Home » Știri » Aeroportul Henri Coandă: anunț legat de starea pistelor în orice condiții meteo

Aeroportul Henri Coandă: anunț legat de starea pistelor în orice condiții meteo

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 15:47
Aeroportul Henri Coandă: anunț legat de starea pistelor în orice condiții meteo

Aeroportul Henri Coandă face un anunț important legat de pistele sale și despre aterizările și decolările de pe acestea în orice fel de condiții meteo.

Aeroportul Henri Coandă din București anunță că pistele sale sunt pregătite pentru orice condiții de vizibilitate și sunt sigure, fiind autorizate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), a declarat directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache, ca reacţie la un memoriu înaintat Ministerului Transporturulor de un sindicat al controlorilor de trafic aerian, prin care aceştia s-au plâns de starea infrastructurii aeroportului, scrie news.ro.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) a trimis un memoriu marți prin care şi-a exprimat ”îngrijorarea şi temerile în ceea ce priveşte starea dezastruoasă a infrastructurii (piste, căi de rulare şi platforme de îmbarcare/debarcare) celui mai important aeroport din România”.

Controlorii de trafic spun că există mari probleme în ceea ce privește sistemul de ghidare al avioanelor în condiții de vizibilitate reudsă.

Directorul de comunicare al CNAB suține că ambele piste sunt sigure. Acesta a mai spus că și pista numărul doi, finalizată în proporție de 60%, este sigură și ea.

”Ambele pistele sunt autorizate de către AACR, singura care poate decide dacă sunt bune sau nu. Ele sunt sigure pentru operare în orice condiţii de vizibilitate”, a spus Iordache.

Autorităţile aeroportuare au menţionat, în luna februarie a acestui an, că lucrările efectuate în 2007 pe pista 2, care au costat aproape 3,5 milioane de euro și sunt de proastă calitate. În prezent, doar 2,4 km din 3,5 km sunt siguri pentru aterizări sau decolări,

Pista numărul 1 este în perfectă stare de funcţionare pe toată lungimea sa, de 3,5 kilometri, fiind cea mai bună din ţară, potrivit directorului de comunicare.

În luna noiembrie, CNAB a anunţat că a finalizat lucrările de reparaţii la pista numărul 1 a aeroportului Henri Coandă, care au durat 35 de zile şi au acoperit o suprafaţă de circa 43.000 de metri pătraţi.