Home » Știri » 7 cele mai bine păzite locuri din lume. Ce se ascunde aici

7 cele mai bine păzite locuri din lume. Ce se ascunde aici

Manolică Anca / 26.02.2021, 11:26

Atunci când ne gândim la „loc de maximă securitate” primul lucru care ne vine în minte este, de cele mai multe ori, o închisoare. Însă, află că există și alte locuri la fel de bine apărate, în care nu poți să pătrunzi deloc ușor. Iată o listă cu cele mai bine păzite locuri din lume, unde riști chiar să mori.

1. Cele mai bine păzite locuri din lume. Închisoarea ADX Florence, SUA

Ei bine, după cum am spus de la început, închisorile sunt printre cele mai bine păzite locuri din lume. Aici sunt închiși peste 400 de infractori extrem de periculoși, care trăiesc în condiții foarte grele. Deși au un pat și hrană zilnică, locul este recunoscut pentru izolarea și lenta tortură psihică.

Închisoarea ADX Florence, SUA
Închisoarea ADX Florence, SUA

Deținuții care sunt închiși aici, ajung să înnebunească în numai doi, trei ani. Aceștia au dreptul să părăsească celulele doar o oră pe zi și nu le este permis să vorbească sau să intre în contact unii cu ceilalți. Mai mult, închisoarea nu are nici măcar ferestre, iluminatul fiind strict artificial. Odată intrat aici, un deținut nu mai vede luminasoarelui până nu este eliberat.

2. Zona 51, SUA

Zona 51, SUA
Zona 51, SUA

Aceasta este una dintre cele mai misterioase locuri din lume. Deși se spune că este doar o instalație militară, în jurul ei se învârt extrem de multe conspirații. Dacă unii spun că aici americanii fac cercetări ale armelor nucleare, alții spun că aici se produc diferite experimente asupra extratereștrilor.

3. Cele mai bine păzite locuri din lume. Greenbrier, SUA

Greenbrier, SUA
Greenbrier, SUA

Acesta este un centru spa extrem de modern, destinat elitelor. 26 de președinți americani au venit aici pentru relaxare, de-a lungul timpului. Situată în Virginia de Vest, clădirea se întinde pe aproximativ 4.500 de hectare de teren și datează din anul 1778. Însă, de ce este atât de bine păzită? Asta este din cauza unui buncăr subteran care a fost contruit în timpul Războiului Rece, cu scopul de a proteja membrii Congresului.

4. Banca Rezervelor Federale din New York

Banca Rezervelor Federale
Banca Rezervelor Federale

Aceasta adăpostește peste 25% din aurul lumii, motiv pentru care este un loc extrem de bine păzit. Clădirea măsoară 80 de metri înălțime și 50 de metri în subteran, fiind o adevărată cetate modernă.

5. Cele mai bine păzite locuri din lume. Fort Knox, SUA

Fort Knox, SUA
Fort Knox, SUA

Aceasta este o bază militară, dar și cel mai mare depozit de aur din Statele Unite. Fiind depozitate aproximativ 4.580 de tone de aur, adică jumătate din toată rezerva SUA, nu este de mirare că acesta este unul ditre cele mai bine păzite locuri din lume.

6. Zona demilitarizată a Coreei

Frontiera dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud
Frontiera dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud

Deși numele spune altceva, în realitate este extrem de bine păzită de militari. Cunoscută și sub numele de DMZ, aceasta traversează Coreea și o împarte în nord și sud. Fâșia are o lungime de 250 de km și o lățime de 4 km. Frontiera este închisă și extrem de bine păzită. imeni nu are voie să o traverseze, iar cei care încearcă să facă asta sunt uciși de ambele părți. Singura variantă de a ajunge din nord în sud sau invers este de a ocoli prin Rusia sau China.

7. Arhivele secrete ale Vaticanului

Arhivele secrete ale Vaticanului
Arhivele secrete ale Vaticanului

Biblioteca Vaticanului este cea mai păzită instituție din tot statul papal. Are aproximativ 50 de km de rafturi pline de documente care ascund informații scandaloase, secrete și descoperiri șocante despre marile personalități ale lumii. Cele mai vechi documente datează din secolul VIII, și vorbesc despre Galileo, Henric al VIII-lea, Martin Luther, chiar și despre cavalerii din ordinul Templierilor. Aici au acces doar cercetătorii care primesc exclusiv permisiunea Papei.