Home » Știri » Aeroportul Otopeni vrea să reducă aglomerația la orele de vârf

Aeroportul Otopeni vrea să reducă aglomerația la orele de vârf

Octavian Palade / 15.11.2016, 15:14
Aeroportul Otopeni vrea să reducă aglomerația la orele de vârf

Aeroportul Otopeni a instalat două noi linii de control de securitate, pe fluxul de plecări, pentru a reduce aglomeraţia la orele de vârf.

Din această săptămână, pe aeroportul Otopeni, au fost deschise pentru pasageri două noi linii de control de securitate, pe fluxul de plecări, a anunțat marți Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care continuă procesul de fluidizare a controlului pasagerilor la punctele de frontieră, relatează news.ro.

În același timp, pentru asigurarea unei încărcări echilibrate a celor două zone de control, compania monitorizează şi distribuie pasagerii în zona mai puţin aglomerată.

CNAB dă asigurări că, drept urmare a măsurilor luate, timpul mediu de aşteptare la controlul de securitate, în orele de vârf, a fost redus la 15 minute, doar în anumite cazuri acesta atingând 20 minute.

Aeroportul Otopeni analizează în continuare posibilitatea extinderii capacităţilor de procesare, pentru îmbunătăţirea confortului pasagerilor.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă, cel mai mare din România, s-a clasat pe locul al patrulea în Europa, la categoria sa de trafic, după ritmul de creştere a numărului de pasageri în luna august, cu un avans de 17% în primele opt luni ale anului, până la 7,138 milioane de pasageri.

Creşterea rapidă a traficului pe cel mai mare aeroport din țară a generat şi nemulţumiri în ultimele luni, din cauza aglomeraţiei exagerate.

La începutul lunii septembrie, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a deschis încă două ghişee pentru poliţiştii de frontieră, respectiv patru posturi de control al documentelor, pe fluxul de plecări.

CNAB afirmă că noile măsuri vin în sprijinul activităţii Poliţiei de Frontieră, care se confruntă cu aglomerarea punctelor de control, la orele de vârf ale traficului aerian.

Pe acest aeroport au operat 37 de companii aeriene în prima jumătate a acestui an, care au transportat pasageri către 92 de destinaţii.

Anul trecut, s-au operat în jur de 100.000 de aterizări şi decolări, mai mult decât pe toate celelalte aeroporturi din ţară luate la un loc.