Home » Știri » Alimente care ne scapă de grăsimea de pe abdomen. Ce să cosumăm dacă vrem să slăbim

Alimente care ne scapă de grăsimea de pe abdomen. Ce să cosumăm dacă vrem să slăbim

Violeta Badea / 15.02.2021, 10:32
Alimente care ne scapă de grăsimea de pe abdomen. Ce să cosumăm dacă vrem să slăbim

Alimente care ne scapă de grăsimea de pe abdomen. Ce să cosumăm dacă vrem să slăbim. Sezonul cald se apropie cu pași repezi, iar multe persoane încep să-și facă griji în legătură cu aspectul lor fizic. Grăsimea de pe abdomen reprezintă principala problemă, deoarece te împiedică să porți costumul de baie preferat sau să îți închizi blugii lejer, fără să iasă în evidență atunci când ieși pe stradă. În acest articol vă vom recomanda câteva alimente pe care trebuie să le consumați neapărat dacă doriți să slăbiți

Alimente care ne scapă de grăsimea de pe abdomen

Alimentația joacă un rol foarte important atunci când ne dorim să topim grăsimea acumulată în jurul abdomenului. Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi și ne spune ce trebuie să mâncăm pentru a scăpa această povară. Primul pas pentru a scăpa de burtă este acela de a respecta cele trei mese principale pe zi, iar următorul este de a renunța la zahăr, alcool și alimentele preparate prăjite în ulei. De asemenea, este foarte important să nu mai mâncăm carbohidrați seara, după ora 18.

„Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul patru sau cinci ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara”, a spus Mihaela Bilic, citat de adevarul.ro.

Regula celor trei mese principale este foarte importantă nu doar în dietă, ci și pentru sănătate. Dacă consumăm alimente la un interval de patru sau cinci ore, metabolismul arde mai multe calorii decât atunci când există o singura masă. Mai ales dacă aceea se ia seara, după ora 18. De asemenea, medicul nutriționist atrage atenția că o singură zi în care nu s-a respectat regula celor trei mese principale este o zi pierdută pentru procesul de slăbire.

Mihaela Bilic ne recomanda cateva alimente care ne scapa de grasimea de pe abdomen
Mihaela Bilic ne recomanda cateva alimente care ne scapa de grasimea de pe abdomen

Ce să cosumăm dacă vrem să slăbim

Mihaela Bilic a alcătuit o listă cu alimentele pe care nu ar trebui să le consumăm sub nicio formă dacă dorim să scăpăm de grăsimea de pe abdomen. Pe această listă se regăsesc alimente care au multe grăsimi, care conțin multe calorii și care sunt preparate tradițional. Iată care sunt alimentele interzise:

  • șnițele
  • chiftele
  • smântână
  • carne la grătar
  • margarină
  • mezeluri
  • mâncare fast-food

Persoanele care doresc să scape de stratul adipos din jurul burții trebuie să consume alimente care au puține grăsimi, sunt sărace în calorii, dar sunt sănătoase și vă ajută să vă simțiți și mai bine pe parcursul zilei. Iată ce ne recomandă medicul nutriționist să mâncăm:

  • lapte
  • pește
  • iaurt
  • carne slabă
  • ciorbe sau supe

Atenție! Este exclus să consumați zahăr sau alcool, deoarece sunt două alimente care favorizează depunerea stratului de grăsime pe talie. De asemenea, orezul, fructele, pâinea, pastele sau cartofii nu ar trebui să fie consumate după ora 18. Se spune că seara metabolismul este mai leneș, iar glucidele se transformă în mod automat în grăsime. Mihaela Bilic ne recomandă ca masa de seară să cuprindă carne slabă în combinaţie cu legume.