică, fără să faci vreo mișcare deosebită, fără sprint, frână sau șpagat, mergând sau stând pur și simplu pe teren, să plesnească mușchiul. Lacrimile, pe care i le-am văzut cu toții prima dată Simonei, le înțeleg – durerea e cruntă și a mai fost și uluiala, și sentimentul nedreptății: „Se poate, așa, din senin, fără să fac nimic?”.

Cauza care a dus la cedarea „din senin” a gambei Simonei cred că este enorma acumulare de eforturi din organismul acestei fete micuțe în decursul celor aproape 10 ani în care s-a menținut, cu o constanță ieșită din comun în istoria tenisului, în top 10 și top 5 mondial. A înfruntat mai mereu adversare mult mai înalte și mai puternice decât ea, a făcut față loviturilor ca din tun și meciurilor întinse pe ore întregi, a jucat mult, pentru că a atins de atâtea ori fazele finale ale turneelor.”, a scris Cristian Tudor Popescu.